Hlavní obsah

Montreal umí na Boston zahrát

V pěti sériích se dnes bude v NHL měnit jejich celkové skóre. Neodpočinou si hokejisté Colorada a Minnesoty, kteří mají za sebou již tři prodlužovaná utkání. Dallas bude doma chtít potvrdit vedení, které získal v Anaheimu. Teprve třetí zápas čeká také na Philadelphii a Washington. V severovýchodní divizi spolu svádí bitvu Boston a Montreal.

Článek

Medvědi jsou jedním z účastníků play off, s nímž se před sezónou příliš nepočítalo. Boston ale v říjnu dobře začal a přes prosincový a březnový výpadek se mezi postupujících osm klubů vešel. Tým musel řešit během dlouhodobé části sezóny celou řadu problémů. Plný počet zápasů odehráli pouze tři hráči. Mimo hru jsou stále letní brankářská posila Fernandez, obránce Allen a útočník Kobasew. Marně na návrat na led do soutěžního zápasu čeká i Bergeron. Do útoku se alespoň vrátil Schaefer, který se přihrávkou podílel v neděli na rozhodujícím gólu v prodloužení. Boston se tak ještě nemusí vzdávat naděje na dlouhou a dramatickou sérii. Domácí trenér se snaží neustálými změnami v sestavě udržel v klubu ještě větší napětí. Dvakrát již na to doplatil mladík Kessel. Bostonu se zatím překvapivě dobře daří hra v oslabení.

Montreal se stal překvapivým vítězem východní konference. Dlouho se díval na záda mnohým soupeřům a všechny šokoval svým konáním při uzávěrce přestupů. Vedení klubu ale zatím vše vyšlo. Procentuální úspěšnost zákroků mladého brankáře Price budí i v play off respekt. Mužstvo ovšem vstoupilo do série bez své klubové ikony Koiva. Jeho start je i dnes s otazníkem. Zpočátku se zdálo, že se Montreal bez něj obejde, ale po snadném prvním vítězství přišly dvě prodloužené bitvy. Právě nyní by klub potřeboval nějakou vzpruhu a náladový Kovaljov není ten pravý vůdce. Prozatím se alespoň ukazuje, jak se vedení vyplatily letní posily. Smolinski táhne zatím nejlepší řadu a Hamrlík patří k nejvytíženějším hráčům. Montreal nečekaně strádá v přesilových hrách, v nichž v základní části sezóny exceloval.

Bookmakeři bwin očekávají, že hosté potvrdí to, jak dominovali nad svým divizním soupeřem v předchozích měsících. Nav výhru Bostonu, který by díky ní srovnal stav série, vypsali kurs 2,55 . Montreal si nemohl přát do play lepšího soupeře. Vždyť dnes domácí celek dokázal ve všech zápasech dlouhodobé části sezóny porazit. Play off je sice nová soutěž, ale přesto si dnes lze na další úspěch hostů vsadit v kursu 2,25 .

Reklama