Hlavní obsah

Baráž je vyrovnaná

Trenér české hokejové reprezentace postupně kompletuje kádr pro mezinárodní vrchol sezóny, ale na domácí scéně ještě není zdaleka vše rozhodnuto. Extraliga dospěla do zajímavého finále a zároveń čeká na zodpovězení otázky, zda se bude příští ročník hrát ve stejném složení. Mladá Boleslav se v baráži snaží dělat všechno pro to, aby tomu tak nebylo.

Článek

Mladá Boleslav již několik sezón pomýšlí na nejvyšší soutěž, ale až v roce stoletého výročí existence klubu se probojovala do finále první ligy. Zvládla ho v nejkratším možném čase a poprvé má možnost hrát v baráži o postup do extraligy. Mladá Boleslav v ní ovšem nemůže využít některé klíčové hráče z play off první ligy. V brance je tedy místo Chábery M. Růžička a v útoku např. chybí syn manažera Šindel. Dnes domácí klub vstoupil do baráže po nečekaně dlouhém odpočinku velmi nervózně. Hokejisté Mladé Boleslavi se nechali často vylučovat a nezmohli se ani na jedinou branku. Ve druhém zápase šli ovšem naopak do rychlého vedení, které dlouho trpělivě drželi a posléze ho ve vhodnou chvíli navýšili. V tomto konání jim pomohly využité přesilové hry. Na probuzení nicméně stále čeká první útočná řada vedená zkušeným střelcem Králem.

Ústí nad Labem po nadějných prvních měsících extraligové sezóny dopadlo nejhůře, jak mohlo. Nepomohl mu ani návrat uzdraveného Čalouna a příchod Nováka. Přípravu na baráž ovšem mělo dobrou, protože po posledním kole základní části ho ještě čekalo dvanáct zápasů ve skupině o udržení. Těsně před ní se nicméně ocitli mimo hru někteří hráči, čímž se rozpadl produktivní útok. V prvním barážovém zápase dokázalo Ústí nad Labem trestat nedisciplinovanost soupeře a podržel ho i brankář Přikryl. Hattrickem se zaskvěl slovenský útočník Krajči. I druhý zápas hrál severočeský klub na vlastním ledě, ale tím veškerá podobnost skončila. Týmu se zápas nevydařil a po mátožném výkonu zaslouženě prohrál. Baráž je velmi zajímavá pro trenéra Votrubu, který stál ještě na podzim na lavičce dnes domácího celku. Je otázkou, zda bude chtít svůj bývalý klub překvapit nějakou změnou v sestavě Ústí nad Labem.

Bookmakeři bwin si myslí, že se za vyrovnaného stavu dostala do výhody Mladá Boleslav, která je povzbuzena nedělní venkovní výhrou. Dnes si lze na její úspěch před vlastním publikem vsadit v kursu 2,15 . Hosté v extralize dlouhodobě trpěli právě špatnou hrou na cizích kluzištích. Na svého barážového soupeře si však mohou věřit, protože ho v první lize v minulých letech pravidelně poráželi. Dnes je přesto Ústí nad Labem v kursu 2,45 mírným outsiderem.

Reklama