Hlavní obsah

Srovná Denver s Lakers krok?

Nabitá západní konference nesvedla hned na úvod play-off proti sobě mužstva San Antonia a Phoenixu, ale také Los Angeles Lakers a Denveru Nuggets. Prvně jmenovaní jakožto vítězové konference začínali doma a v úvodním duelu toho dokázali využít, když zvítězili v poměru 128:114.

Článek

Zuby na vítězství si brousí Lakers jistě i před druhým zápasem a to i proto, že v základní části dokázali Denver vždy porazit.V úvodním duelu play-off navíc zvítězili poměrně spolehlivě o 14 bodů, když se nejvíce zaskvěly tradiční opory - Paul Gasoal a Kobe Bryant. Celkem zaznamenaly 68 bodů a španělský pivot přidal 16 doskoků. Ani na druhé straně se klíčoví hráči se soupeřem moc nemazlili, když Carmelo Anthony i Allen Iverson zaznamenali po rovných 30 bodech.

První zápas tak jasně ukázal jakým směrem se bude tato série vyvíjet, a jelikož Nuggets nemají silného protivníka ke Gasolovi, dá se očekávat, že pod koš moc chodit nebudou. „Myslím, že se pokusí střílet více z perimetru,“ myslí si obr v řadách Lakers. „Hodně si hlídají Kobyho (Bryanta) a my ostatní tak máme více prostoru,“ dodal klíčový muž domácích. V sestavě Los Angeles dnes nebude chybět nikdo z vítězného úvodního zápasu a druhou výhrou se jistě pokusí přiblížit postupu.

Na tento cíl rozhodně myslí i Denver, který až do konce základní části bojoval s Golden States o nejlepší osmičku západní konference. Nakonec postoupit dokázal, ale soupeř v podobě Lakers je hodně těžký. Přesto Denver má šanci, o čemž vypovídají i už zmiňovaná jména Anthony - Iverson, kteří rozhodně patří mezi největší hvězdy celé NBA.

„Rozebrali nás. Byli jsme pomalejší, ale nutno uznat, že hráli výborně. Nelze však omluvit více jak 120 inkasovaných bodů, což je v play-off opravdu hodně. Hráli jsme dozadu moc laxně,“ řekl George Karl, kouč Nuggets.

V roli favorita vstoupí do zápasu domácí, na které vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.26. Myslíte si, že Denver překvapí a z LA si odvezou jedno vítězství, pak si na to vsaďte - kurs je 4.10. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama