Hlavní obsah

Seppi se Santorem už letos potřetí

Do Říma se tento týden sjela kompletní tenisová špička, která si to rozdá o další z trofejí série Masters. Největší favorit je jasný - Rafael Nadal se v italské metropoli pokusí získat už čtvrtý titul v řadě. Této mety dosáhl před 14 dny v Monte Carlu, respektive minulý týden v Barceloně. Ve stejné čtvrtině pavouka jsou Andres Seppi s Fabricem Santorem, kteří se dnes utkají celkově potřetí.

Článek

Shodou okolností oba vzájemné duely sehráli letos, když v Dauhá zvítězil Santoro a na challangeru v Bergamu naopak Seppi. Ital může výhodu domácího prostředí využít i nyní v Římě, kde ho jistě fanoušci poženou k vítězství.

Fabrice Santoro je bezesporu kvalitním tenistou, ale nic to nemění na tom, že na svůj úvodní letošní titul stále čeká a je otázkou, jestli se ho vůbec dočká. Loni dosáhl na trofej v Newportu po dlouhých pěti letech půstu, což se vzhledem k jeho věku už opakovat nemusí. Rodákovi z Tahiti je totiž 35 let, což je na tenistu opravdu hodně a držet si stálou výkonnost není v těchto letech nic jednoduchého. Francouzovi se to však daří a dá se říci, že na konec kariéry ještě nemyslí. Proč také, když stále patří do Top 50 a hraje vyrovnané partie i s nejlepšími.

Tenista, který hraje nejen obouručný bekhend, ale také forhend, nezačal letošní sezonu špatně, když se mu dařilo především v Sydney. V australské metropoli porazil v úvodním kole Jamese Blaka a následně došel až do semifinále, kde podlehl Tursunovovi z Ruska. V Melbourne bohužel doplatil na těžký los, jelikož už ve druhém kole narazil na Federera. Z úspěšných vystoupení lze zmínit ještě turnaj v Dubaji, kde Santoro porazil Južného a vypadl ve druhém kole po dobrém výkonu s Djokovičem. Výborně začal i v Miami, jelikož Bjorkmana vyprovodil z kurtu po setech 6-1 a 6-0, a následně si poradil i s Ljubičičem. Jeho cestu turnajem ukončil až ve 3. kole domácí Blake. Na antuku vstoupil porážkou v Monte Carlu s Vliegenem, což bylo pro Santora jistě zklamáním.

Chuť si nyní může spravit v Římě, ale hned na úvod ho čeká poměrně těžký zápas s domácím Andreasem Seppim. V tuto chvíli 46. hráč světového žebříčku si letos vedl nejlépe na challengeru v Bergamu, kde neporazil pouze Santora, ale i všechny ostatní soupeře a radoval se tak z turnajového vítězství. Na okruhu ATP však doposud žádnou trofej nikdy nezískal, letos byl nejdále v rotterdamském čtvrtfinále. V Monta Carlu sice porazil Calleriho, ale ve druhém kole nestačil na Sama Querreyho. Podobně si vedl minulý týden v Mnichově, kde prohrál s krajanem Bolellim.

Utkání rozhodně nemá až tak jednoznačného favorita, přesto bookmakeři poměrně jasně věří antukovému specialistovi - Seppimu, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.29. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 2.97, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Francouze.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články