Hlavní obsah

Manchester City přivítá Fulham

V dalším ze zápasů sobotního programu nejvyšší anglické fotbalové soutěže se utká osmý Manchester City a předposlední Fulham. Ten v případě porážky a výher Boltonu a Readingu poputuje po sedmi sezonách do druhé ligy. Citizens mají naprosto odlišné ambice a jejich naděje na účast v Poháru UEFA nejsou nereálné.

Článek

Už to vypadalo, že se Citizens budou muset smířit „jenom“ s pozicí v horní polovině tabulky, ale jejich poslední výsledky je opět dostali na dostřel tří bodů za šestou Aston Villu. Z 5 utkání v měsíci březnu vyhráli Blues pouze jedenkrát a ani porážka od Chelsea z úvodu dubna nenasvědčovala obratu k lepšímu. Poslední dvojzápas ale svěřencům trenéra Erikssona vyšel na jedničku – nejprve City zdolalo Sunderland a posléze ambiciózní Portsmouth.

„Očekávám otevřený duel. Fulham zde musí zvítězit a i my potřebujeme 3 body k udržení naděje na účast v Poháru UEFA. Fanoušek si určitě příjde na své a snad zvítězíme,“ dodává švédský taktik.

Obtížný hlavolam se složením defenzívy čeká na 60letého kouče domácích. Kvůli nataženým kolenním vazům nejspíš nenastoupí kapitán Richard Dunne a do utkání nezasáhnou ani obránci Micah Richards (koleno) a Nedum Onuoha (rameno). Úplný debut si tak možná odbude mladík Sam Williamson, který minulý týden proti Portsmouthu střídal právě kapitána Dunna. Útok Citizens opět povede Benjani podporovaný Bulharem Petrovem a Dariusem Vassellem.

Fulham ztrácí na nesestupovou sedmnáctou příčku 5 bodů a s jeho nadějemi na setrvání v Premier league to nevypadá nikterak růžově. Po porážce se Sunderlandem zvítězili Cottagers v důležitém měření sil s Readingem, ale naposled dle očekávání nestačili na silný Liverpool.

„Podařilo se nám zdolat Reading a dnes musíme opět zvítězit. Příští týden nás čeká Birmingham a tříbodovým ziskem s Manchesterem bychom situaci na dně tabulky ještě řádně zdramatizovali,“ říká útočník David Healy, jehož klub dokázal vyhrát dvě venkovní střetnutí za sebou v historii Premier league pouze jedenkrát.

Právě severoirský útočník spolu se svým kolegou z útoku McBridem proti Reds nijak neoslnili a usednou nejspíš jenom na lavičku náhradníků. Na šanci v elitní jedenáctce tak čeká duo Erik Nevland a Diomansy Kamara. Do tréninkového procesu se znovu zapojil brankář Antti Niemi, ve svatyni hostí však nastoupí opět Kasey Keller.

Favorita tohoto klání vidí bookmakeři v domácím Manchesteru City, na jehož úspěch určili kurs 1.75. Na výhru hostů z Fulhamu vypsala sázková kancelář bwin kurs 4.60 a na remízu si můžete vsadit v kursu3.25.

Reklama