Hlavní obsah

Monte Carlo uvidí pikantní souboj mládí

Probíhající turnaj v Monte Carlu má dnes na programu zápasy 3. kola, mezi nimiž září nad ostatními duel dvou mladíků. Stále ještě dvacetiletý Novak Djokovič změří síly s o sedm dnů starším Andym Murrayem.

Článek

Favorit je na první pohled jasný, o čemž vypovídají i vzájemné zápasy. Djokovič dokázal Murraye porazit ve všech třech soubojích, shodou okolností hraných na turnajích série Masters, ale na antuce se dnes střetnou vůbec poprvé.

Oranžový povrch je bezesporu přijatelnější pro Novaka Djokoviče, který není výborný pouze na hardu, o čemž svědčí i jeho vítězství z minulých let v Amersfoortu a Estoril, nebo semifinále na loňském Roland Garros.

Úspěch na grandslamu má rodák z Bělehradu za sebou už i letos, když na Australian Open nenašel přemožitele a radoval se z vůbec prvního titulu na turnaji elitní čtyřky. S největším pravděpodobností nebude tím posledním, jelikož Srbovi se předpovídá opravdu velká budoucnost. Svůj potenciál naplno předvedl i v Indian Wells, kde po loňské prohře ve finále konečně pozvedl nad hlavu trofej pro vítěze. Hřebínek mu trochu srazilo následné zaváhání v úvodním kole v Miami, ale do Monackého knížectví přijel opět vítězit.

Po spolehlivé výhře s Ljubičičem dnes čeká Djokoviče soupeř v podobě Andyho Murraye, který zakončil minulý rok poprvé v Top 15 světového žebříčku i přesto, že kvůli zranění zad a zápěstí zameškal téměř 4 měsíce. Do začátku letošní sezony se aktuální světová dvacítka pustila s velkou vervou a hned na úvodním turnaji v Dauhá došel Murray až do finále, kde zdolal Švýcara Wawrinku a připsal si tak první letošní titul. Hned nato přišlo pro rodáka z Dublane zklamání, když vypadl v 1. kole Australian Open s tehdy ještě nepříliš známým Wilfriedem Tsongou, který však senzačně došel až do finále.

Chuť si britský mladík spravil na turnaji v Marseille, kde po výhře s Chorvatem Ančičem slavil svůj druhý letošní triumf. Další z už tradičních výpadků si připsal v Rotterdamu, ale v Dubaji naopak došel do čtvrtfinále. O kolo dříve se loučil s Pacific Life Open a v Miami nestačil hned ze začátku na Ančiče. Murrayovi výsledky tak tvoří jakousi sinusoidu, která by měla mít v Monte Carlu stoupající tendenci. Prozatím tomu opravdu tak je, jelikož si dokázal poradit s F. Lopezem i Volandrim.

Myslíte si, že Murray překvapí a v Monaku půjde dál? Jestliže ano, pak si na něj vsaďte - kurs je 3.68. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 1.19, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Djokoviče.

Reklama