Hlavní obsah

Real může nasadit k rozhodujícímu trháku

Vedoucí Real přivítá na svém hřišti Murcii. Villarreal může znvu předstihnout Barcelonu a dostat se na druhé místo, k tomu ale potřebuje body z Almeríi. Sevilla letí na Mallorku a Espanyol se v důležitém utkání střetne s Osasunou...

Článek

Na Estadio Olímpico přijede o záchranu bojující Osasuna, která se střetne se špatně hrajícím Espanyolem. Domácímu celku se na jaře vůbec nedaří a propadá se tabulkou, nyní mu patří sedmá pozice, ztráta na šestou Sevillu je tříbodová.

Zajímavý zápas bude k vidění na stadiónu El Riazor, kde domácí La Coruňa přivítá Athletic Bilbao. Jedná se souboj třináctého s osmým, přitom ještě nedávno byly oba celky ve velkých sestupových problémech. Jenže jaro zatím vychází jak pro Los Blanquiazules, tak pro Los Rojiblancos velmi dobře.

Deportivo se skutečně rozjelo k výborným výkonům, v posledních sedmi kolech nasbíralo 16 bodů a je už jen krůček od zajištění účasti v Primera División i pro další sezónu. Kouč Lottina, který již může počítat s uzdraveným Wilhelmssonem a Lopem (ten minulé kolo nehrál kvůli karetnímu trestu), upozorňoval své svěřence, aby se plně soustředili na svůj výkon a vyvarovali se komentářů k hostujícímu trenérovi Caparrósovi.

Kouč Bilbaa totiž dříve trénoval právě La Coruňu a rozhodně neodešel v dobrém. Nejen v kabině si nadělal spoustu nepřátel a například obránce Coloccini se nechal slyšet, že Caparrós nebyl schopen s hráči vůbec komunikovat.

Caparrós každopádně nemůže počítat s dlouhodobě zraněným Orbaizem a chybět bude také Susaeta, jehož nutně potřebuje béčko Athleticu, které tvrdě bojuje o záchranu.

Dá se očekávat pohledný fotbal, zápasy Deportiva s Bilbaem se již dlouhou dobu vyznačují výbornou atmosférou a nyní, když se zdá být nejhorší zažehnáno, se můžou hráči obou celků trochu více uvolnit. Lehkým favoritem je možná Bilbao, Baskové totiž na Riazoru od sezóny 2003/2004 neprohráli.

Deportivo La Coruňa - pravděpodobná sestava:

Aouate - Pablo, Lopo, Amo, Coloccini, Luis - Wilhelmsson, Guzmán, Sergio, Lafita - Xisco

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:

Armando - Iraola, Ocio, Amorebieta, Koikili - López, Martínez, Yeste, Gabilondo - Llorente, Etxeberria

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.10 - 3.05

Tip EuroFotbal.cz: 0

Real Valladolid - Atlético Madrid  (neděle 17:00)

Real Valladolid hostí Atlétiko Madrid, Domácí celek může výhra výrazně přiblížit k záchraně v soutěži, hosty zase blíže k Lize mistrů. Oba týmy hrají rozkolísanou sezonu se střídavými výsledky, i když poslední forma je spíše na straně hostujících Colchoneros.

Valladolid se letos vrátil do Primera Division po třech letech v Segundě a herním projevem rozhodně ostudu neudělal, kouč Mendilibar ordinuje ofenzivní styl. Horší je to ale s bodovými zisky, a tak je z toho jen boj o záchranu. Ze sedmnácté příčky, kterou Pucelanos obývali minulý měsíc, jsou ale nyní už na patnácté, na osmnáctou Zaragozu maji nahráno šest bodů. Body ale spíše Valladolid získává v soubojích s protivníky ze stejné části tabulky. V posledních dvou kolech tým vyhrál nad Zaragozou a také 3:0 na Levante. Jediný zdravotní problém má záložník Alvaro Rubio, na jeho místo ve středu hřiště ale bude připraven Borja, do hry by se po zranění mohli zapojit levý bek Alberto Marcos a bulharský útočník Vladimir Manchev.

Atlétiko zažívá bezpochyby nejlepší sezonu za poslední roky, rádo by konečně do Ligy mistrů. Ale zatím střídá dobré výkony a výsledky jako výhra nad Barcelonou, nebo v posledním kole 6:3 nad Almeríou (i když to hrálo proti devíti protivníkům), s těmi horšími jako třeba prohra rozdílem třídy s Villarrealem, či porážka v Zaragoze. Tým je jako doktoři Jekyll a Hide, obě tváře se střídají třeba s týdenní prodlevou. Když Atlétiko v tomto kole vyhraje a Santander prohraje ve Valencii, náskok Colchoneros na pátou příčku tabulky by mohl být pět či šest bodů, také v závislosti, jak bude hrát Sevilla. V týdnu nemohl pro zdravotní problémy trénovat gólman Christian Abbiati, ale měl by být připraven. Nejistý je ale start u Sergia Aguera, který chytil v pátek virus a toho by pak mohl v útoku nahradit Mista. Jinak by ale mohl mít kouč Aguirre k dispozici téměř kompletní kádr, s kotníkem jen dlouhodobě marodí Thiago Motta.

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:

Asenjo - P. López, J. Baraja, García Calvo, O. Sánchez - Sisi, A. Rubio, Camacho, Sesma - Víctor, Llorente

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:

Leo Franco - A. López, Pablo, Perea, Pernía - Maxi Rodríguez, Raúl García, N. Camacho, Simao - Forlán, Aguero

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.10 - 2.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Real Mallorca - Sevilla FC  (neděle 17:00)

Šestá Sevilla cestuje na Baleárské ostrovy, přičemž místo opalování ji bude čekat desátý R.C.D. Mallorca. Ta má na Son Moix dost možná poslední šanci zasáhnout ještě do bojů o evropské poháry, naopak hosté by si rádi pojistili Pohár UEFA a jedním očkem se sleduje i možnost čtvrté příčky a tedy Ligy mistrů...

Domácí musí zapomenout na týden starou remízu s Realem Madrid, po které se řada hráčů nemohla smířit se skandálním výkonem rozhodčího. Svěřenci Gregoria Manzana sice ještě stále nemají matematickou jistotu záchrany, nicméně sestup už padá pouze do roviny teorie, takže proč nezkusit i více.

Na šestém místě, které otevírá brány Evropy, totiž sídlí právě Sevilla, a Mallorca tak má ideální příležitost. Ztráta je sice sedmibodová, ale právě na ONO Estadi se to může změnit.

Manzano nicméně nemůže počítat se službami největšího tahouna Ariela Ibagazy, zraněný je také Ramis. Po čtyřech měsících se však vrací uzdravený Gonzalo Castro.

Sevilla po špatném rozjezdu do sezóny zabrala a Liga mistrů se stala reálnou možností. Případná porážka by ovšem bránu k milionům s největší pravděpodobnsotí pevně uzavřela, remíza taky není zrovna to pravé ořechové – již nyní totiž Andalusané na čtvrté Atlético ztrácí pět bodů.

Ovšem statistiky jsou jasně proti. Sevilla je sice nažhavená po skvělém výkonu v poslendím kole nad Villarrealem, ale Son Moix jí je zakletý již osm let. Trenér Manolo Jiménez se musí obejít bez Escudého, Adriana, Draga, Javi Navarra, Boulahrouze, všichni zranění, a Marescy, jehož čeká stopka za karty.

Real Mallorca - pravděpodobná sestava:

Moyá - Héctor, D. Navarro, Nunes, F. Navarro - Varela, Valero, Basinas, Jonás - Arango, Guiza

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:

Palop - Alves, Mosquera, Prieto, Adriano - Navas, Keita, Poulsen, Capel - Fabiano, Kanouté

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.20 - 2.61

Tip EuroFotbal.cz: 0

Real Betis - Levante UD  (neděle 17:00)

Real Betis hostí v dalším zápase nedělního programu doma celek Levante. Betisu se v posledních kolech nebývale daří a vyšplhal se do středu tabulky na desátou příčku, hosté jsou poslední.

Domácí mají 41 bodů a případnou výhrou si mohou zřejmě definitivně zajistit záchranu. Osm nynějších bodů náskoku na osmnáctou Zaragozu se ale i tak zdá být dostatečným náskokem. Zcela vyloučen ale není ani útok na Pohár UEFA. Přestože ale tým vyhrál své poslední tři zápasy se Zaragozou, Barcelonou a Osasunou, obránce Damiá stále vidí jako cíl svého týmu jen záchranu. Přitom ještě minulý měsíc byl celek pevně zakotven v bojích o udržení. Lepší výsledky přišly ruku v ruce s vyprázdněním marodky, v tuto chvíli jsou jen nejistí Mark González a Juanito, ale i oni by se na hřišti mohli objevit.

Hosté se po celou sezonu trápí, v podstatě už na konci ledna přišly v týmu změny, které pomalu směřovaly spíše do příští pravděpodobně druholigové sezony, když tým opustili zkušení a drazí hráči, kteří převážně neměli odpovídající výkonnost. Do konce přece jen ještě pár kol zbývá, ale ztráta 17 bodů se už je prakticky nedostižná. Všichni ale chtějí bojovat za barvy Levante až do samotného konce. Kouč De Biasi má problémy se sestavou. Chybět budou gólman Vladan Kujovič, Iňaki Descarga, David Castedo, Mathieu Berson a také pohyblivý útočník Mustapha Riga.

Real Betis - pravděpodobná sestava:

Casto - Damiá, Juanito, Melli, Vega - Odonkor, Arzu, Capi, Edú - Sobis, Pavone

Levante UD - pravděpodobná sestava:

M. Reina - Gaspar, Serrano, Alvaro, Rubiales - P. Leon, Juanma, Javi Fuego, Courtois - Geijo, Saúl

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Getafe CF - Real Zaragoza  (neděle 17:00)

Getafe hraje se Zaragozou. Zatímco pro domácí je utkání spíše přípravou na finálový zápas Copa del Rey s Valencií ve středu, hosté už potřebují konečně vyhrát, aby zvýšili své naděje na setrvání v soutěži.

Getafe je dvanácté se čtyřiceti body a relativně dostatečným odstupem od sestupových pozic v klidném středu tabulky. Na utkání se bude obtížně motivovat, vždyť ještě ve čtvrtek hrálo Pohár UEFA s Bayernem Mnichov. Z Bavorska si tým přivezl nadějnou remízu 1:1, stejným výsledkem skončila i odveta a hrálo se prodloužení. V něm malý madridský tým brzy vedl 3:1, ale nakonec se projevila hra v oslabení, Luca Toni vyrovnal a Nemci slavili postup. Ale Getafe se s tím musí vypořádat. Kouč Michael Laudrup bude v tomto utkání postrádat zraněného Nigerijce Ikechukwu Ucheho, stejný problém mají i Mario Alvarez a Pablo Hernandez. Rumun Cosmin Contra je v trestu. Je možné, že kouč bude ještě další hráče šetřit právě na pohár.

Zaragoza zažívá strašlivou sezonu, nyní je na osmnácté a tudíž sestupové příčce. Tým má druhou nejhorší obranu v soutěži a na sedmnácté Recreativo Huelva nyní ztrácí tři body. V minulém kole navíc Zaragoza inkasovala doma těžký direkt od Betisu, který na La Romaredě zvítězil 3:0. Tým je ve velké krizi, prohrál sedm z posledních devíti zápasů. Navíc má druhou nejhorší bilanci na hřištích soupeřů, z patnácti zápasů jen jednou vyhrál a třikrát remizoval. Zbytek jsou prohry. Kouč Manolo Villanova, již čtvrtý v této sezoně u týmu, v týdnu experimentoval a zdá se, že bude hrát s formací 4-1-4-1. Do práce povolal i týmového psychologa. Má kompletní kádr, chybět mu bude jen potrestaný pravý bek Carlos Diogo.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:

Abbondanzieri - Cortés, Belenguer, Mario, Licht - Cotelo, Celestini, De la Red, Granero - Manu del Moral, Albín

Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:

César - Paredes, Ayala, Pavón, Zapater - Gabi, Luccin, Matuzalem, Oscar, Sergio García - Diego Milito

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 2.75

Tip EuroFotbal.cz: 0

Real Madrid - Real Murcia  (neděle 19:00)

Zdánlivě lehký úkol čeká prozatimního lídra La Ligy Real Madrid v 32. kole. Bílý balet hostí na domácím hřišti Real Murcia, jednoho z kandidátů na sestup. Tým z jihovýchodu Španělska, pod vedením nedávno jmenovaného trenéra Clementeho, dřívějšího kouče španělské reprezentace, se ale bude rvát o každý bod vedoucí k záchraně.

Podzimní duel obou soupeřů skončil na hřišti Murcie překvapivou remízou, ligový nováček ovšem úspěch příliš nepotvrdil a v současné době se krčí na předposledním místě tabulky. K optimismu sice vybízí výhra nad Valencií před domácím publikem, nicméně Murcia nepřivezla body zvenku už čtyři kola a navíc sám trenér Clemente nikdy se svým týmem nad Realem v jeho domácím prostředí nezvítězil.

Bílý balet bude postrádat potrestaného Sergia Ramose a zraněné Metzeldera a Van Nistelrooye. Na soupisku se nevešli Codina, protože se uzdravil Dudek, Balboa a Soldado. Otazník visí i nad účastí Cannavara, kterého bude možná Schuster šetřit na zápas proti Santanderu, jelikož italský stoper je navíc jednu kartu od zákazu startu v dalším zápase.

Sestava Realu by tudíž měla začínat od Ikera Casillase v brance, přes stoperskou dvojici Pepe – Heinze a Torrese a Marcela na okrajích defenzivní linie. Záloha bude mít stejnou podobu jako proti Mallorce, tedy Gago – Sneijder a Guti. Do útoku nasadí podle všeho trenér Schuster od začátku Robinha a také Robbena a Raúla.

Trenér hostí Javier Clemente je znám svým důrazem na obrannou hru a lze tedy očekávat, že jí uplatní i na stadionu Santiago Bernabéu. Mezi tři tyče se postaví Carini, do obrany Pignol – Peňa - Otxoa a Cuadrado. Dvojitý středový blok vytvoří De Lucas a Kabous, po křídlech jim budou vypomáhat Arzo a Abel. V útoku nastoupí dvojice Dani a Iván Alonso.

Utkání mezi Realem a Murcií zahájí hvizd Iturraldeho Gonzálese v 19.00 CET.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:

Carini - Pignol, Peňa, Otxoa, Cuadrado - Arzo, Kabous, De Lucas, Abel - Dani, I.Alonso

Real Murcia - pravděpodobná sestava:

Casillas - Torres, Pepe, Heinze, Marcelo - Gago, Sneijder, Guti - Robben, Raúl, Robinho

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 5.55 - 13.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

UD Almería - Villarreal CF  (neděle 21:00)

Dvaatřicáté kolo Primera Division uzavře duel mezi Almerií a Villarrealem. Almería v minulém kole prohrála s Atlétikem Madrid, pěkné utkání skončilo prohrou nováčka soutěže 3:6. Jediné, co si svěřenci kouče Emeryho odvezli z hlavního města byly dvě červené karty Pulida a Juanita, tito dva hráči tak v duelu s Villarrealem jistě nenastoupí. Otazník visí nad starty Rekarteho a Saltora, oba trápí svalové problémy.

Na deváté pozici mají hráči Almeríe devítíbodový náskok na sestupové pásmo, šest bodů činí ztráta na šestou pozici Sevilly. "Vítězství tento víkend by nám dodalo mnohem více klidu do zbytku sezony, je pravda, že tam je velký rozdíl (mezi Almerii a Zaragozou), ale ještě zbývá hodně týdnů do konce a to je dobré k tomu, abychom si zajistili záchranu v soutěži co nejdříve a neměli jsme žádné problémy," řekl kanonýr Alvaro Negredo.

Villarreal v posledním kole přišel o svoji sérií devíti zápasů bez porážky, když prohrál na hřišti FC Sevilla 0:2. V tabulce si "Žlutá ponorka" pohoršila, když ji o skóre předeběhla Barcelona, na třetím místě má klub z východního pobřeží Španělska náskok šesti bodů na čtvrté Atlético. Kouč Pellegrini se bude muset v utkání obejít bez Jona Dahla Tomassona a Fabricia Fuentese, oba jsou zranění. Mimo hru je také vykartovaný Diego Godin a Capdevila.

UD Almería - pravděpodobná sestava:

D. Alves - Bruno, C. García, Acasiete, Mané - Corona, Soriano, F. Melo - Ortiz, Negredo, Crusat

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:

D. López - J. Venta, Gonazlo, Cygan, Ángel - Pires, Senna, Eguren, Cazorla - Nihat, Rossi

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.15 - 2.20

Tip EuroFotbal.cz: 02

Reklama