Hlavní obsah

Zenit přivítá favorizovaný Bayern

V odvetě semifinále Poháru UEFA vyzve úřadující ruský mistr Zenit Petrohrad silný Bayern Mnichov. Po úvodním duelu v Allianz Aréně má však o něco blíže k postupu do finále, které se uskuteční 14. května v Manchesteru, ruský celek.

Článek

Úvodní duel v Německu se pro Bayern vyvíjel velmi dobře, který už od 19. minuty vedl díky brance Franca Riberyho. V úvodu druhého poločasu si však vstřelil vlastní branku obránce Lucio a skóre 1:1 už Petrohrad s přehledem udržel. Na celek z Bavorska nečeká zrovna příjemný terén, který může být výhodou pro domácí mužstvo. „Hřiště je stejné pro oba týmy, ale my jsme na něj zvyklí, což může být pro nás mírná výhoda,“ dodává trenér Dick Advocaat.

Domácí celek se bude muset obejít hned bez trojice fotbalistů základní sestavy. Kvůli kartám si nezahrají záložníci Andrej Arshavin, Fernando Ricksen a do hry nezasáhne ani český zástupce Radek Šírl. Především ztráta nejlepšího ruského fotbalisty za loňský rok Arshavina může být klíčová. „Každý je nahraditelný. Na trávník příjdou jiní hráči a věřím, že svou úlohu zvládnou,“ dodává kouč Advocaat, který může počítat s uzdraveným bekem Alexandrem Anyukovem. Na hrotu se opět představí druhý nejlepší střelec Poháru UEFA Pavel Pogrebnyak, který jednou brankou pomohl vyřadit ve čtvrtfinále Bayer Leverkusen.

V úvodu nového ligového ročníku patří Petrohradu až 12. pozice, naopak celek hostí čekají s největší pravděpodobností oslavy titulu. Po posledním vítězství 4:1 nad Stuttgartem má Mnichov velmi blízko k zisku mistrovské trofeje. „Není čas na oslavy. Musíme se soustředit na Zenit,“ říká Ottmar Hitzfeld. Do utkání s obhájcem titulu Stuttgartem nezasáhla dvojice Oliver Kahn a obránce Philipp Lahm, kteří jsou dnes už zcela fit. Do sestavy hostí se navíc vrací nejlepší střelec Poháru UEFA Luca Toni, který zařídil famózní obrat na půdě španělského Getafe.

„Návrat Toniho do sestavy je pro nás hodně důležitý. Stačí mu málo šancí ke skórování a branku zde vstřelit musíme,“ dodává kouč Hitzfeld, který si je vědom faktu, že domácím stačí i bezbranková remíza. Bayern je však na stadionech soupeřů nebezpečnější než doma. Dobré vyhlídky německému celku slibuje i fakt, že venku letos ještě neprohrál a vždycky vstřelil minimálně jednu branku.

I bookmakeři mírně favorizují celek hostí s kursem na výhru 1.85. Na vítězství domácího Petrohradu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.80. Pokud věříte, že v základní hrací době skončí utkání remízou, využijte kurs 3.35.

Reklama