Hlavní obsah

Dallas může vyřadit minulého vítěze

Ze západní konference je v NHL dosud znám jediný postupující do dalšího kola play off. Série mezi Calgary a San Jose měla nyní dva dny pauzu, během níž mohli domácí hráči přemýšlet, jak zabránit jejímu ukončení. Pouze v utkání mezi Dallasem a Anaheimem se v případě výhry budou moci dnes večer radovat přímo domácí fanoušci.

Článek

Dallas po mnoha zklamáních z předchozích sezón neměl před začátkem letošního prvního kola přehnaná očekávání. Jeho forma před play off navíc nijak dobře nekulminovala. O to překvapivější bylo jeho dvojí vítězství na soupeřově ledě. V brance Dallasu se v obou zápasech zaskvěl Turco. V úterý byl doma vytížen mnohem méně, což mu evidentně nesvědčilo. Během 15 minut bylo rozhodnuto. Domácí klub ovšem nedovolil soupeři srovnat stav série. Obrana Dallasu se musí vyrovnávat s problémy, protože v ní chybí Zubov a Boucher. Mladíci Grossman, Niskanen a Fistric však situaci zvládají. Zkušený Robidas si přesto nedovolí odstoupit kvůli poranění nosu. Mužstvo táhnou v útoku stejní hráči jako během základní části sezóny. Dallas na začátku série dokázal těžit z přesilových her, ale ve čtvrtek a v pátek se v tomto směru dostal do potíží.

Anaheim má problémy od začátku play off, když v žádném případě nepůsobí jako obhájce celkového prvenství. Z domácích proher se sice vzpamatoval, ale nabranou ztrátu se mu vyrovnat nepodařilo. Klub zatím dokázal zvítězit pouze tehdy, když zavelel k obratu obránce Pronger, kterému se ovšem daří především v přesilových hrách. Téměř výhradně se v početní výhodě prosazuje i zkušený navrátilec Selänne, který má podobně jako další útočník Getzalf v kolonce +/- hodnocení zápornou hodnotu. Kačerům se již vrátil do prvního útoku Perry, který se dokázal prosadit i při plném počtu hráčů na ledě. Trenérovu větší důvěru si naopak stále nezískal Weight. S Anaheimem cestuje i útočník R. Niedemayer, jehož start je po otřesu nadále nejasný.

Bookmakeři bwin očekávají, že série dnes skončí, i když Dallas vyhrál v play off pouze dvě z minulých devíti domácích utkání. Dnes si lze na jeho úspěch vsadit v kursu 2,1 . Hosté nepatřili během základní části sezóny venku k nejlepším klubům a i na ledě divizního soka většinu zápasů prohráli. Dnes si lze přesto na výhru Anaheimu vsadit v kursu 2,95 . Podle dosavadního průběhu série je klíčem k úspěchu vyslat méně střel než soupeř.

Reklama