Hlavní obsah

Chelsea může změnit historii

Manchester United včera potvrdil roli mírného favorita a přes Barcelonu dokázal postoupit do finále Ligy mistrů. Je tedy jasné, že Moskva uvidí ryze anglický souboj, ale kdo se v něm postaví na druhou stranu, o tom rozhodne až dnešní večer. Lepší výchozí pozici má Chelsea, která uhrála na Anfield Road remízu 1:1.

Článek

Je tomu rok, co Chelsea vypadla s Liverpoolem v semifinále milionářské soutěže na pokutové kopy, čímž zopakovala dva roky starou historii, kdy na její úkor postoupili Reds jen díky sporné brance. Letos Blues dostali šanci na reparát a zdá se, že se ji chytli za pačesy. Na půdě soupeře sice nepodali nikterak oslňující výkon, ale díky nešťastné vlastní brance Riiseho se mohli radovat z příjemné remízy 1:1.

Chelsea má navíc za sebou úspěšný víkend, ve kterém dokázala porazit ligového lídra z Manchesteru a rázně tak přiostřila boj o titul. Může se tak stát, že tyto kluby neovládnou letos pouze Anglii, ale celou Evropu. Manchester je na tom v tuto chvíli o něco lépe, jelikož má v lize lepší skóre a postup do finále Ligy mistrů v kapse.

Po dnešku se mohou Blues svému největšímu konkurentovi trochu přiblížit a stačí jim k tomu uhrát bezbrankovou remízu doma s Reds. „V sobotu jsme ukázali naši touhu po vítězství. Šli jsme si za tímto cílem a nyní nás čeká další takový zápas, ve kterém chceme uspět,“ říká kouč Avram Grant, jehož tým půjde do zápasu v roli mírného favorita na postup. „Začali jsme první zápas dobře a zasloužili by jsme si gól, ale to se nepovedlo a pak převzal iniciativu Liverpool. Vstřelil branku, ale my jsme byli zase lepší na konci a vyrovnali v poslední minutě. Můžete si myslet co chcete, ale důležitý je výsledek a ten je 1:1,“ dodal lodivod Chelsea, u jehož týmu visí pouze otazník nad startem Franka Lamparda.

Liverpool mohl po úvodním zápase zpytovat svědomí, jelikož měl duel rozehraný opravdu velmi dobře. Nešťastný gól ale vše obrátil a Reds dnes musí na Stamford Bridge alespoň skórovat. „Měli opravdu velké štěstí, protože Petr Čech předvedl dva nebo tři skvělé zákroky. Štěstěna se k nim přiklonila i v případě vlastního gólu,“ konstatoval liverpoolský trenér Rafael Benitéz, jehož tým o víkendu remizoval v oslabené sestavě s Birminghamem. V ligové soutěži má však Liverpool čtvrtou pozici prakticky jistou a může se tak plně koncentrovat na Ligu mistrů. Problémy s absencemi nejsou ani hostů.

Věříte-li v dnešní vítězství Chelsea, pak si můžete vsadit s kursem 2.10. Remíza je oceněna hodnotou 3.10 a výhra Liverpoolu 3.50. K zápasu budou u společnosti bwin samozřejmě připraveny i live sázky.

Reklama