Hlavní obsah

Real Madrid se může už dnes radovat ze zisku titulu

Real Madrid může již v neděli slavit obhajobu titulu. Proti tomu budou Bilbao a Villarreal, který hostuje na hřišti Betisu. V madridském derby na sebe narazí Getafe a Atletiko, Santander cestuje na Mallorku, Valencia se s novým trenérem pokusí zažehnat krizi proti Osasuně...

Článek

Valencia CF - CA Osasuna  (neděle 17:00)

Osasuna cestuje v jednom z dalších utkání čtyřiatřicátého kola na Mestallu, kde se utká z Valencií.

Ve Valencii proběhlo na začátku týdne velké zemětřesení, po ostudné prohře 1:5 v minulém kole s Bilbaem se musel pakovat z východošpanělského města trenér Ronald Koeman, společně s ním skončili i jeho dva asistenti Jose Mari Bakero a Toni Bruins Slot, a také sportovní ředitel Miguel Angel Ruiz.

Novým trenérem netopýrů se stal Salvador Gonzalez "Voro", který povede tým do konce sezony a má jasný úkol – zachránit čerstvého vítěze Španělského poháru v první lize. Mezi hráči oblíbený Voro si na svoji stranu ihned naklonil fanoušky tím, že zpátky do kádru povolal trojici "odpadlíků" - Albeldu, Canizarese a Angula. Tři zkušení španělští fotbalisté byli vyřazeni z kádru krátce před Vánoci koučem Koemanem a do této doby neodehráli jediné soutěžní utkání. Ze zmiňované trojice by se do základní sestavy pro duel z Osasunou měl probojovat brankář Canizares, který nahradí zraněného Hildebranda. Mimo hru je i zraněný Arizmendi a nemocný Morientes.

Fanoušci Valencie musí tedy doufat v nový personál i ve vracející se hráče, Los Ches totiž mají na kontě čtyři porážky v řadě a na šestnáctém místě mají náskok pouhých dvou bodů na osmnáctou sestupovou příčku Huelvy.

Osasuna na tom není o mnoho lépe, než její nedělní sok, na Valencii má k dobru jediný bod a na čtrnácté pozici tedy náskok tří bodů na sestupové příčky. Pamploně se daří více venku nežli doma, v posledních čtyřech zápasech na cizím hřišti uhráli hráči Osasuny osm bodů, zato doma v posledních třech vystoupeních nezískali ani bod. "Mestalla je Mestalla a Valencia nikdy nepřestala být dobrým týmem, ale oba kluby jdou do utkání v těžké situaci," řekl před utkáním záložník Patxi Punal. Kouč Pamplony Jose Angel Ziganda má k dispozici kompletní kádr poté, co se po karetním trestu vrací Nacho Monreal a po dlouhém zranění Javad Nekounam.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:

Cañizares - Miguel, Albiol, Alexis, Caneira - Joaquin, Baraja, Marchena, Silva - Zigic, Villa

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:

Ricardo - Azpilicueta, Cruchaga, Flaňo, Corrales - Astudillo, Puňal - Juanfran, Plašil, Vela - Sola

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.20 - 4.35

Tip EuroFotbal.cz: 1

Real Valladolid - UD Almería

Souboj nováčků s úplně odlišnými starostmi, to je zápas mezi Valladolidem a Almeríou. Domácí potřebují vyhrát, aby udrželi náskok před sestupovými pozicemi, Almería pro změnu chce dále snít svůj sen o evropských pohárech.

Domácí každopádně zůstavají optimisty, kouč Mendilibar věří, že z týmů ze dna tabulky má právě Pucela největší šance na záchranu. Baskický kouč musí nahradit několik absencí v obraně, takže se v základu podle všeho objeví čtveřice Cifu, Baraja, García Calvo a Marcos, který tak oslaví zápas číslo sto v nejvyšší soutěži.

Almería je po parádním vítězství na hřišti FC Sevilla v úžasné pohodě a formě, čehož bude chtít jistě využít. Kouč Emery vynechal v nominaci Alcaideho, Lópeze Rekarteho, Guilhermeho I Kalu Ucheho, šannci naopak dostal Crusat.

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:

Asenjo - Cifuentes, Baraja, Calvo, Marcos - Sisi, Borja, Rubio, Sesma - Llorente, Víctor

UD Almería - pravděpodobná sestava:

Alves - Bruno, Pulido, García, Sisma - Melo, Ortiz, Soriano - Corona, Negredo, Mané

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.00 - 3.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

RCD Mallorca - Racing Santander

O Ligu mistrů bojující Santander cestuje na stadion ONO Estadi, aby se utkal s Mallorcou. Domácí celek v minulém kole zvítězil na hřišti Murcie vyoko 4:1, především díky hattricku Daniala Guizy, který už ma na kontě v této sezoně 21 branek.

Kouč Mallorky Gregorio Manzano již avizoval, že je smířený s odchodem bývalého útočníka Getafe. Za druhého nejlepšího střelce letošní La Ligy je údajně Barcelona připravena předložit Mallorce 15 milionu eur.

Zkušený kouč ostrovanů v týdnu řekl: "Na dnešním přestupovém trhu jsou cílem všech peníze, 15 milionů eur se mně jeví jako málo. Guiza v této sezoně demonstruje, že má ohrmnou kvalitu a ambice hrát ve velkém klubu. Myslím, že je připravený přestoupit, ačkoli bych byl velice rád, kdyby zůstal. Jestli půjde, tak doufám, že to bude do velkého klubu."

Na dvanáctém místě má Mallorca náskok sedmi bodů na sestupové pozice, pět kol před koncem tak ještě nemá jistotu záchrany. Do utkání nastoupí svěřenci Gregoria Manzana v plné síle.

Racing patří společně s Almerií k nejpříjemnějším překvapením letošní sezony, svěřenci ambiciozního kouče Marcelina se vyhřívají na páté pozici a na čtvrté Atlético ztrácejí jediný bod. Historická účast v pohárové evropě je tedy už na dosah ruky. V minulém kole však Santander zaváhal, když na domácím stadionu podlehl Realu Madrid. Oscar Serrano, který do nedělního utkání nezasáhne, neboť je vykartovaný, před duelem řekl: "Kabina žije tímto magickým momentem (Racing se poprvé v historii může probojobat do pohárové Evropy). Jsme nadšeni našimy výkony, ale musíme držet vysoký standard i nadále a připisovat si důležité body."

Do nedělního utkání kromě Serrana nezasáhne ani Jordi Lopez, jenž přišel v létě do Racingu z Mallorky a kvůli klauzuli ve smlouvě nesmí proti svému bývalému klubu nastoupit. Mimo hru jsou ještě zranění Ezequiel Garay a Luis Fernandez.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:

Moyá - Héctor, David Navarro, Nunes, Fernando Navarro - Varela, Borja Valero, Basinas, Arango - Güiza, Webó

Racing Santander - pravděpodobná sestava:

Toño - Pinillos, Moratón, César Navas, Ayoze - Duscher, Colsa, Jorge López, Oscar Serrano - Tchité, Munitis

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.15 - 2.95

Tip EuroFotbal.cz: 1

Getafe CF - Atlético Madrid

V malém madridském derby bude Getafe hostit Atlétiko Madrid. Domácí si procházejí krizí a klesají tabulkou, hosté bojují o Ligu mistrů. Getafe je třinácté, před pár koly ale celek ještě myslel i na vybojování evropských pohárů pro příští sezonu.

Ale nyní je vše jinak. Tým zdobila série dvanácti zápasů bez porážky, postoupil do finále Copa del Rey, hrál i Pohár UEFA. Ale kola osudu se k Los Azulones rychle otočila zády. Až v nastaveném čase ztratil vedení v zápase Poháru UEFA s Bayernem Mnichov a vypadl, s výsledkem 1:3 odešel poražen i z finále Španělského poháru. Hráči neúspěchy zřejmě neunesli a začali ztrácet body i v lize. Getafe nyní už devět zápasů v řadě neokusilo radost vítězství. V posledním zápase dokonce Getafe podlehlo na hřišti Levante. Kouč Michael Laudrup má plné ruce práce vývoj otočit. Pomalu se vyprazdňuje marodka, připraveni jsou už obránce Cata Díaz a záložník Pablo Hernandez, trest skončil Fabiu Celestinimu. Zraněný je tak jen Uche, Contra se zase vyhnul hrozícímu vězení.

Složitější pozici než Laudrup má ale kouč Atlétika Madrid Javier Aguirre. Přestože má Atlétiko nejlepší výsledky za poslední léta a má velkou šanci na vybojování Ligy mistrů, jeho pozice je vratká. Přitížila mu především prohra v minulém kole doma s Betisem 1:3. Fanoušci pískali a vedení klubu dost možná již podniká kroky k tomu, aby našlo nového trenéra. Na druhou stranu je fakt, že výsledky týmu jsou dost nevyzpytatelné a Los Colchoneros mají štěstí, že je letos na čele ligy úzká špička týmů. I přes prohru s Betisem totiž Atlétiko udrželo čtvrtou příčku, když prohrály i Santander a Sevilla. Pro svalové zranění by měl až do konce sezony chybět křídelník Simao, bohužel nalevo nemůže být ani Reyes, který si také odbude dva týdny na marodce. Fit by ale už měl být Thiago Motta.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:

Abbondanzieri - Cortés, Cata Díaz, Belenguer, Licht - Pablo Hernandez, De la Red, Casquero, Granero - Manu del Moral, Albín

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:

Leo Franco - A. López, Pablo, Perea, Pernía - Maxi Rodríguez, Camacho, Raúl García, Luis García - Forlán, Aguero

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.20 - 2.35

Tip EuroFotbal.cz: 2

Recreativo Huelva - Levante UD

Huelva hostí v nedělním programu Levante, utkají se týmy pobývající na sestupových pozicích. Domácí budou mít ale v případě výhry šanci se z nich dostat, Levante už nic nepomůže.

Velkou důležitost utkání si ve Huelvě uvědomují, své spoluhráče burcuje přes média obránce Hipolito Poli a nevěří zvěstem, že by snad hosté kvůli sporům o peníze s vedením klubu přijeli do Helvy jen na výlet. Recreativo má stejně bodů jako Zaragoza, v tuto chvíli je to souboj mezi těmito týmy. Huelva má k dispozici plný kádr a měla by spoléhat na dvojici útočníků Sinama-Pongolle a Javi Guerrero.

V Levante jsou velké problémy. Ve čtvrtek totiž hráči oznámili, že možná k utkání nenastoupí, neboť nedostávají výplaty a některým z nich klub dluží ještě prémie za minulý rok. Aby hráli, požadovali jasné záruky, že peníze budou vyplaceny. Funkcionářům se ale podařilo domluvit s městem Valencia na půjčku 6,5 milionu eur, z níž má být uhrazena právě část dluhu. Do Huelvy tak jeli s hráči také jejich právníci. V pátek už ale byla situace lepší, Rubiales v rozhovoru pro rádivou stanici Cadena Ser oznámil vyřešení problému a hrát by se mělo. Na zápas ale necestovali z různých příčin Arveladze, David Castedo, Miguel Angel, Tommasi, Ettien a Robusté.

Recreativo Huelva - pravděpodobná sestava:

Sorrentino - Bouzón, Caceres, Q. Alvarez, Poli - Camuňas, Martins, J. Vazquez, Aitor - Javi Guerrero, Sinama-Pongolle

Levante UD - pravděpodobná sestava:

M. Reina - Gaspar, Alvaro, Serrano, Rubiales - Juanma, Berson, Javi Fuego, Courtois - P. Leon, Geijo

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.35 - 5.65

Tip EuroFotbal.cz: 1

Espanyol Barcelona - Real Zaragoza

Espanyolu by se výhra hodila, přece jenom forma není zrovna ideální a tři body by ještě teoreticky dávaly naději na postup do evropských pohárů. Ovšem Zaragoza vyhrát prakticky musí, Segunda Divisón totiž není zrovna to pravé ořechové.

Zaragoza venku už jedenáct kol nezvítězila, ale fanoušci jí zůstávají až neobyčejně věrní, na stadión Montjuic jich cestuje přes dva tisíce, což je rekrodní číslo v historii klubu. Los Maňos se každopádně budou muset obejít bez služeb zraněných Cuartera, Generela a Diega Milita a vykartovaného Ayaly. Dobrou zprávou naopak je návrat Matuzalema.

Co se týče domácích, zraky budou upřeny hlavně na Raúla Tamuda, který překoná Pochettina a stane se hráčem s druhým nejvyšším počtem startů v dresu Los Blanquiazules. Chtělo by to oslavit gólem, ale nebude to snadné, vždyť Espanyol už pět zápasů v řadě nevyhrál (čtyři porážky a jedna remíza) a ani nedokázal vsítit branku. Kdo by to byl během první poloviny sezóny řekl... Valverde nemůže počítat s Corominasem, ale zase je fit Marc Torrejón.

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:

Kameni - Zabaleta, Jarque, Torrejón, Chica - Ángel, Hurtado - Valdo, García, Riera - Tamudo

Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:

César - Zapater, Sergio, Herrero, Paredes - Matuzalem, Celades, Gabi, García - Oliveira, Aimar

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.00

Tip EuroFotbal.cz: 0

Real Betis - Villarreal CF

Na zápas Betisu s Villarrealem bude směřovat nemálo pozornosti. I na jeho výsledku totiž závisí, jestli už po tomto kole budeme znát jméno letošního mistra španělské ligy. Nejen o to se ale bude v neděli večer hrát.

Betis chce před domácím publikem oslavit definitivní záchranu, hosté zase pojistit druhé místo. Nebudou to mít jednoduché, jelikož Betis už doma pokořil Real Madrid i Barcelonu a nyní si brousí zuby na skalp dalšího předního týmu.

Trenér Paco Chaparro má na Villarreal dobré vzpomínky. Právě na El Madrigal totiž debutoval na lavičce zelenobílých a Betis výhrou odstartoval výkonnostní i výsledkový vzestup. Nyní už je záchrana téměř jistá, a tak se v průběhu týdne v Seville víc než o nadcházejícím zápase mluvilo o setrvání Chaparra na lavičce domácích i pro nadcházející sezónu. Betis nebude moci počítat se zraněnými Caffou, Damiou, Eduem a Markem Gonzálezem.

Villarreal se pokusí zlomit prokletí, které ho v této sezóně provází při návštěvách Andalusie – prohrál zde už se Sevillou i v Almeríi. Přesto, především díky špatným výsledkům Barcelony, tým drží druhé místo. Pro zápas s Betisem budou chybět zranění Giullermo Franco a Josico, trenér Pellegrini naopak může počítat s uzdraveným Tomassonem. Nejistý je start Pirese, který má svalové problémy.

Real Betis - pravděpodobná sestava:

Casto - Ilič, Melli, Juanito, Damiá - Odonkor, Arzu, Juande, Capi, Xisco - José Mari

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:

Viera - Javi Venta, Gonzalo, Godín, Capdevila - Cazorla, Eguren, Senna, Pires - Nihat, Rossi

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.10 - 2.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Real Madrid - Athletic Bilbao

Real Madrid má v 34. kole Primera División první mečbol pro výhru celé soutěži. Pokud nevyhraje druhý Villarreal a Bílý balet triumfuje, může klub z hlavního města slavit obhajobu mistrovského titulu. Naopak baskický tým by rád Real potrápil a potvrdil svou dobrou formu z posledních kol.

Real Madrid drží proti tradičnímu baskickému klubu sérii pěti výher v řadě, zvítězil i v podzimním zápase na stadionu San Mamés, zvaném "La Catedral", po gólu Van Nistelrooye. Kupředu bude domácí hnát i možnost radovat se čtyři kola před koncem z 31. ligového titulu. Athletic nicméně v posledních sedmi kolech La Ligy pětkrát vyhrál, naposledy potupil "bůrem" Valencii a stále může doufat v účast v Poháru UEFA.

Bernd Schuster může počítat téměř se všemi muži kromě Metzeldera a takřka uzdraveného Van Nistelrooye. Na soupisku se nevešli Salgado a Soldado a otazník visí nad Drenthem, který má poraněný kotník. Kvůli žlutým kartám bude stát Fabio Cannavaro. Do nominace se naopak vrací Guti a Torres.

Základní sestava baletu bude mít následující podobu. V brance bude chytat tradičně Casillas, před něj se postaví čtveřice Ramos – Pepe – Heinze – Marcelo. Do záložní řady se vrací Guti, kterého budou podporovat Gago a Sneijder. V útoku se objeví trojité "R".

Na druhé straně kouč Bilbaa Caparrós nemůže počítat se zraněnými Yestem a stoperem Ustaritzem, do sestavy se však po dvouleté pauze, zapříčiněné dopingovým trestem, vrací Carlos Gurpegui. Na trávník na Santiago Bernabéu vyběhne jedenáctka ve složení Armando v brance, před ním stoperská dvojice Amorebieta a Gurpegui, podporovaná po stranách Koikilim a Iraolou. Dvojblok ve středu zálohy budou mít na starosti Garmendia a Javi Martínez, na křídlech nastoupí Gabilondo a Susaeta. Útok je směsí zkušeností a dravého mládí ve složení Etxeberria a Llorente.

Utkání mezi dvěma klasiky španělského fotbalu otevře na stadionu Santiago Bernabéu hvizd rozhodčího Fernándeze Borbalána ve 21.00 CET.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:

Casillas - Ramos, Pepe, Heinze, Marcelo - Gago, Sneijder, Guti - Robinho, Raúl, Robinho

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:

Armando - Iraola, Gurpegui, Amorebieta, Koikili - Susaeta, J.Martínez, Garmendia, Gabilondo - Llorente, Etxeberria

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.15

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články