Hlavní obsah

Vyhraje San Antonio i druhý zápas?

Největším tahákem prvního kola play-off NBA je bezpochyby souboj San Antonia s Phoenixem. První zápas už je za námi, když ho Spurs vyhráli těsně 117:115 po prodloužení. Dnes je na programu druhý duel, ve kterém opět těžko hledat favorita.

Článek

Obhájci titulu ze San Antonia se s Phoenixem utkali i v loňských vyřazovacích bojích. Stalo se tak ve čtvrtfinále a právě Phoenix byl nakonec pro domácí největší překážkou v cestě za titulem, když série nabídla hned šest zápasů. Ani po dvou letech se tedy Suns nepodařilo na své soky vyzrát, naposledy se jim to povedlo v roce 2000. Už z tohoto pohledu je rivalita mezi těmito kluby jasně zřetelná.

San Antoniu se vedlo o něco lépe i v letošní základní části, v níž skončilo na třetí příčce západní konference. Hráčským statistikám mužstva vévodilo trio Tony Parker, Manu Ginobili a Tim Duncan a právě tito hráči jasně stáli i za úspěchem úvodního zápasu play-off, když Duncan nastřílel dokonce 40 bodů.

Utkání bylo po celý zápas nesmírně vyrovnané a shodným ziskem bodů skončilo i úvodní prodloužení. Ve druhém se však už rozhodlo, když exceloval už zmiňovaný Duncan. „Já konám, nečekám na to, že nastřílíme velké množství trojek,“ řekla s úsměvem největší hvězda prvního duelu, jenž navíc zaznamenala 15 doskoků. „Nechystám se měnit mou hru. Jsem šťastný, že máme první výhru v kapse,“ dodal zkušený Duncan, který kroutí v NBA už jedenáctou sezonu.

Spurs se tak dostali do vedení, které dnes mohou navýšit. „Jsou samozřejmě otřesení. Ztratili zápas, ve kterém měli vítězství nadosah. Jsme šťastní z tohoto vítězství, ale první zápas je pryč a teď se musíme soustředit na druhý,“ konstatoval trenér Gregg Popovič, který má opět k dispozici všechny důležité hráče.

I přes zmiňovanou porážku, mají Suns s domácími letos pozitivní bilanci. Porazit je totiž dokázali v základní části hned třikrát. Poslední vítězství není ani 14 dní staré a Phoenix ho navíc získal poměrně jasně - 96:79. Play-off ale odstartoval porážkou, což kouč Mike D'Antoni až tak moc neřešil. „Myslím si, že pro ně bylo vítězství nutností. Vždy musíte vyhrávat ve své hale, aby jste udrželi krok,“ konstatoval lodivod hostů, který dnes oproti prvnímu zápasu může naplno využít služeb Shaquilla O'Neala, jenž především Duncanovi hodně znepříjemní život.

I přes tuto skutečnost jsou dnes podle bookmakerů společnosti bwin favoritem domácí, na něž si můžete vsadit s kursem 1.67. Myslíte si, že Phoenix napraví zaváhání v úvodním duelu a na palubovce San Antonia dnes zvítězí, pak si na to vsaďte - kurs je 2.25.

Reklama