Hlavní obsah

Fulham hostí Liverpool

Eurotip.cz

V již 35. kole nejvyšší anglické soutěže se utkají o udržení bojující Fulham a ambiciózní Liverpool. Cottagers ztrácejí na sedmnáctý Birmingham 4 body a jejich naděje na účast v příštím ročníku Premier league stále žije. Liverpool si chce udržet svou čtvrtou příčku, ale s ohledem na blížící se semifinále Ligy mistrů mohou Reds někoho ze svých hráčů pošetřit.

Článek

Výsledky domácích jsou velmi nevyrovnané, ale svěřenci Roye Hodgsona na svém stadionu potrápili již nejednoho soupeře. V polovině března si před vlastním publikem poradil Fulham se silným Evertonem, ale následně nestačil na Newcastle a ani s remízou s posledním Derby nemohli být příznivci The Whites příliš spokojeni. Recept nenašel Fulham ani na Sunderland, ale naposled si Cottagers připsali důležité 3 body za výhru 2:0 v Readingu.

„Po prohře se Sunderlandem nám už nikdo nevěřil. Nebylo to jednoduché, ale jsme stále ve hře, což nám dává sílu a odhodlání na poslední úspěch navázat,“ říká trenér Hodgson. Ze švédského Malmö přišel v zimě velezkušený 37letý útočník Jari Litmanen. Ten si však kvůli přetrvávajícím problémům se zdravím proti svému bývalému klubu nezahraje.

Největší hrozbou pro Liverpool by měl být Brian McBride, který se na výhře s Readingem podílel jednou brankou. „Návrat po zranění kolene nebyl pro Briana vůbec jednoduchý, ale očekávání splnil. Navíc se mu daří spolupráce s Davidem Healym,“ dodává kouč Hodgson.

Liverpool se momentálně nachází ve velké pohodě, když dokázal ve čtvrtfinále Champions league vyřadit londýnského rivala Arsenal a minulý týden si v lize poradil 3:1 s Blackburnem. Již v úterý se na Anfield Road představí další celek z Londýna – tentokrát Chelsea. Právě kvůli semifinálovému souboji Ligy mistrů s Blues dá trenér Benitez dnes nejspíš šanci i některým náhradníkům.

„Mužstvo poskládám tak, aby ve Fulhamu zvítězilo. Agger a Kewell určitě nenastoupí a nejistý je rovněž start Alvara Arbeloi a Stevena Gerrarda. Nasadím silný tým, protože vítězství nás přiblíží našemu cíli – udržení čtvrtého místa,“ dodává lodivod hostí Benitez.

Španělský kouč však bude šetřit i kanonýra Fernanda Torrese, čímž odejde zatím 30 nastřílených branek. Příležitost na hrotu tak pravděpodobně dostane dlouhán Peter Crouch. Mimo hru zůstává Jermaine Pennant, kterého trápí natažená třísla.

Vcelku pochopitelně bookmakeři příliš nevěří v další vítězství domácího Fulhamu, na který vypsali kurs 3.55. Na vítězství Liverpoolu si u bwinu můžete vsadit v kursu 1.90. Pokud věříte, že utkání skončí nerozhodně, znásobíte svůj vklad kursem 3.40.

Reklama