Hlavní obsah

Mnichov 1860 hostí Wehen

Nejen bundesliga, ale i druhá nejvyšší německá soutěž vinou finále Poháru DFB bude o víkendu odpočívat. Většina předehrávek už je za námi, dnes zbývá dohrát zápas v Mnichově, kde domácí 1860 hostí o příčku lepší Wehen.

Foto: Jiří Reichl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Mnichov 1860 skončil loni na osmé příčce tabulky 2. bundesligy, čímž zdaleka nenaplnil své postupové ambice. Pro letošek nemělo vedení klubu tak velké plány, jelikož v létě poměrně značně oslabilo, a vše se jasně odrazilo na výsledcích. Lvi se drží sice poměrně bezpečně od sestupového pásma, ale na postup mezi elitu už zapomněli.

Mohou za to především výsledky z poslední doby, kterou si Mnichovští za rámeček rozhodně nedají. Muži kouče Marca Kurze nezvítězili už v devíti po sobě jdoucích utkáních, naposledy si připsali tříbodový zisk 8. února v Kaiserslauternu. Právě Kaiserslautern je v tuto chvíli posledním sestupujícím a na Lvy ztrácí 6 bodů. „Stále věřím, že se můžeme zvednout. Řadu věcí jsme změnili a doufám, že dnes vyhrajeme,“ říká kouč Kurz, který se bude muset obejít bez zraněných Ghvinianidzeho a Schrotha.

Wehen je stále poměrně neznámé mužstvo, které loni s přehledem postoupilo ze třetí nejvyšší německé soutěže a letos se ve 2. bundeslize s velkou pravděpodobností udrží. V poslední době si však i svěřenci Christiana Hocka připsali několik zaváhání, to nejvýraznější asi o uplynulém víkendu doma se St. Pauli, kterým podlehli v poměru 1:3.

Dnes je čeká pravděpodobně ještě těžší televizní zápas v Allianz aréně. „Je vždy zajímavé, když utkání vysílá DSF a je tak hodně sledované,“ myslí si trenér Hock, který se dnes musí obejít bez vykartovaného Šimače, nemocného Kopilase a zraněných Catica, Jekniče a Ahanfoufa.

Favoritem jsou podle bookmakerů domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.90. Remíza je oceněna hodnotou 3.25 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 3.75.

Reklama