Hlavní obsah

Robredo by neměl mít problémy

Ani v Římě se jistě nenechají španělští tenisté zahanbit a nejen Rafael Nadal pomýšlí v italské metropoli na úspěch. Co nejdále se rozhodně pokusí probojovat turnajová čtrnáctka - Tommy Robredo, který se na úvod střetne s nevyzpytatelným Juanem Ignaciem Chelou.

Foto: DPA/EPA

Tommy Robredo

Článek

Právě v Římě se před pěti lety střetli tito hráči poprvé a utkání mělo naprosto jednoznačný průběh, když Robredo vyhrál po setech 6-2 a 6-0. Netrvalo dlouhou a Chela svému soupeři kanára vrátil, konkrétně o rok později na hardu v Montrealu. Třetí a prozatím poslední souboj svedli před dvěma lety v Madridu, kde Španěl využil domácího prostředí a zvítězil ve dvou tiebreacích.

Od té doby udělal Tommy Robredo ještě velký kus práce a chvíli byl dokonce 5. hráčem světa. Loni však v žebříčku ATP klesl a do letošní sezony tak startoval z 11. pozice. V mizérii pokračoval i v úvodu letošní sezony, když jeho maximem byla druhá kola na Australian Open a v Indian Wells. S antukou si ale spravil chuť a hned ve Valencii to bylo znát. Na východním španělském pobřeží prohrál až v semifinále po tuhém boji s Davidem Ferrerem. Velmi dobře si vedl i následně v Monte Carlu, kde přehrál Wawrinku i Soderlinga a ztroskotal až na Nalbandianovi. Minulý týden v Barceloně mu opět vystavil stopku krajan Ferrer.

O další úspěch se nyní popere v Římě, kde ho na úvod čeká Juan Ignacio Chela. V tuto chvíli 37. hráč žebříčku ATP letos prozatím nenavazuje na poměrně vydařenou loňskou sezonu, během níž vybojoval titul v Acapulcu. V roce 2008 ho však neobhájil, jelikož už ve druhém kole prohrál s krajanem Callerim. O hodně lépe si vedl týden předtím v Buenos Aires, kde porazil například Španěla Almagra, a až v semifinále nestačil na Davida Nalbandiana. Vyznavatel především antuky neopomenul z turnajů na tvrdém povrchu pouze podniky série Masters v Miami a Indian Wells, ale na žádný úspěch zde nedosáhl.

Podobně si 190 cm vysoký Argentinec vedl před 14 dny v Monte Carlu, když v úvodním kole podlehl jasně Simone Bollelimu po setech dvakrát 2:6. Chuť si alespoň trochu spravil v Barceloně, kde ve třech setech porazil Garciu-Lopeze a Ernesta Gulbise. O hodně menší problémy měl s Marcem Gonzalezem, který zápas skrečoval už v prvním setu. Ve čtvrtfinále však narazil na Nadala a antukový král neponechal nic náhodě.

Podle sázkové kanceláře bwin je jasným favoritem zápasu Tommy Robredo, na jehož výhru vypsala kurs 1.23. Na postup J. I. Chely určili bookmakeři kurs 3.35.

Reklama