Hlavní obsah

Udrží Chelsea krok?

Manchester United o víkendu nezaváhal a dnes tak může v poklidu sledovat duel Newcastlu s Chelsea. Straky si sice v tabulce už moc polepšit nemohou, přesto by jistě rády zakončily sezonu úspěchy.

Článek

Chelsea tak dnes rozhodně nečeká jednoduchý zápas, ale i taková utkání musí vyhrávat, zda-li myslí na titul. V poslední době se toto Blues daří, jelikož zvítězili na hřišti Evertonu či doma s Manchesterem. Uspěli i v Lize mistrů, když po postupu přes Liverpool konečně nakouknou do finále a stejně jako v Premier league si to rozdají o titul s Rudými ďábly.

Dnes se však soustředí na souboj s Newcastlem, který může hodně napovědět. „Stále věřím, že náš nejlepší týden ještě přijde. Za poslední měsíc šla naše hra hodně nahoru, a i když jsme měli špatná období, těch lepších bylo více. Jsem nadšený z postupu do finále Ligy mistrů a v takových výsledcích chceme pokračovat,“ konstatoval kouč Avram Grant, který má dnes k dispozici kompletní kádr.

Pro Newcastle končí bezesporu neúspěšná sezony, ve které Straky zdaleka nenaplnily předsezónní cíle. Jména jako Viduka, Owen, Duff, Barton či Smith opravdu předpovídala parádní sezonu, ale řada zranění a špatná forma srazila Newcastle na kolena. V poslední době se však poměrně zvedl, díky čemuž se odpoutal od sestupových vod a konec sezony může prožívat klidně. Především doma se svěřencům kouče Kevina Keegana daří a proti Chelsea se tak pokusí prodloužit sérii domácích vítězství na čtyři zápasy.

„Chelsea prožívá výbornou sezonu a její manažer rovněž. Není pochyb, že dělá pro tým výbornou práci. Všichni si mysleli, že bude mít Avram Grant problémy, ale opak je pravdou,“ pěl slova chvály ke svému protějšku kouč Keegan.

Chelsea je sice v St. James Parku hostem, ale i tak je považována za favorita s kursem 1.50. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.70 a vítězství domácích s kursem 6.15.

Reklama