Hlavní obsah

Garcia-Lopez umí na Monaca zahrát

Valencie prozatím přeje favoritům, což včera potvrdili postupem do třetího kola Starace s Robredem. Dnes se o to pokusí nejvýše nasazený Španěl Ferrer, ale také turnajová dvojka Juan Monaco, který změří síly s domácím Guillermem Garcia-Lopezem.

Článek

Ve vzájemném duelu se tito tenisté utkají potřetí. Poprvé se tak stalo už před šesti lety na turnaji nižší kategorie, kde Garcia-Lopez zvítězil po setech 6-3, 3-6 a 6-1. Ještě hladší průběh měl druhý a prozatím poslední souboj v Costa Do Sauipe (2005); v Brazílii dovolil Španěl svému soupeři vyhrát pouhé 4 hry.

Přesto do dnešního zápasu vstoupí v roli favorita Argentinec. Juan Monaco je momentálně 17. hráčem žebříčku ATP, což loni potvrdil třemi tituly, které získal v Poertschachu, Kitzbuhelu a Buenos Aires. Na antuce tradičně silný tenista si hned v úvodu zahrál semifinále na hardu v Aucklandu, ale prohru 2-6, 1-6 s Němcem Kohlschreiberem si za rámeček jistě nedal. Chuť si spravil alespoň ve čtyřhře, v níž triumfoval po boku Horny. Slušně se prezentoval i na Australian Open, kde prohrál ve třetím kole s Tomášem Berdychem.

Následně přesedlal na oblíbenou antuku a hned to bylo znát. Ve Vina del Mar se podíval do finále, ale v zápase s Fernandem Gonzalezem si poranil kotník a utkání skrečoval. Rekonvalescence Monacovi dlouho netrvala a to možná i proto, že v Buenos Aires obhajoval titul. Návrat na kurty mu však nevyšel a s domácím podnikem se rozloučil hned v úvodním kole po prohře s krajanem Callerim.

Jako většina hráčů užší špičky, ani Monaco si nenechal ujít prestižní turnaje série Masters v Indian Wells a Miami, kde shodně prohrál ve druhém kole. Zdárně zvládnutý úvodní zápas má za sebou i nyní ve Valencii, ale na vítězství s Wernerem Eschauerem se hodně nadřel, když zvítězil po setech 6-7, 6-4 a 6-4.

Dnes čeká turnajovou dvojku papírově těžší soupeř, který navíc nastoupí před domácím publikem. Guillermo Garcia-Lopez se už tradičně pohybuje ve druhé padesátce žebříčku ATP, za což možná může i méně antukových turnajů v okruhu ATP. Rodák z Albacete však umí zahrát i na tvrdém povrchu, což letos jasně potvrzuje.

Hned na úvod sezony prohrál ve čtvrtfinále turnaje v Chennai s Nadalem a na Australian Open podlehl ve třetím kole pozdějšími finalistovi Tsongovi. Krátce na to si zahrál čtvrtfinále ve Wroclavi a v San Jose postoupil dokonce až do semifinále. Špatný tenis nehrál ani na Pacific Open a Sony Ericsson Open, ve Valencii mu v úvodním kole skrečoval Steve Darcis.

Utkání nevypadá na první pohled nikterak jasně, přesto podle bookmakerů může Garcia-Lopez pouze překvapit - vsadit si na něj můžete s kursem 2.70. Na výhru favorizovaného Juana Monaca určili experti bwin kurs 1.35.

Reklama