Hlavní obsah

Poradí si Arsenal s nepříjemným Evertonem?

Premier league se blíží do finiše a některé kluby už tak prakticky o nic nehrají. Šance Arsenalu na druhou příčku jsou v říši teorie a ani Everton už nepomýšlí na něco víc než páté místo.

Článek

Arsenal měl doslova fantastický start do sezony a dlouho jasně mířil za ligovým titulem. Klíčové je však vždy jaro a to Kanonýři moc nezvládli. Na konci února a za celý březen zaznamenali hned pět ztrát v řadě, s čímž na titul opravdu pomýšlet nemohou. Dubnové zápasy s Liverpoolem a Manchesterem následně vše dokonaly, a jelikož Arsenal vypadl i z Ligy mistrů, žádnou trofej letos nezíská. Chuť si Kanonýři alespoň trochu zvedli v posledních dvou zápasech, když nejdříve porazili Reading a následně vyhráli i na Derby.

Jelikož Manchester včera nezaváhal s West Hamem, šance na zisk mistrovského titulu kompletně zhasly. Kanonýři však mohou skončit ještě druzí, ale dvě kola před koncem není čtyřbodová ztráta na Chelsea nic moc hratelného. Mimo hru je navíc opět Robin van Persie. „Van Persie nenastoupí. Nemůžeme riskovat jeho svalové problémy,“ konstatoval Arsene Wenger, který se dále musí obejít bez dištancovaného Alexandera Hleba. Fit je naopak už Mathieu Flamini.

O nic moc nehraje už ani Everton, i když pátou příčku nemá stále naprosto jistou. Aston Villa však včera nečekaně zaváhala s Wiganem a tříbodovou ztrátu na Toffees už tak bude mazat jen těžko. Modří však dlouho pomýšleli na čtvrtou příčku, která zaručuje účast v Lize mistrů, ale podobně jako Arsenal o své postavení na jaře přišli.

„Jsem rád, že jsme dokázali navázat na minulou sezonu a hrát v horní polovině tabulky. Myslím, že jsme konečně dosáhli požadované kvality, což potvrzují naše výsledky do ledna. Kvalita bude vždy klíčová, ale nutná je i kvantita,“ konstatoval kouč David Moyes, který Toffees povede s největší pravděpodobností i příští sezonu. Dnes se bude muset obejít bez Mikela Artety a také dua Andrew Johnson - Steven Pienaar.

Na Arsenal dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.60. Věříte, že hráči Evertonu dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 2.10. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 14:30 a potom začněte sázet live.

Reklama