Hlavní obsah

Spartu čeká povinnost - porazit Most

EuroFotbal.cz

Sparta může Slavii znovu dostat pod tlak, k tomu ale potřebuje porazit Most. Plzeň přivítá Kladno a Bohemians se budou o záchranu prát doma s Brnem. Večení televizní duel obstarají Liberec a Jablonec.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Útočník Sparty Miroslav Slepička se snaží projít mezi mosteckými hráči.

Článek

Viktoria Plzeň - SK Kladno  (neděle 17:00)

Do Plzně přijede k důležitému souboji Kladno. Domácí nestřílejí branky, Kladno bojuje o udržení a potřebuje každý bod. Podzimní souboj vyzněl vítězně pro Plzeň, ta zvítězila 2:1.

Domácí naposledy prohráli v Olomouci 1:0 a opět tak nevstřelili gól, plzeňští střelci neskórovali skoro jedenáct hodin v řadě! Nyní se utkájí s Kladnem, které bojuje o holé přežití v Gambrinus lize. Kouč Levý očekává těžký zápas. "Máme za sebou špatnou sérii, navíc Kladno bojuje o udržení. Proti Spartě i Liberci podalo velmi kvalitní výkon, s Libercem mělo dokonce více šancí," řekl Levý. Domácí se budou muset obejít bez Rady, který si odpyká trest za osm žlutých karet.

Nejtěsnějším rozdílem 1:0 prohrálo poslední zápas i Kladno, když doma nestačilo na Spartu. Pro kladenské je zápas v Plzni velmi důležitý neboť pět kol před koncem potřebují sbírat co nejvíce bodů. "Máme pět kol do konce ligy a k záchraně potřebujeme už hlavně vítězit. Začneme proto v Plzni - podáme velmi kvalitní výkon a tři body jsou naše," řekl sebevědomě kouč Šilhavý, tomu nebude chybět žádný hráč.

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:

L. Krbeček - Malcharek, Halama, Navrátil, Smola - Petržela, Trapp, Sylvestre, Lecjaks - Varadi, T. Krbeček

SK Kladno - pravděpodobná sestava:

Pavlík - Bartoš, Killar, Beneš, Jablonský - Brunclík, Szabo, Hochmeister, Čáp - Klinka, Kroupa

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.25 - 4.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Sparta Praha - Siad Most

V neděli se na Letné utkají týmy z protipólů tabulky. Na Spartu bojující o ligový titul přijede Most, jenž bojuje o holé přežití v nejvyšší soutěži. Podzimní duel vyhrála Sparta vysoko 5:0.

Sparta má skvělou formu a je bez porážky již jedenáct utkání v řadě, to jí vyneslo až do čela tabulky, kterou vede o skóre před Slavií. Naposledý tým Michala Bílka vyhrál na Kladně nejtěsnějším rozdílem 1:0. Utkání se neobešlo bez incidentu, za plivnutí na protihráče byl vyloučen sparťan Matušovič a od klubu dostal stotisícovou pokutu, proti Mostu si tak díky disciplinárnímu trestu nezahraje. Spolu s ním bude trenéru Bílkovi chybět také Libor Došek, který je v trestu a nejistý je start Slepičky, zranění do hy nepustí Zemana s Kúdelou. Díky zdravotním problémům nemají dostatečně natrénováno Řepka, Hušek, Sivok a Horváth a ani u nich není jisté že nastoupí. Most na hřišti soupeře nevyhrál 34 utkání v řadě, Bílek přesto varuje svůj tým před podceněním soupeře. "Naposledy dostali v Brně gól až těsně před koncem a také jejich další výkony venku byly sympatické. Rozhodně si nemůžeme dovolit zápas podcenit," řekl sparťanský lodivod.

Most v posledním zápase doma podlehl Bohemians a klesl až na poslední příčku v tabulce, má ovšem stejný počet bodů jako předposlední Kladno a na Bohemians strácí po prohře jeden bod. Kouč Žák se snažil nechat svůj tým hodit prohru z důležitého duelu zachraňujících se týmů za hlavu a nabádal své hráče k soustředění se na nadcházející duel na Spartě. "Favorit je jasný. Jedeme tam s tím, že chceme Spartu potrápit brejkovými situacemi," řekl Žák a jasně tak ukázal na to, že Most do Prahy rozhodně nejede otevřít hru. Hosté se budou muset obejít bez Pešíra, který si odpyká karetní trest a bez zraněných Čermáka, Andreie a Boutasgounta.

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:

Grigar - Voříšek, Sivok, Řepka, Kadlec - Kisel, Horváth, Hušek, Kolář - Kulič, Slepička

Siad Most - pravděpodobná sestava:

Švenger - Loos, Webster, Studík, Škoda - Trubila, Pilař, Gedeon, Stožický - Rilke, Oboya

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.00 - 13.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Bohemians 1905 - 1. FC Brno

Fotbalisté Bohemians 1905 přivítají na svém trávníku tým Brna. Domácí by si rádi po tomto zápase upevnili nesestupovou pozici, k tomu ale potřebují sebrat body ambicióznímu soupeři, který v posledních třech ligových duelech naplno bodoval.

Klokani se minulý týden konečně odpoutali ze sestupového pásma, když přestříleli Most 4:2 na jeho hřišti. Pro hráče z pražských Vršovic to byla zároveň premiérová výhra na půdě soupeře. Tento úspěch chtějí zopakovat i v tomto kole, kde je ale čeká nesmírně těžký protivník, jenž bojuje o pohárové příčky. "Z mužstva vyzařuje větší pohoda. Předchozí porážky, které byly po dobrých výkonech, psychiku mužstva srážely, tentokrát je tomu naopak. V týdnu mužstvo pracovalo velmi dobře a věřím, že se to projeví i v neděli," řekl domácí trenér Michal Zach.

Svěřenci hostujícího kouče Petra Uličného jedou do Prahy prodloužit vítěznou sérii, která již trvá tři ligová střetnutí. Tuto úspěšnou bilanci podpořili také dvěma souboji ve čtvrtfinále Poháru ČMFS, když porazili Jablonec 3:0 a 2:1. "Jedeme na Bohemians v nejhorším možném období - po výměně trenéra soupeř vyhrál v Mostě a je pořádně nažhavený. Určitě mu pomohlo, že poskočil na nesestupové místo," varoval trenér třetího mužstva v Gambrinus lize.

Bohemians 1905 - pravděpodobná sestava:

Sňozík - Marek, Rada, Nikl, Šmarda - Moravec, Lukáš, Morávek, Bartek - Škoda, Rezek.

1. FC Brno - pravděpodobná sestava:

Lejsal - Švejnoha, Dvorník, Pavlík, Siegl - Kubáň, Večeřa, Střeštík, Lira - Besta, Došek.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 2.70 - 2.60

Tip EuroFotbal.cz: 02

Slovan Liberec - FK Jablonec

Nedělní program 26. ligového kola se zakončí severočeským derby mezi Libercem a Jabloncem. Oba celky v posledních dvou zápasech vyšly bodově naprázdno a to budou chtít napravit o tomto víkendu.

Fotbalisté Slovanu budou chtít dokázat v pikantním utkání, že se jednalo pouze o malý výpadek formy z posledních dvou kol. Ale tuto středu potvrdili domácím vítězstvím nad druholigovým Třincem postup do semifinále Poháru ČMFS. "Poslední prohry v lize jsme sice odčinili pohárovým postupem, ale našim fanouškům chceme v derby udělat radost i výsledkem," přál si kouč sedmého celku Ladislav Škorpil. Domácí nastoupí pouze bez Šinglára, který byl vyřazen z kádru.

I Jablonec hrál v tomto týdnu pohárové střetnutí, ale narozdíl od jeho dnešního soupeře neuspěl. Nyní se může plně koncentrovat na Gambrinus ligu, kde ještě nemá úplně jistou záchranu. Na sestupová pozice činí náskok šesti bodů. Nyní čeká svěřence hostujícího kouče Františka Komňackého regionální derby a navíc v Liberci ještě nikdy neslavili výhru. "Určitě je to jeden z motivačních faktorů. Já jsem přesvědčený, že je pořád o co hrát. Chceme mít co nejdříve klid, hráči si navíc říkají o to, jestli budou moci hrát za Jablonec i v příští sezoně," prohlásil Komňacký, kterému budou chybět dlouhodobě zranění Fukal s Loučkou a Žofčák.

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:

Zlámal - Polák, Holeňák, Košťál, Janů - Dočkal, Bílek, Dort, Papoušek - Kerič, Nezmar.

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:

Špit - Laciga, Homola, Huber, Hamouz - Baranek, Valenta, Eliáš, Klapka, Hloušek - Straka.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.10 - 5.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama