Hlavní obsah

Zenitu německá půda svědčí

Jsou tomu tři týdny, co Petrohrad zvítězil 4:1 v Leverkusenu a prakticky tak už v úvodním zápase stvrdil svůj postup do semifinále Poháru UEFA. V souboji o finále čeká Zenit další německé mužstvo - Bayern Mnichov.

Článek

Největší favorit na celkové vítězství měl cestu do semifinále o hodně trnitější. Do čtvrtfinále šlo všechno hladce, ale pak se Bayernu postavilo španělské Getafe a už první zápas v Allianz aréně ukázal, že to nebude mít německý lídr lehké. Remíza 1:1 totiž dávala lepší vyhlídky do odvety klubu z Madridu. Ten nezačal na domácím hřišti dobře, když po pár minutách šel do deseti, přesto se dokázal střelecky prosadit a ujmout vedení. Bayern dokázal srovnat až těsně před koncem řádné hrací doby a vynutil si tak prodloužení. V něm Mnichovští inkasovali dokonce dvakrát a čtyři minuty před koncem prodloužení se zdálo být rozhodnuto. Ale Bayern se nevzdal a dvěma góly si vystřelil postup.

Stále však nemají svěřenci Ottmara Hitzfelda splněno, jelikož cíl je jasný - získat trofej. První letošní už mají v kapse, když o uplynulém víkendu porazili Dortmund ve finále poháru. „Máme velmi dobrou šanci získat titul i v Poháru UEFA,“ je si jistý kouč Bayernu, který se pravděpodobně bude muset obejít bez zraněného Marca van Bommela. Fit navíc stále nejsou Toni s Klosem, což je rozhodně velké oslabení.

Těchto absencí se jistě pokusí využít Petrohrad, který do semifinále postoupil sice poměrně překvapivě, ale zcela zaslouženě. Zenit totiž nejdříve prošel z těžké skupiny, kde byly týmy jako Everton, Norimberk či Alkmaar. Následně si překvapivě poradil s jedním z největších favoritů - Villarrealem. Překvapivý byl i postup přes Marseille, a Leverkusen byl rovněž o něco více favorizován.

Už z tohoto pohledu může Petrohrad postoupit i nyní. „Bayern je určitě favoritem, my nemáme co ztratit. Rozhodně se nebudeme vzdávat jednoduše a o postup se popereme,“ řekl jasně Čech Radek Šírl, hájící dres Petrohradu. Trenér Dick Advocaat se dnes musí obejít bez Alexandra Anjukova a Nicolase Lombaertse.

Věříte-li ve vítězství domácího Bayernu, si můžete vsadit s kursem 1.40. Remíza je oceněna hodnotou 4.00 rovné a výhra Getafe kursem 7.25.

Reklama