Hlavní obsah

Řím se může dotáhnout bod za Inter

AS Řím se pokusí znovu ukrojit nějaký bodík z náskoku vedoucího Interu. Na Stadio Olimpico se představí Livorno. Fiorentina zase bude proti Palermu hájit čtyřbodový náskok před AC Milán a Sampdorií v boji o Ligu mistrů.

Článek

AS Řím - AS Livorno  (sobota 18:00)

AS Řím bude pokračovat ve stíhání Interu na domácím stadionu. Soupeřem mu bude toskánský celek AS Livrono. Druzí Římané potřebují do boje o titul bezpodmínečně tři body, ale předposlední Livorno nebude chtít dát body zadarmo, neboť mu vážně hrozí sestup.

V Římě nyní řeší otázku nového vlastníka. Klub totiž prozradil, že spřátelená společnost Italpetroli projevila neformální zájem odkoupit většinový podíl AS Řím. Luciano Spalletti tak doufá, že okolnosti kolem vlastnictví klubu nebudou mít dopad na hráče, kteří se musí soustředit na stáhnutí čtyřbodového manka mezi Giallorossi a vedoucím FC Internazionale. Do konce ligy zbývá již jen pět utkání a Giallorossi vědí, že pokud budou chtít navrátit Scudetto po sedmi letech do hlavního města, tak si nesmějí dovolit sebemenší chybu.

"Máme jedinou možnost, a to vyhrát všechna zbývající utkání. Je tu bodová mezera, kterou musíme eliminovat a proto musíme hrát lépe než Inter. Naneštěstí to však nezáleží na nás," prohlásil Luciano Spalletti. Spalletti dále řekl, že se jeho tým nenechal nijak ovlivnit slovní válkou mezi AS Řím a Interem. Předmětem byl kapitán Totti, jenž doslova seřval rozhodčího Nicolu Rizzoriho v utkání s Udinese minulý víkend. Rizzori se totiž připletl Tottimu do cesty ve vápně. Římský kapitán si vysloužil pokutu 1 000 eur, bez úhony však nevyšel ani sudí, který Tottiho měl vyloučit, což neučinil. Hodně se o tom sporu mluvilo a zbytečně se to celé nafouklo. Tým celý incident zvládl naprosto v pohodě. Totti uznal svou chybu a rozhodčímu se následně omluvil," řekl Spalletti.

Hosté z Livorna se přijedou na Stadio Olimpico pokusit napravit nelichotivou bilanci – sedm utkání bez výhry. Po prohře s Cagliari minulý týden se Amaranto posunuli na 19. místo, tedy do sestupového pásma. Trenér Giancarlo Camolese tedy nabádá své svěřence, aby zapomněli na zklamání z poslední prohry a soustředili se na následující zápasy s AS Řím a AC Milán. "Musíme bojovat dokud to jen bude možné," řekl Camolese.

Hostujícímu celku budou chybět zranění Giuliano Giannichedda, Sergio Volpe, kapitán David Balleri a José Luis Vidigal. Luciano Spalletti se bude muset obejít bez Alberta Aquilaniho, Matteo Ferrariho a Marka Cassettiho. Všichni tři jsou zranění. Otazník stále visí nad startem černohorského útočníka Mirka Vučiniče, který si v týdnu poranil kotník.

AS Řím - pravděpodobná sestava:

Alexander Doni - Cicinho, Juan, Philippe Mexes, Max Tonetto - Daniele De Rossi, David Cortes Pizarro - Rodrigo Taddei, Simone Perrotta, Mirko Vučinič - Francesco Totti

AS Livorno - pravděpodobná sestava:

Marco Amelia - Alessandro Grandoni, Dario Kneževič, Fabio Galante - Nico Pulzetti, Martin Bergvold, Antonio Filippini, Giovanni Pasquale - Alessandro Diamanti - Francesco Tavano, Fausto Rossini

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.23 - 5.00 - 11.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

ACF Fiorentina - Citta di Palermo

Sobotní večerní utkání 34. kola nejvyšší italské soutěže se odehraje ve Florencii, přesněji na Stadio Artemio Franchi, kde Fiorentina přivítá desáté Palermo. Domácí si budou chtít z duelu proti nevyzpytatelnému soupeři ze středu tabulky odnést tři body, které by je opět přiblížili vysněné Lize mistrů.

Fialky mají na čtvrtém místě čtyřbodový náskok před AC Milán a Sampdorií a místo v předkole Ligy mistrů mají pevně ve svých rukou. Nyní je tedy vše na svěřencích trenéra Prandelliho, jak se situací naloží. V poslední době ovšem Fiorentina podává střídavé výkony, když již čtyřikrát následovala po vítězství porážka. Tu poslední jí uštědřil vedoucí Inter.

Hosté z Palerma si po čtyřech prohraných zápasech v řadě opět připsali vítězství a na vítězné vlně by chtěli pokračovat. Výhra je může posunout až o dvě příčky výš, naopak prohra může znamenat propad o dvě místa.

Jasný cíl má pro zbytek sezony vytyčený také domácí záložník Zdravko Kuzmanovič. "Tým se plně soustředí na následující domácí zápas proti Palermu, jelikož tři body jsou pro nás nesmírně důležité. Chceme skončit na čtvrtém místě za každou cenu. Do konce sezony je ještě pět zápasů a čtyřbodový náskok nám dává velké naděje," říká Kuzmanovič. "Palermo je kvalitní klub se spoustou individualit jako např. Amauri. My se ovšem musíme soustředit hlavně na náš výkon a poté můžeme uspět."

Fiorentina svého soupeře z Palerma neporazila již čtyři zápasy a nyní je určitě správná chvíle, aby se jí to konečně podařilo. V hostujícím dresu pravděpodobně vyběhne na trávník také Frederico Balzaretti, jenž v lednu putoval do Palerma právě z Florencie a své kolegy varoval, že je nečeká nic lehkého. "Nyní jsme již mimo sestupové ohrožení a můžeme hrát více uvolněně. Proti Fiorentině v podstatě nemáme co ztratit," řekl levý obránce pro webové stránky klubu. Kouč domácích Cesare Prandelli se nejspíše uchýlí po poslední porážce s Interem k několika změnám. Velkou obměnou projde obrana, kde napravo vystřídá Jorgensena Ujfaluši, ve stoperské dvojici spolu nastoupí Kroldrup s Gamberinim a nalevo se místo Gobbiho objeví Pasqual. Ze zálohy vypadne Kuzmanovič, jehož nahradí vracející se Donadel. Mimo hru je kvůli zranění stále Semioli.

Palermo nastoupí bez svého kapitána Andrey Barzagliho, jenž si odpykává jednozápasový trest, takže v obraně nastoupí Biava. Na pravém kraji obrany nahradí Zaccarda Cassani, v útoku pak Bresciana Miccoli. Do utkání určitě nezasáhnou kvůli zranění Alberto Fontana, Ciro Capuano, Fabio Simplicio a Edison Cavani.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:

Frey - Ujfalusi, Kroldrup, Gamberini, Pasqual - Donadel, Liverani, Montolivo - Santana, Vieri , Mutu

Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:

Agliardi - Cassani, Rinaudo, Biava, Balzaretti - Guana, Migliaccio - Jankovic, Miccoli, Caserta - Amauri

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.25 - 6.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články