Hlavní obsah

Vyhoupne se Sheffield ze sestupového pásma?

Zajímavý duel je dnes na programu v anglické Championship league. Sestupem vážně ohrožený Sheffield Wednesday hostí Plymouth, který stále může pomýšlet na play-off o postup do Premier league.

Foto: www.olympiastadion-berlin.de

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Sheffield už dlouhých osm zápasů neprohrál, čímž výrazně zvýšil své ambice na udržení. Ale mohlo být ještě lépe, jelikož hned šest z těchto duelů skončilo remízou. Tříbodový zisk si Owls připsali naposledy na začátku března, když vyhráli v Colchesteru. Minulý týden změřili síly se svými městskými rivaly United, a i když ještě pět minut před koncem řádné hrací doby vedli, nakonec se museli spokojit s remízou 2:2.

„Každý zápas je nyní pro nás jako finále poháru a do každého tak musíme jít s cílem zvítězit. Rozhodně nepodléháme panice, což vzkazuji i všem fanouškům a jiným pozorovatelům,“ konstatoval kouč Brian Laws, který se už bude konečně moci spolehnout na kapitána Leeho Bullena. Fit jsou i Mark Beevers a Franck Songo'o.

Bodovat dnes chtějí jistě i hosté, kterým se v poslední době moc nedaří. Po výhře v Bristolu a následné remíze s Watfordem totiž podlehli Coventry a minulý týden i doma Charltonu. Dobré vzpomínky Plymouth nemá ani na Wednesday, kteří si na podzim odvezli z jeho stadionu tři body za vítězství 2:1.

Manažer Paul Sturrock dnes může počítat se službami útočníka Petera Halmosiho. Maďarský fotbalista nehrál v posledním duelu s Charltonem kvůli problémů s kolenem. Hrát naopak nebude obránce Marcel Seip, který musel být během v duelu s Addicks vystřídán. Nejisté jsou starty Roryho Fallona a Mata Doumba.

Sheffield vždy uměl na Plymouth zahrát a dnes to podle bookmakerů společnosti bwin potvrdí - na vítězství domácích vypsali kurs 2.05. Věříte-li, že utkání nebude mít vítěze, pak si vsaďte na plichtu s kursem 3.15. Na hosty najdete u bwin kurs 3.25.

Reklama