Hlavní obsah

Zaskočí Chela antukového krále?

Rafael Nadal letos bez problémů navazuje na své antukové výkony z posledních let,což minulý týden potvrdil vítězstvím v Monte Carlu, kde kraluje už čtyři roky. Přemožitele nenašel ve třech posledních letech ani na turnaji v Barceloně a letos míří za dalším titulem. Ve čtvrtfinále mu cestu zkříží zkušený Juan Ignacio Chela.

Článek

Celkem čtyřikrát se Nadal s Chelou potkal oficiálně na tenisovém dvorci. Úvodní dva zápasy jsou čtyři roky staré a každý z tenistů si připsal po jednom vítězství, když Argentinec zvítězil na hardu v Cincinnati jen díky úspěšně zvládnutému tiebreaku třetího setu. Rovněž dvakrát se potkali na okruhu ATP loni a kromě monacké antuky zvítězil Nadal i v Indian Wells.

Letos je druhý hráč světa opět ve vynikající formě, díky které vybojoval už zmiňovaný titul v Monte Carlu. Kromě něho postoupil i do finále v Miami a také v Chennai. Semifinále si navíc zahrál na Australian Open a v Indian Wells. O Nadalových kvalitách není pochyb, což dokazují i jeho vítězství na probíhajícím turnaji v Barceloně, kde si už poradil s Potitem Staracem a Feliciane Lopezem. Vítězstvím se svým krajanem navíc dosáhl na zajímavé číslo ve statistikách, jelikož vyhrál 100. zápas z posledních 101 na antuce odehraných.

O další vítězství se dnes popere s Juanem Ignaciem Chelou, který je v tuto chvíli 37. hráčem žebříčku ATP. 190 cm vysoký Argentinec letos prozatím nenavazuje na poměrně vydařenou loňskou sezonu, během níž vybojoval titul v Acapulcu. Letos ho však neobhájil, jelikož už ve druhém kole prohrál s krajanem Callerim. O hodně lépe si vedl týden předtím v Buenos Aires, kde porazil například Španěla Almagra, a až v semifinále nestačil na Davida Nalbandiana. Vyznavatel především antuky neopomenul z turnajů na tvrdém povrchu pouze podniky série Masters v Miami a Indian Wells, ale na žádný úspěch zde nedosáhl.

Podobně si vedl před týdnem v Monte Carlu, když v úvodním kole podlehl jasně Simone Bollelimu po setech dvakrát 2:6. Chuť si však prozatím spravuje v Barceloně, kde ve třech setech porazil Garciu-Lopeze a Ernesta Gulbise. O hodně menší problémy měl s Marcem Gonzalezem, který zápas skrečoval už v prvním setu.

I přes velmi nabitý program za poslední týden je Rafael Nadal jasným favoritem. Na jeho výhru určila sázková kancelář bwin velmi nízký kurs 1.01. Podle bookmakerů je tak jasným outsiderem duelu Argentinec Chela, na jehož výhru je kurs 10.75.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články