Hlavní obsah

Jablonec jede do Brna už pouze z povinnosti

Hrozivý debakl 0:3 utrpěl minulý týden Jablonec v úvodním čtvrtfinálovém souboji Poháru ČMFS s Brnem. Dnes čeká Severočechy odveta v moravské metropoli, kam odjeli už poměrně smířeni s faktem, že si semifinále nezahrají.

Článek

Nový systém Poháru ČMFS Brňany jistě velmi potěšil, vždyť si v této soutěži zahrají před vlastními fanoušky po dlouhých sedmi letech. Dá se předpokládat, že tento návrat bude spojený s oslavou, jelikož třígólový náskok ztratí Moravané jen těžko. „Ale zatím jsme jen v poločase. Musíme být obezřetní, ve fotbale se může stát cokoliv,“ řekl jasně brněnský špílmachr Tomáš Polách.

„Zatím je to jen dobře rozehraný dvojzápas, rozhodne se na trávníku. My musíme zůstat plně koncentrovaní a nesmíme nic podcenit,“ dodává kouč Petr Uličný, který sice plánuje postavit o víkendu absentující Polácha s Trousil, ale jinak dá šanci hráčům širšího kádru. „Zápas bereme naprosto vážně, takže obrana by měla být kompletní. V záloze a v útoku změny budou,“ řekl jasně trenér Brna.

Jablonec prochází momentálně krizí, jelikož za posledních 14 dnů odehrál tři zápasy, v nichž inkasoval hrozivých devět branek. Už po úvodním čtvrtfinálovém souboji s Brnem byl trenér František Komňacký hodně rozhořčen. „Brno bylo jasně lepší ve všech rozhodujících parametrech a vyhrálo naprosto zaslouženě. Jsem rozčarovaný z našeho výkonu. Měli jsme naprosto jiné představy o účinkování v domácím poháru. I my jsme chtěli brát pohár naprosto vážně, jenže už podruhé jsme dostali tři góly a s tím musíme něco dělat,“ řekl jablonecký lodivod, jehož mužstvo o uplynulém víkendu prohrálo doma překvapivě v poměru 0:3 i se Zlínem.

Dnes tak má v Brně co napravovat, ale na postup už ani moc nemyslí. „Díky prvnímu zápasu budeme hrát jinak, odvetu určitě nevypustíme, je šancí pro mladé hráče,“ řekl trenér Komňacký, který kromě dlouhodobě zraněných Loučky s Fukalem nechá pravděpodobně odpočívat Žofčáka, Necida a Straku.

I přes to, že dnes Brno nepotřebuje vyhrát, je dnes favoritem s kursem 1.60 na vítězství. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Pak si na to vsaďte u společnosti bwin - kurs je 3.50. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na hosty s kursem 5.00 rovných.

Reklama