Hlavní obsah

Detroit se dostal do problémů

Eurotip.cz

Pouhý týden po začátku play off poznala NHL první postupující tým do druhého kola. Dnes mohou skončit další svě série. V pacifické divizi se včera dostal do důležitého vedení Dallas, který může vyřadit obhájce poháru z Anaheimu. Venku budou usilovat o postup i New York Rangers. Do problémů se naopak dostal Detroit.

Článek

Rudá křídla sice ovládla základní část soutěže, ale ani v ní se nevyhla pádům. Nejhorším obdobím prošel Detroit v únoru. Branku týmu tentokrát neopanoval Hašek, který podával nevyrovnané výkony a i kvůli zdravotním problémům odchytal mně zápasů než Osgood. Trenér se přesto rozhodl začít v play off s českým gólmanem. Ve dvou domácích zápasech bylo vše v pořádku. Hašek si držel úspěšnost zákroků vysoko nad 90 % a jeho spoluhráči soupeře ustříleli. V útoku Detroitu se prosazovali hráči, od nichž se to čekalo a s pravidelným bodovým příspěvkem se připojil i přes malé vytížení Hudler. Podobně dobře vstoupil tým i do do pondělního utkání na ledě soupeře, ale na konci druhé třetiny ztratil nejprve dvougólové vedení a během devíti sekund v závěru třetí třetiny i celé utkání. Prudký zvrat se na hráčích podepsal, což dokumentovala šestá minuta středečního zápasu, v níž Detroti opět dvakrát inkasoval. Po třetím gólu Hašek opustil branku a Osgood, který dochytal zápas velmi dobře, dnes dostane šanci dodat sebedůvěru mužstvu od začátku.

Nashville se probojoval do play off počtvrté v řadě. Tentokrát ovšem musel o postup bojovat do posledního týdne. Během základní části sezóny dokonce často nebyl ani na druhé příčce ve své divizi. Nedokázal navázat žádnou delší šňůru vítězných utkání, skutečnými krizemi ale prošel naštěstí na začátku sezóny. V brance se nečekaně pravidelně střídali Mason i Ellis a trenér se rozhodl dát v play off šanci mladšímu a lepšímu z nich. Ellis se mu zatím odvděčuje dobrými výkony, ale Nashville potřebuje také, aby se o úspěch přičinili střelecky i hráči v poli. V útoku dlouhodobě chybí Gelinas a Sullivan, ale již se v něm objevuje navrátilec Legwand. Do role tahouna se převtělil Erat a své oživení po přestupu potvrzuje i Hlaváč. Přesnými přihrávkami spoluhráče zásobuje obránce Židlický a v dobrých výkonech pokračuje i v play off Radulov. Hra venku však nepatřila k věcem, s nimiž by se Nahville mohl v uplynulých měsících chlubit.

Bookmakeři bwin zřejmě i z tohoto důvodu očekávají, že se série začne opět vyvíjet očekávaným směrem. Na výhru domácího Detroitu vypsali kurs 1,65 . Týmy se velmi dobře znají, protože patří do stejné divize. Hosté v ní zaostali za svým sokem o více než dvacet bodů. Dnešní případnou výhrou v kursu 4,0 však může Nashville způsobit, že se na tento rozdíl rychle zapomene, protože by jí zvrátil rovnovážný stav série na svou stranu.

Reklama