Hlavní obsah

Utah dělí výhra od postupu

Lakers včera s Denverem opět nezaváhali a spolu s Orlandem proklouzli jako první do další fáze. Dnes může stejného cíle dosáhnout hned několik dalších. Mezi ně patří Utah, jehož série s Houstonem se vyvíjí doposud hodně překvapivě.

Článek

Rockets k podivu všech nezvládli úvodní dva domácí zápasy a jejich šance na postup tak spadli na minimum. Do třetího duelu konečně zasáhl tahoun Rafer Alston, který absentoval kvůli svalovému zranění, a hned to bylo znát. Společně s hvězdou Tracym McGradym dotáhl zápas do vítězného konce a zajistil tak jistotu ještě nejméně jednoho domácího zápasu. Druhý duel na palubovce Utahu však už tak slavně pro Houston neskončil, jelikož ho prohrál těsně díky chybě v závěru utkání.

Dnes se tak může opakovat loňský rok, ve kterém Rockets vypadli s Jazz, když série navíc skončila rovněž na domácí palubovce. Houston se však nevzdává a v dnešním zápase to chce potvrdit. „Jestliže jste sledovali naše výkony po celý rok, pak víte, že to je náš vůbec první takto špatný týden a naše sebevědomí zůstává vysoké,“ konstatovalo křídlo Shane Battier.

Neúspěch si nepřipouští ani Utah, který má stále jedno vítězství k dobru a v případě, že dnes nezvítězí, pak může sérii uzavřít doma. „Chceme vše uzavřít druhým vítězstvím v řadě a začít se připravovat na další kolo play-off,“ konstatoval pivot Jazz Carlos Boozer.

Favoritem utkání jsou podle bookmakerů domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.73. Myslíte si naopak, že Utah ukončí dnes tuto sérii, pak si vsaďte právě na jeho vítězství - kurs je 2.15.

Reklama