Hlavní obsah

La Coruňa hostí Barcelonu, Murcia Sevillu

Španělská liga odehraje v sobotu dva zápasy z 34. kola. Barcelona bude na stadionu Riazor v La Coruni šetřit některé opory pro odvetu semifinále Ligy mistrů a to dává domácím naději zabojovat o Pohár UEFA. O Ligu mistrů se bude prát Sevilla v Murcii, které se pomalu ale jistě vzdaluje záchrana.

Článek

Deportivo La Coruña - FC Barcelona  (sobota 20:00)

Barca přijíždí na horkou půdu stadiónu El Riazor, kde na ni bude čekat rozjetá La Coruňa. Deportivo má momentálně dost možná nejlepší formu z celé ligy, Katalánci naopak odsunuli Primera Divisón na druhou kolej a plně se soustředí na Ligu mistrů. Z toho všeho plyne, že domácí budou favority, což by ještě před nějakým tím měsícem čekal asi málokdo.

Frank Rijkaard sice ujišťoval, že na odvetu semifinále Ligy mistrů nemyslí, ale při pohledu na nominaci tomu věří asi jen málokdo. Chybí Messi, Eto’o, Xavi, Iniesta i Gabriel Milito (poslední dva ovšem vynuceně), což asi dokládá vše. Navíc, přestože do La Coruňi cestuje, bude pravděpodobně odpočívat i Touré Yaya, kterého nahradí Edmílson v jeho dost možná posledním startu za Blaugranas, údajně se totiž již dohodl na smlouvě s Villarrealem.

Spolu s Edmílsonem v záloze asi nastoupí Gudjohnsen a Deco, v útoku pak trojice Bojan, Henry, Dos Santos, na hřiště se možná podívá i Santiago Ezquerro. V obraně nastoupí určitě Márquez, jenž se kvůli kartám utkání na Old Trafford nezúčastní, druhým stoperem bude Carles Puyol, kraje si vezmou na starost Zambrotta se Sylvinhem.

To pro domácí je to duel z klíčových. Od nového roku doma (krom zápasu s Atléticem) neprohrávají, navíc nyní mají sérii čtyř váher v řadě. Na Pohár UEFA je ztráta pět bodů, což není nic nedohnatelného, rozhodně ne pro nejlepší tým druhé poloviny soutěže.

Do sestavy se vrací Manuel Pablo, který tak v již tradiční pětičlenné obraně doplní Filipeho, Pabla Ama, Lopa a Colocciniho. Chybět bude vykartovaný Sergio, v základu se proto objeví vedle De Guzmána Juan Rodríguez.

Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:

Aouate - Pablo, Lopo, Amo, Coloccini, Filipe - Wilhelmsson, Rodríguez, De Guzmán. Lafita - Xisco

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:

Valdés - Zambrotta, Puyol, Márquez, Sylvinho - Deco, Edmílson, Gudjohnsen - Dos Santos, Henry, Bojan

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.30 - 2.45

Tip EuroFotbal.cz: 1

Real Murcia - Sevilla FC

Druhý zápas čtyřiatřicátého kola španělské nejvyšší soutěže se odehraje na stadionu La Condomina, kde se utká předposlední Murcia s šestou Sevillou.

Oběma klubům jde v zápase o hodně, Murcia na devatenáctém místě ztrácí osm bodů na nesestupové příčky a pět kol před koncem si tak nemůže dovolit ztrácet body. To Sevilla má jiné problémy, úspěšný klub z dvou minulých let má na šestém místě ztrátu tří bodů na čtvrtou příčku zaručující účast v Lize Mistrů, a právě kvalifikovaní se do milionářské soutěže je jasný cíl Andalusanů do konce sezony.

Sevilla promrhala velkou šanci dostat se na čtvrtou příčku v minulém kole, když prohrála 1:4 na domácím stadionu s Almerii. Další zaváhaní si tak hráči andaluského klubu nemůžou dovolit."Prohrajeme a můžeme se skoro jistě rozloučit s Champions League, Murcia do toho dá všechno, doma dokázala porazit Espanyol či Valencii. Chystáme se vyhrát všechny naše zbývající zápasy skrz naši pýchu, profesionalismus a především proto, aby tým ukázal svoji kvalitu," řekl kouč Sevilly Manolo Jimenez.

Stejně jako Sevilla, tak i Murcia v minulém kole prohrála na domácím stadionu, když nestačila na Mallorcu. Pro nováčka soutěže to byla již druhá porážka v řadě. Baskický kouč Murcie Clemente však rozhodně ještě nesložil zbraně:"Musíme bojovat až do konce a dát do to všechno od teď do 18. května (poslední zápas sezony, Murcia hostí Barcelonu)"

Murcia nastoupí do utkání bez záložníka Movilly a Arza, oba jsou vykartovaní, zatímco Pablo Garcia je zraněn. Seville bude chybět ještě více hráčů, mimo hru je Escude, Navarro, Mosquera, Adriano, Kanoute a Chevanton

Real Murcia - pravděpodobná sestava:

Carini - Pena, Meija, Arzo, Pignol – Abel, Kabous, Movilla, DeLucas – Aquino - Baiano.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:

Palop - Alves, Mosquera, Prieto, Duda – Jesus Navas, Poulsen, Keita, Capel – Kone, Fabiano

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.30 - 3.55 - 1.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama