Hlavní obsah

Srovná Ferrer vzájemnou bilanci s Verdascem?

Týden se nám blíží ke konci a tím pádem finišují i tenisové turnaje. Ve Valencii je dnes na programu kompletní čtvrtfinále, v němž si zahraje rovná polovina domácích hráčů. Pikantní bude především ryze španělský souboj mezi Davidem Ferrerem a Fernandem Verdascem.

Článek

Turnajová jednička Ferrer má svému krajanovi co vracet. Nejen že mu podlehl v úvodním vzájemném zápase před čtyřmi lety právě ve Valencii, ale prohrál i oba loňské souboje. Momentálně tak ztrácí jedno vítězství, jelikož Verdasca dokázal porazit pouze dvakrát.

Do pátého duelu na antuce vstoupí v roli favorita právě David Ferrer, který i přes zmíněné porážky s Verdascem z loňského roku, prožil lepší sezonu. V žebříčku ATP ji zakončil na výborném 5. místě, které si drží i nyní. Na přelomu února a března byl dokonce ještě o jednu příčku výše, což bylo pro rodáka z Javea vůbec nejlepší postavení v kariéře. Dosáhl ho i když v tu dobu nikterak významných výsledků nedosáhl. Nejdále se letos probojoval v Aucklandu, Melbourne a Dubaji, kde si shodně zahrál čtvrtfinále.

Mezi nejlepší osmičkou nechybí nyní ve Valencii, která je jeho místem trvalého pobytu. Při losu měl štěstí na domácí soupeře, jelikož nejdříve porazil po setech 6-3 a 6-4 Navarro-Pastora a naprosto stejným poměrem přešel i přes Pabla Andujara.

Třetí krajan na něho dnes čeká ve čtvrtfinále a už podle jména by měl být vyrovnanějším soupeřem. Fernando Verdasco se nyní nachází na 31. příčce světového žebříčku a ve Valencii si zahraje vůbec první letošní čtvrtfinále. Se zbylými turnaji se totiž vždy loučil ve druhém kole, jedinou výjimkou bylo Miami, kde prohrál hned na úvod s Tipsarevičem ze Srbska.

Ve Valencii sice ztratil set v prvním kole s Nicolasem Lapenttim, ale Němce Zvereva už přehrál hladce 6-4 a 6-2. Těmito vítězstvími tak jen potvrdil, že ve městě ležícím na Pobřeží pomerančového květu umí zahrát, jelikož zde v roce 2004 slavil svůj první a prozatím poslední turnajový titul.

Myslíte si, že Ferrer potvrdí své postavení v žebříčku a srovná svou bilanci s Verdascem? Jste-li tohoto názoru, pak si na něj vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.47. Jste-li názoru, že naopak Verdasco vyjde z tohoto duelu jako vítěz, využijte kursu 2.50.

Reklama