Hlavní obsah

Aston Villa přivítá Wigan

Eurotip.cz

Pouhá dvě ligová kola zbývají odehrát do konce letošního ročníku Premier league. Šestá Aston Villa touží po tříbodovém zisku, který by jí minimálně do neděle posunul před pátý Everton, který čeká nelehká bitva na půdě Arsenalu. Wigan si chce udržet ligovou příslušnost a pětibodový náskok na sestupové příčky mu to nejspíš zajistí.

Článek

Domácí prožívají výborný ročník, který s největší pravděpodobností zakončí na nejlepší pozici za posledních několik let. Vždyť loni patřila Villans jedenáctá pozice a o rok dříve skončili Lvi jen těsně nad sestupovými vodami. V březnu se celku z Birminghamu příliš nedařilo, ale po debaklu s United, jakoby mávnutím kouzelného proutku, se vše změnilo. Svěřenci trenéra O´Neilla postupně vymazali ze hřiště Bolton, Derby a Birmingham City s parádním skóre 15:1. Poslední remízu 2:2 s konkurenčním Evertonem zařídil až v závěru utkání norský kanonýr John Carew.

„Wigan ještě nemá jistotu účasti v příštím ročníku a další týden je navíc čeká Manchester United. Prezentujeme se ve velmi dobré formě a po dobrých výsledcích z úvodu sezony chceme stejným způsobem tento ročník zakončit,“ říká střelec úvodní branky na hřišti Evertonu Gabriel Agbonlahor.

Největší otazník visí nad startem domácího Olofa Mellberga, kterého trápí viróza. Švédský bek se po sedmiletém působení v Aston Ville v létě stěhuje na jih Evropy do Juventusu, ale chtěl by se naposled rozloučit s věrnými fanoušky. Problémy se stehnem nejspíš znovu nepustí do hry nadějného záložníka Craiga Gardnera.

Hosté se loni udrželi v Premier league hodně těsně a o jejich setrvání rozhodlo lepší skóre. Letos to s Wiganem vypadá o něco lépe, ale neříkej hop, dokud nepřeskočíš. Poslední utkání Latics vcelku vycházejí a od konce března nepocítili hořkost porážky. Nejprve zdolali svěřenci trenéra Bruce Birmingham City a následně remizovali s Chelsea, Tottenhamem a Readingem.

„Rozhodně nemůžeme hrát na remízu. Mají výborné mužstvo a pátá příčka by pro ně byla výborným výsledkem. Nečeká nás procházka růžovým sadem, ale pokud předvedeme výkon, jako v posledních utkáních, bude to mít Aston Villa hodně těžké,“ dodává odhodlaný trenér Steve Bruce. Do startu dnešního klání by měl být zcela fit zkušený útočník Emile Heskey, který minulý týden proti Birminghamu střídal kvůli problému s kotníkem. Kvůli nataženým tříslům si nezahraje ve zbývajících dvou utkáních Mario Melchiot. Na pravém kraji obrany se tudíž představí 23letý Ryan Taylor.

S kursem na výhru 1.50 je podle bookmakerů jasným favoritem domácí Aston Villa. Rozlučku s domácími fanoušky bude chtít překazit Wigan. Pokud si myslíte, že se z tříbodového zisku budou radovat hosté, využijte kurs 6.75. Na remízu si u bwinu vsadíte v kursu 3.50.

Reklama