Hlavní obsah

Old Trafford uvidí souboj gigantů

Liga mistrů se nám blíží do finiše, jelikož už dnes bude znám první finalista. Ten vzejde z duelu Manchester - Barcelona, jehož úvodní zápas skončil před týdnem bezbrankovou remízou.

Článek

Zvítězit mohly oba týmy a už z tohoto pohledu byla remíza spravedlivá. Barcelona hrála totiž aktivněji, ale žádnou stoprocentní šanci si nevypracovala. Tu měl naopak Manchester, když hned v samém úvodu dostal výhodu pokutového kopu, ale Cristiano Ronaldo mířil vedle. Celkově však toto utkání nepotvrdilo předpoklady a krásy fotbalu rozhodně nevyzdvihlo.

Dnes mají velcí rivalové šanci na reparát v zápase, který už rozhodne o postupujícím. V lepší pozici do něj vstoupí Manchester, jemuž stačí jakékoliv vítězství a navíc hraje doma. O víkendu však ztratil kousek sebevědomí, jelikož prohrál na Stamford Bridge s Chelsea a boj o titul Premier league se tak hodně zdramatizoval. „Odpískat penaltu v tak důležitém utkání jenom na základě prohlášení čárového rozhodčího, je opravdu velmi ďábelské,“ neodpustil si poznámku k rozhodující brance Sir Alex Ferguson, který doplatil na šetření několika opor.

Dnes lodivod Rudých ďáblů jistě pošle na hřiště to nejlepší, co má k dispozici. V zápase s Chelsea se však zranili Rooney s Vidičem, jejich dnešní start je tak vážně ohrožen. Naprosto fit je naopak už po zranění kolene Darren Fletcher, který proti Blues odehrál celý zápas.

Barcelona už šance na zisk domácího titulu ztratila a o to více se musí snažit v Champions league. Ještě před pár měsíci by možná byla favoritem tohoto souboje, ale nyní to rozhodně neplatí. V poslední době totiž velmi tápe, což se jasně projevuje na postavení v tabulce. Katalánci jsou totiž dokonce až třetí a od začátku března dokázali porazit pouze Valladolid.

V Lize mistrů však tyto výsledky nic neznamenají a Barcelona ji tak klidně může vyhrát. Aby se tak ale stalo, musí dnes vyřadit Manchester, což je podle odborníků vůbec největší kandidát na vítězství. „Jsem si jist, že toto utkání bude více ofenzivní než na Nou Campu. Musíme být agresivní a dostat domácí pod tlak. Nebudeme hrát na remízu, není to náš styl,“ konstatoval jasně Frank Rijkaard, který se opět musí obejít bez Ronaldinha. Oproti minulému týdnu však bude v sestavě kapitán Puyol, který nahradí vykartovaného Márqueze. O víkendu se zranil Giovani Dos Santos a do dnešního duelu určitě nezasáhne.

Oba týmy patří mezi nejlepší na světě, ale podle bookmakerů společnosti bwin jsou dnes favoritem domácí; na jejich vítězství si můžete vsadit s kursem 1.85. Kurs na remízu má hodnotu 3.30 a na vítězství Barcelony 4.15.

Reklama