Hlavní obsah

Gambrinus liga uvidí souboj dvou nejhorších

Jablonec včera sice prohrál doma se Zlínem, přesto vzhlíží na sestupové pozice z poměrně velké vzdálenosti. Už to tak vypadá, že si to o jednu vstupenku pro příští sezonu Gambrinus ligy rozdá trojice Most, Bohemians 1905 a Kladno. První dva jmenované kluby dnes změří síly v důležitém vzájemném zápase.

Článek

Klokany tak dnes čeká druhý duel v řadě s přímým konkurentem v boji o udržení. Před týdnem Pražané hostili Kladno, ale i když byli lepším celkem, nakonec mohli být rádi alespoň za bod, když v nastaveném čase skóroval Rezek. Tento výsledek však nic nevyřešil a i proto se udála rošáda na trenérském postu - Zbyňka Bustu nahradil dosavadní asistent Michal Zach. „Zbyněk Busta odvedl nejen u A-týmu obrovský kus práce, za který mu patří velký dík celé Bohemky. Vzájemná dohoda současnou spolupráci ukončila, věříme, že se k ní někdy v budoucnu opět vrátíme,“ řekl Lukáš Přibyl, ředitel klubu.

Vyřeší-li tato změna špatnou situaci Bohemians? Napovědět může už dnešní zápas Klokanů s Mostem. „Celá kabina si uvědomuje důležitost tohoto zápasu. Spoléháme na vlastní schopnosti i na fanoušky. Je to jedna z velkých příležitostí, jak se posunout k záchraně a musíme při ní táhnout všichni za jeden provaz,“ konstatoval zkušený stoper Karel Rada, který nebude na hřišti chybět narozdíl od vykartovaného Jana Rezka.

Uspět rozhodně chtějí i domácí. Most má v tuto chvíli o dva body více než Bohemians a to především díky jarním výsledkům. Velmi dobře si vede především na svém hřišti, kde ve třech duelech získal cenných sedm bodů. Před 14 dny však Severočeši prohráli v Jablonci a s prázdnou přijeli následně také z Brna, i když ještě do 88. minuty drželi nerozhodný stav.

Dnes se Siad vrací na domácí stadion a myšlenky celého týmu směřují pouze ke třem bodům. „Chceme samozřejmě uspět. Ale jeden zápas nás nezachrání. Bojujeme o udržení od prvního kola, jsme na to připravení. Je to pro oba celky důležitý zápas, ale o sestupujícím nerozhodne. Do konce ligy pak bude zbývat ještě pět kol, stát se může leccos,“ myslí si trenér Robert Žák, který měl sice v týdnu problémy s marody, ale k utkání by měli být všichni připraveni.

Most je mírným favoritem - na jeho vítězství sázková kancelář bwin vypsala kurs 2.05. Remízu ocenili experti světové jedničky kursem 3.05 a na vítězství hostů si vsadíte za kurs 3.40.

Reklama