Hlavní obsah

Sparta je blízko titulu

Probíhající kolo Gambrinus ligy může rozhodnout o mistrovi. Tím se stane pražská Sparta a to za předpokladů, že dnes porazí Brno a Slavia zítra prohraje v Olomouci.

Článek

S Brnem to však Pražané nebudou mít až tak jednoduché, vždyť na podzim si odvezli z moravské metropole debakl 2:4 a hodně si v tu chvíli pošramotili sebevědomí. Na jaře si ho naopak hodně zvedli, jelikož dokázali smazat pětibodový slávistický náskok a nyní dokonce o 4 body vévodí tabulce.

„Velkou sílu mají v ofenzivě. Vše se točí kolem Polácha, také Střeštík nebo Besta jsou fotbalisté, na které si budeme muset dát velký pozor. Stejně tak mají velmi nebezpečné standardní situace, ve kterých vyniká Trousil,“ upozorňuje trenér Michal Bílek. „Máme Brnu co vracet a navíc chceme udělat důležitý krok k titulu,“ dodává kouč Sparty, který má k dispozici kompletní kádr.

Ani Brno neprožívá letos špatnou sezonu, i když nutno uznat, že na tom mohlo být ještě o něco lépe. Ostravský Baník včera nezaváhal s Kladnem a svěřenci trenéra Uličného tak ztrácí na třetí příčku tři body. V případě dnešního vítězství Teplic s Mladou Boleslaví to bude ještě o bod více a z toho jasné, že dnes čeká Brňany klíčový zápas.

Těžší to budou mít o to víc, že v týdnu sehráli utkání Poháru ČMFS s Libercem. Pro odvetu na severu Čech si navíc nevydobyli nějaký náskok, ba naopak. Remíza 2:2 dává větší šance nakouknout do Poháru UEFA libereckým. „Ať se na to dívám jak chci, musíme vyhrát. Máme natolik silné mužstvo, které dokáže vítězit i na půdě soupeře. Nad výsledkem, který nám případný postup zajistí spekulovat nechci. Pro obě mužstva je to stále otevřené. Pojedeme dobře připraveni, a to je základ pro úspěch,“ řekl po utkání zkušený Patrik Siegl. Brno dnes na Letné nemůže využít dlouhodobě zraněných Martina Kuncla, Martina Živného, Lukáše Marečka, Tomáše Okleštěka, Jaroslava Boráka a Josefa Šurala.

I přes podzimní vítězství, vstoupí dnes Brno do souboje se Spartou v roli outsidera a vsadit si tak na něj můžete v kursu 7.25. Remízu ocenili bookmakeři společnosti bwin kursem 3.85. Na Pražského favorita najdete u stejné společnosti kurs 1.40.

Reklama