Hlavní obsah

Philadelphie je ve výhodě

Kromě Utahu, který vyhrál oba zápasy na palubovce Houstonu, dokázala z ostatních týmů bojujících v 1. kole play-off NBA venku uspět už pouze Philadelphia. Po úvodním vítězství sice Detroitu jasně podlehla ve druhém souboji, přesto odcestovala domů s dobrým pocitem.

Článek

Ve své aréně však nečeká Philadelphii lehký úkol, jelikož Detroit rozhodně patří ke špičce NBA. Přesto by si 76ers jistě rádi udrželi svůj náskok a na palubovku soupeře cestovali s náskokem dvou vítězství.

Po odchodu Allena Iversona byla Philadelphie poměrně zatracovaným mužstvem, ale 76ers se s tímto faktem vyrovnali výborně. Tím, že tým ztratil jasného lídra, změnil způsob hry na týmový, což mu naprosto svědčí. Přesto jeden hráč malinko vyčníval v základní části nad ostatními - Andre Iguodala. Metr a osmadevadesát centimetrů vysoký basketbalista měl před play-off průměr lehce pod 20 vstřelených bodů na zápas, což však ve vyřazovacích bojích prozatím nenaplnil. V úvodním zápase dal sice 16 bodů, ale v dalším souboji už zaznamenal pouze 4.

„Byl to náš střelec po celou dlouhou sezonu a nyní tomu rozhodně není jinak. Určitě neztratil sebedůvěru, stejně jako my jsme neztratili důvěru v něj,“ konstatoval jasně kouč Maurice Cheeks.

Za Iguodalovými nevýraznými střeleckými záznamy stojí především detroitský Tayshaun Prince, který je pověstný svými obrannými schopnostmi a hvězdě 76ers hodně stěžuje život. „Tay je výborný ve hře jeden na jednoho,“ říká jasně hostující trenér Flip Saunders, jehož tým hraje rovněž hodně soudržně.

Pro oba týmy je dnešní zápas samozřejmě velmi důležitý a žádné vypouštění zde nepřipadá v úvahu. Favoritem jsou možná i trochu překvapivě hosté, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 1.48. Myslíte si, že se vedení v sérii ujme naopak Philadelphie, pak si vsaďte na domácí s kursem 2.70.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články