Hlavní obsah

Hertha hostí rovněž tápající Hamburk

Německá bundesliga má následující víkend pauzu a zápasy 29. kola se odehrají už dnes, respektive zítra. Hamburk, bojující o druhou příčku tabulky, v posledních týdnech několikrát zaváhal a ztratil několik pozic. O důležité body se dnes popere v Berlíně.

Článek

Domácí Hertha už o nic moc nehraje, na sestupové příčky vzhlíží s osmibodovým náskokem a podobnou cifru ztrácí na evropské poháry. Ještě před pár týdny však Berlíňané reálně pomýšleli na přední pozice v tabulce, ale na březen a začátek dubna nevzpomínají v dobrém. V šesti zápasech totiž vybojovali pouhé tři body za stejný počet remíz. Špatně si vedli především v domácích utkáních, když prohráli se Schalke i Brémami.

Dnes přivítají kategoricky podobně silného soupeře a už z tohoto pohledu nečeká Herthu lehký zápas. „Bude to velmi těžké utkání, a to ze dvou důvodů. První je, že čas na regeneraci byl od víkendu příliš krátký. Za druhé, Hamburg bude chtít odčinit porážku od Duisburgu,“ konstatoval kapitán Arne Friedrich, který v sestavě modrobílých nebude rozhodně chybět. To se nedá říci o zraněném útočném duu Pantelič - Raffael. Trenér Lucien Favre se musí obejít i bez stopera Von Bergena a dlouhodobě zraněných Lúcia se Schmidtem.

Jak už bylo zmíněno, Hamburk si rovněž poslední období za rámeček nedá, vždyť na vítězství čeká už přesně měsíc. Po remízách s Wolfsburgem a Bielefeldem prohráli Rothosen se Stuttgartem a o víkendu překvapivě doma i s Duisburgem.

Dnešní reparát v Berlíně bude pro Hamburk o to těžší, že do hlavní německé metropole nepřicestují trenér Huub Stevens, který odjel do Nizozemska za svou nemocnou ženou, a také stoper Vincent Kompany, jenž se stále zcela nevzpamatoval z listopadové smrti své matky. „Musíme být agresivnější. K úspěchu bude určitě potřeba lepší výkon než v zápase s Duisburgem,“ myslí si asistent trenéra Markus Schupp.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita, na vítězství domácích i hostů vypsali shodný kurs 2.60. Myslíte si, že zápas nebude mít vítěze, pak si vsaďte na remízu - kurs je 3.05.

Reklama