Hlavní obsah

Boleslav přivítá ambiciózní Baník

Gambrinus liga má v neděli tradičně na pilno a dnes tomu není rozhodně jinak. Prestižní duely hostí především Strahov, kam zavítá Liberec, a také Mladá Boleslav, která přivítá před televizními kamerami ostravský Baník.

Článek

Je tomu už skoro měsíc, co Mladá Boleslav udělala rošádu na trenérském postu. Zdeňka Ščasného vystřídal poměrně neznámý Karel Stanner, který s týmem nejprve neuspěl před domácími tribunami v zápase s Brnem, ale chuť si Škodováci spravili minulý týden v Liberci, odkud si překvapivě přivezli tři body za vítězství 2:1.

Dnes čeká Boleslavské další těžký zápas, jelikož Baník jednoznačně patří letos k tomu nejlepšímu co nejvyšší česká soutěž nabízí. „Připravovali jsme se nejen na ofenzivní sílu Baníku, ale na velmi kvalitního soupeře, který má vyváženou sestavu ve všech svých řadách. Mám tím na mysli Bolfa a Neuwirtha v obraně, Otepku s Rajtoralem v záloze a Svěrkoše s Magerou v útoku,“ řekl kouč Stanner, který pošle do boje sestavu hodně podobnou té z Liberce.

Baník chce v Boleslavi rozhodně uspět a to i proto, že stále vehementně bojuje s Brnem, respektive Teplicemi o třetí příčku tabulky. Venku se však Ostravě nedaří tak dobře jako doma, kde před týdnem porazila Jablonec v poměru 3:0.

„Je před námi další výzva. Do konce ligy chybí šest zápasů a opravdu jde už do tuhého. Bohužel už se začíná projevovat, že je tady závěr sezóny. Řada hráčů má drobné šrámy, ovšem to je obvyklé,“ konstatoval trenér Baníku Karel Večeřa, který v týdnu prodloužil smlouvu s klubem do roku 2010. Dnes rozhodně nebude moci využít služeb Františka Rajtorala, Reného Bolfa a pravděpodobně ani Davida Bystroně, který měl v týdnu virózu.

Utkání je podle bookmakerů společnosti bwin naprosto nečitelné - na vítězství domácích, hostů a remízu vypsali shodný kurs 2.70.

Reklama