Hlavní obsah

Lakers mají první mečbol

Phoenix včera odvrátil hrozbu vyřazení, když ve čtvrtém zápase našel poprvé recept na San Antonio. Dnes čeká stejný úkol Denver, který úvodní tři duely s La Lakers prohrál.

Článek

Lakers naopak jistě chtějí svůj postup stvrdit co nejdříve a to i proto, že všechny zápasy vyhráli poměrně přesvědčivě - nejmenší 14bodový rozdíl byl v úvodním zápase. Souboj přiostřují otec a sny Karlové, jelikož George je trenérem Denveru a Coby nosí dres soupeře, i když prozatím zasáhl do série jen v jednom zápase.

Do všech samozřejmě zasáhlo hvězdné duo Nuggets Iverson - Anthony, které se v posledním zápase nikterak výrazně střelecky neprosadilo. Prvně jmenovaný však není spokojen se svým vytížením, jelikož v posledním zápase pobyl na hřišti jen 31 minut. „Já trénuji. Zde nemohou být žádné osobní věci. Chci zkusit více možností, aby se hra rozhýbala. Do jisté míry jsem šťastný, že chce více hrát, to je fantastický,“ konstatoval kouč Karl, který u mužstva Denveru působí už tři roky.

V lepším rozpoložení jsou momentálně určitě hosté, kteří vedou 3:0 na zápasy a dnes si mohou dovolit i zaváhání. Fyzických sil však není nikdy dost a ukončit sérii dříve není až tak od věci. „Musíme stále udělat ten nejtěžší krok,“ je si vědom situace klíčový hráč Lakers - Kobe Bryant, který dnes jistě nebude na palubovce chybět stejně jako Paul Gasol, jemuž poslední zápas moc nevyšel - k 14 bodům přidal pouhé tři doskoky.

Podle bookmakerů bwin dnes tato série skončí, jelikož na Lakers vypsali kur 1.50. Na domácí vypsali experti světové jedničky kurs 2.65.

Reklama