Hlavní obsah

Šance Trenčína na udržení jsou už jen teoretické

Ve slovenské Corgoň lize sice stále není zdaleka dohráno, přesto se zdá být o všem důležitém rozhodnuto. Artmedia si titul pravděpodobně ujít nenechá, v Poháru UEFA si zahraje Žilina a o soutěž níže se bude poroučet Trenčín, který dnes čeká duel o naději s předposledním Sencem.

Článek

Corgoň liga má už poměrně dlouho jasného kandidáta na sestup. Je jím AS Trenčín, který během 25 kol nasbíral pouhých devět bodů za dvě vítězství a tři remízy. Co to je bodovat, svěřenci Tscheu La Linga neznají od 20. října loňského roku, kdy uhráli remízu 1:1 v Banské Bystrici.

Dnes je čeká klíčový duel se Sencem, který může vyřknout definitivní ortel. „Je to jeden z nejdůležitějších zápasů v dosavadním průběhu sezony. Může se o všem rozhodnout. Buďto si udržíme naději na záchranu nebo bude vše už nyní jasné,“ konstatoval trenčínský obránce Peter Kleščík.

Senec je samozřejmě v opačné situaci a dnes bude jistě spokojen i s remízou. Avšak ani v případě remízy nemusí muži kouče Branislava Kriška podléhat panice. V tuto chvíli mají totiž na Trenčín náskok deseti bodů, což bezesporu není málo. „V podstatě je to pro nás velmi důležitý zápas, jelikož prakticky můžeme záchranu Sence v lize. Takže z tohoto pohledu je to speciální zápas, na který se speciálně připravujeme,“ konstatoval trenér Sence.

Cíl pro zápas s Trenčínem je jasný, což Kriška potvrdil. „Samozřejmě tam jedeme neprohrát a uhrát tedy body. S tím, že AS je tým, který musí hrát, takže nejedeme hrát ustrašený fotbal. Chceme dokázat, že jsme v jarní části lepším mužstvem jak Trenčín,“ dodal kouč hostů, který se bude muset obejít bez Hanzela a Marcina.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita. Na domácí Trenčín vypsali kurs 2.80. Myslíte si, že utkání skončí dělbou bodů, poté si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 2.95. Jestliže věříte, že se Senec definitivně stvrdí své udržení vítězstvím, tak je kurs 2.40 nabízen právě pro vás.

Reklama