Hlavní obsah

Dortmund už o nic nehraje, Stuttgart ano

V německé bundeslize zbývá odehrát tři kola a první z nich je na programu už dnes, respektive zítra. Nejzajímavějším duelem úterního programu bude pravděpodobně souboj na Vestfálském stadionu v Dortmundu, kam zavítá Stuttgart.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Stuttgartu Mario Gomez (vlevo) se společně s Fernandem Meirou raduje ze svého gólu do sítě mnichovského Bayernu.

Článek

Dortmund už prakticky o nic nehraje a dohrává sezonu v klidu. S třináctou příčkou však nemohou být černožlutí nikterak spokojeni, jelikož před startem sezony mysleli na evropské poháry. Chuť si alespoň trochu spravili účastí ve finále ligového poháru, v němž nebyli zase tak daleko od trofeje, jelikož Bayernu podlehli v prodloužení. Tímto výsledkem dali navíc zapomenout na v tu chvíli týden starý hrozivý debakl 0:5 z Allianz Arény a domácí prohru ve vloženém kole s Hannoverem.

Úspěšnější výsledek si připsali týden na to ve Frankfurtu, kde stejně jako následně doma s Norimberkem remizovali. Nyní čeká svěřence trenéra Thomase Dolla další zápas před svými fanoušky a to s loňským mistrem. „Není to ten Dortmund, který by si fanoušci zasloužili vidět. Náš fotbal je utrápený,“ řekl upřímně nejlepší střelec mužstva Mladen Petrič, jehož dnešní start je nejistý. V sestavě Borussie se navíc určitě neobjeví Klimowicz, Wörns, Kehl, Degen a brankáři Weindenfeller s Zieglerem.

Stuttgart letos titul neobhájil, přesto má stále o co bojovat, i když už dokonce dvanáctkrát prohrál. Remízy naopak sbírá hodně poskromnu a díky tomu se stále pere o předkolo Ligy mistrů. Čtyřbodová ztráta na Schalke však není nic lichotivého a dá se předpokládat, že Roten toto manko už nedokáží smazat. Jistou ale stále nemají ani účast v Poháru UEFA, jelikož šestý Leverkusen má o pouhé tři body méně.

Po výhře rozdílem třídy s Norimberkem, utrpěli muži kouče Armina Veha debakl v Mnichově, ale minulý týden se vrátili na vítěznou vlnu, když porazili 4:1 Frankfurt. Zdá se tak, že se Stuttgart po nepovedeném úvodu jara dostal do formy, kterou může nyní zúročit v Dortmundu. „Je samozřejmě skvělé dát dva góly, ale ta výhra nás může někam posunout pouze, když na ní navážeme v Dortmundu,“ je si vědom záložník Yildiray Bastürk. Hosté jsou kompletní až na zraněného Farneruda.

I přes roli hostujícího mužstva je dnes do role favorita pasován právě Stuttgart, na který si můžete vsadit s kursem 2.25. Remízu ocenili bookmakeři bwin kursem 3.25 a vítězství Dortmundu 2.90. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama