Hlavní obsah

Naváže Verdasco na formu z Valencie?

Po úvodním antukovém týdnu je na programu první z velkých turnajů na oranžovém povrchu. Do Monte Carla se tradičně sjíždí kompletní tenisová špička a letos tomu není jinak. Uhrát dobrý výsledek rozhodně chce i Fernando Verdasco, který loni vypadl hned v úvodním kole. Letos mu pro začátek zkříží cestu Gael Monfils, jehož síla před domácími fanoušky vždy narůstá.

Článek

Ve vzájemném duelu se tito tenisté doposud neutkali, i když už nějaký ten pátek brázdí světové dvorce. Co se prize money týče, tak úspěšnější je v tuto chvíli Španěl, který vydělal přes 2,5 mil. dolarů, Monfils přibližně polovinu. Oba hráči však mají na svém kontě po jednom titulu z okruhu ATP, což je vždy upřednostňovaný faktor.

Fernando Verdasco je momentálně lépe postaveným hráčem na žebříčku, jelikož mu náleží 27. příčka. Nejvýše byl loni v červnu, kdy figuroval o tři místa výše. Z toho je jasné, že letos rozhodně má na to, aby překonal své maximu a právě nyní přichází čas, ve kterém má šanci udělat dobré výsledky. Tvrdý povrch totiž nikdy nebyl Španělovou doménou, což potvrdil i v úvodních měsících letošního roku. Na většině turnajů se totiž loučil ve druhém kole.

Pokrok však udělal minulý týden ve Valencii, kde došel do čtvrtfinále. V něm ale rodák z Madridu nestačil na svého krajana Davida Ferrera, který cestou za titulem následně porazil Robreda a Almagra.

Další pokrok může Verdasco zaznamenat nyní v Monte Carlo, kde je ta nejnabitější konkurence. V Monaku se totiž představí kompletní světová špička, do které jeden čas patřil i Gael Monfils. O tři roky mladší Francouz má však za sebou strastiplný rok, ve kterém ho stíhalo zranění za zraněním. Už v úvodu sezony několik měsíců nehrál, ale do French Open byl zpět stejně jako jeho kvalitní hra. V srpnu si však přivodil svalové zranění, které mu znemožnilo startovat na US Open. V polovině září se sice do hry vrátil, ale po dvou týdnech si vážně poranil zápěstí.

Na začátku letošního roku to s bývalým juniorským šampiónem a vítězem tří grandslamů v této kategorii vypadalo nadějně, ale před turnajem v Sydney si pro tentokrát poranil koleno a musel se rozloučit i se svou účastí na Australian Open. Nepříjemné období poslalo sympatického Monfilse na 64. příčku žebříčku ATP, což není k jeho kvalitám úměrné postavení. Návrat na kurty mu však moc nevychází, jelikož během čtyř turnajů vyhrál pouhé dva zápasy a to s navíc ne moc kvalitními soupeři - John Isner a Maximo Gonzalez. Ve Valencii měl Monfils problémy se servisem, a i díky tomu podlehl Staracemu po setech 5:7 a 1:6.

Myslíte si, že se Monfils konečně vzchopí a poradí si i se silnějším protivníkem? Jestliže jste tohoto názoru, pak je kurs 2.97 nabízen právě pro vás. Věěřite-li naopak, že Verdasco potvrdí svou formu i postavení v žebříčku, pak si na něj vsaďte s kursem 1.29 u společnosti bwin.

Reklama