Hlavní obsah

Ferrer má s Wawrinkou vyrovnanou bilanci

Týden se nám blíží ke konci a tím pádem finišují i tenisové turnaje. V Barceloně jsou dnes na programu semifinálové duely a v obou se objeví domácí hráč. Rafael Nadal by neměl mít problémy s Gremelmayrem z Německa, ale duel Davida Ferrera se Stanislasem Wawrinkou skýtá vyrovnaný souboj.

Článek

Turnajová dvojka Ferrer má svému soupeři co vracet. Úvodní dva vzájemné duely sice vyhrál, ale před dvěma lety Wawrinkovi podlehl v Záhřebu a také právě v Barceloně. Bilanci tak mají momentálně vyrovnanou, což už po dnešku samozřejmě platit nebude.

Do pátého duelu vstoupí v roli favorita David Ferrer, který prochází určitě lepším obdobím. Loňskou sezonu zakončil na výborném 5. místě žebříčku ATP, které si drží i nyní. Na přelomu února a března byl dokonce ještě o jednu příčku výše, což bylo pro rodáka z Javea vůbec nejlepší postavení v kariéře. Dosáhl ho i když v tu dobu nikterak významných výsledků nedosáhl. Nejdále se letos probojoval v Aucklandu, Melbourne a Dubaji, kde si shodně zahrál čtvrtfinále.

S antukovou sezonou se výrazně zlepšil, což potvrdil hned na úvod ve Valencii. Ve své residenci dokráčel až do finále, v němž bojovným výkonem přehrál Almagra a vybojoval svůj úvodní letošní titul. „Byl to nejtěžší turnaj mého života, do kterého jsem dal opravdu všechno,“ konstatoval Ferrer, který třetí set finálového zápasu otočil z 2:5 na 7:6. Velmi dobře si vedl i v Monte Carlu, kde prohrál ve čtvrtfinále s Nadalem. Na krajana narazil mezi nejlepší osmičkou i nyní v Barceloně, ale s Robredem si už dokázal poradit a dnes si zahraje o finále.

Na druhou stranu kurtu se postaví Stanislas Wawrinka, kterému se letos dařilo především na Pacific Life Open, kde vypadl až ve čtvrtfinále s Djokovičem. Cestou mezi nejlepší osmičku si dokázal poradit s takovými hráči jako Berdychem, Baghdatisem či dobře hrajícím Korejcem Leem. Tímto výsledkem dal tak jistě zapomenout na neúspěšnou druhou polovinu ledna, respektive celý únor.

V roce 2008 se však rodák z Lausanne probojoval na turnaji ještě dále. Stalo se tak hned v úvodu sezony v Dauhá, kde podlehl až ve finále Andymu Murrayovi. „Je velmi obtížné proti němu hrát. V loňské sezoně hodně vyzrál a je z něj velký hráč,“ sklonil Wawrinka po třísetovém finále poklonu svému soupeři. Dalšímu finále je nyní blízko v Barceloně, jelikož našel recept mimo jiné i na Davida Nalbandiana.

Myslíte si, že Ferrer potvrdí své postavení v žebříčku a probojuje se do druhého letošního finále? Jste-li tohoto názoru, pak si na něj vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.27. Jste-li názoru, že naopak Wawrinka vyjde z tohoto duelu jako vítěz, využijte kursu 3.37.

Reklama