Hlavní obsah

Colorado je před vyřazením

Průběh čtvrtfinálových sérií v zámořské NHL je poměrně jednoznačný, což dělá radost trenérům reprezentačních mužstev. Prvním kolem hladce prošly kluby z Pittsburghu i Rangers, ale ve druhém zatím skvělou formu potvrzuje první jmenovaný, který míří na led soupeře jako host. Na ledě Colorada se bude pokoušet o postup Detroit.

Článek

Colorado prošlo velmi složitou základní částí. V severozápadní divizi byly bodové rozdíly velmi těsné a dlouhé šňůry proher v únoru i březnu vypadaly pro klub nebezpečně. Postupně se ovšem uzdravili alespoň někteří hráči a vrátili se do útoku Forsberg a do obrany Foote. V prvním kole Colorado vyřadilo divizního vítěze, přestože po prvních třech prodlužovaných zápasech bylo v nevýhodné pozici. Díky výtečnému brankáři Theodorovi se mu ovšem zdařil velký obrat. Tentýž hráč však nezvládl první dva venkovní zápasy ve druhém kole. Vždy ho v nich po čtyřech inkasovaných gólech střídal Budaj. Přesto trenér nedal důvěru slovenskému brankáři ani v úterý doma. Colorado se dostalo do vedení, které mu dlouho nevydrželo a následně ho nezachránily ani dvě využité přesilové hry. Do sestavy se vrátili Forsberg a obránce Hannan. Zápas naopak nedohrál Stastny, jehož start je dnes nejistý podobně jako u Smythe. Dlouhodobě mimo jsou i mladí útočníci Svatoš a Wolski.

Detroit v prvním kole play off zakolísal podobně jako vloni, když přišel venku o vedení 2:0 v sérii. Zároveň ovšem podobně jako vloni tuto situaci zvládl a postoupil v šesti zápasech. Jediným rozdílem je, že letos si svou pozici neudržel brankář Hašek, kterého nahradil velmi jistý Osgood. Hvězdou Detroitu ve druhém kole je ovšem útočník Franzen, který ve třech zápasech vstřelil dohromady šest gólů. Mužstvu jako celku se potom začalo zase dařit v přesilových hrách, v nichž se v závěru prvního kola výrazně zhoršilo. Rudá křídla tentokrát nepřistřihlo ani cestování. Klub neřeší větší počet výrazných zdravotních problémů. Do obrany dobře zapadl na poslední chvíli příchozí Stuart. Trenér je se svým mužstvem natolik spokojen, že hokejisté včera měli vcelku jednoduchý úkol. Dělat to, co sami uznají za vhodné, že jim pomůže k ještě větší pohodě, jež by je dovedla k dalšímu postupu.

Souboje těchto klubů bývaly v minulé dekádě velmi dramatické a dlouhé. Bookmakeři bwin ovšem očekávají, že dnes může být série ukončena v nejkratším možném termínu. Na výhru Colorada vypsali kurs 3,0 , přestože během základní části sezóny patřilo na domácím ledě k nejlepším v celé lize. Hostům bylo během dlouhodobé části sezóny vcelku jedno, kde hráli a i na ledě dnešního soka dokázali vyhrát oba zápasy. Dnes si lze na výhru Detroitu, která mu zajistí postup, vsadit v kursu 1,95 .

Reklama