Hlavní obsah

Manchester si nemůže dovolit další klopýtnutí

Duel vedoucího Manchesteru s West Hamem otevře sobotní program 37. kola nejvyšší anglické soutěže. Po několika zaváháních potřebují United naplno bodovat, a pokud ve zbývajících dvou utkáních uspějí, mohou slavit titul. Pro West Ham už takřka sezona skončila – na lepší než aktuální desáté příčce už hosté sezonu nezakončí.

Článek

I když to United v posledních týdnech v lize příliš neklape, špatná nálada v kabině domácích rozhodně nepanuje. V úterní odvetě semifinále Ligy mistrů totiž Rudí ďáblové zdolali Barcelonu a mohou se těšit na Moskevské finále proti momentálně o skóre druhé Chelsea. „Několikrát takovou střelu předvede při tréninku. Ale tahle branka musí být jednoznačně považována za jednu z jeho nejlepších,“ říká Michael Carrick na adresu výstavní branky Paula Scholese.

Poprvé zaváhal Manchester v úvodu dubna, když jenom remizoval v Middlesbrough 2:2. Následně si United poradili s Arsenalem, poté remizovali s Blackburnem a minulý týden nestačili na londýnskou Chelsea. „Nesmíme hledět na finále v Moskvě. První cíl je uspět v Premier league. West Ham je nepředvídatelné mužstvo a nesmíme je podcenit,“ dodává Ryan Giggs.

Zranění nepustí do hry srbského obránce Nemanju Vidiče. Kvůli problémům s kyčlí nenastoupil v Lize mistrů útočník Wayne Rooney a dnes se na trávník podívá maximálně v průběhu hry. Proti Barceloně utrpěl drobný šrám Francouzský obránce Patrice Evra, ale proti West Hamu bude připraven. Přesně před rokem zařídil Carlos Tevez na Old Trafford výhru Hammers. Nyní stojí na druhém konci barikády a bude chtít ukončit nelichotivou sérii United, kteří s londýnským celkem prohráli třikrát v řadě.

Hosté už nemají příliš o co hrát a tomu odpovídají i jejich poslední výsledky. Po porážkách s Portsmouthem a Boltonem vydřeli Kladiváři těsnou výhru nad tápajícím Derby a minulý týden ztratili dvoubrankové vedení nad Newcastlem a jenom remizovali 2:2. „Toto je rozhodně jedna z nejzajímavějších sezon, které si pamatuji. Před pár týdny si United mysleli, že už mají titul v kapse, ale Chelsea se na ně neuvěřitelným způsobem dotáhla,“ říká trenér Alan Curbishley.

Po nemoci se na trávník vrací mladý forvard Dean Ashton, který povede útočné nájezdy hostí. Po remíze s Newcastlem trápí záložníka Juliena Fauberta natažená třísla a jeho start je nejistý. Zranění nepustí do hry švédského středopolaře Freddie Ljungberga a obránce Anton Ferdinand bude zcela fit až příští týden. Obrovskou marodku West Hamu dále tvoří Matthew Upson, Jonathan Spector, Craig Bellamy, Lee Bowyer, James Collins, Calum Davenport, Kieron Dyer, Matthew Etherington, Danny Gabbison a Nigel Quashie.

Manchester potřebuje výhru jako sůl a zraněními sužovaný West Ham by mu neměl být velkou překážkou. Na vítězství United určili bookmakeři kurs 1.20. Na senzaci v podobě výhry West Hamu vypsala sázková kancelář bwin vysoký kurs 13.00 rovné a na remízu si můžete vsadit v kursu 5.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články