Hlavní obsah

Do Poháru UEFA Brno nebo Liberec?

Jelikož se neočekává, že Sparta zaváhá doma s Bohemians a tím pádem postoupí do finále Poháru ČMFS, dnes se v Liberce pravděpodobně odehraje zápas o účast v pohárové Evropě. Nakročeno do Poháru UEFA mají lépe Liberečtí, kteří před týdnem uhráli v Brně remízu 2:2.

Článek

Být mohlo pro Severočechy ještě lépe, jelikož už v 9. minutě vedli 2:0. „Škoda promarněného náskoku v prvním duelu. Měli jsme několik slibných šancí jak náskok pojistit, ale selhali jsme v koncovce. Navíc jsme mohli už za stavu 2:2 jít ve dvou sami na brankáře, ale rozhodčí nás zastavil pro domnělý ofsajd,“ konstatoval asistent trenéra Luboš Kozel.

Právě Pohár ČMFS je v letošní sezoně pro Liberec klíčový, jelikož start Gambrinus ligy tým z pod Ještědu zaspal. Dnes tak čeká svěřence Ladislava Škorpila pravděpodobně zápas roku, do kterého samozřejmě vstoupí v co možná nejsilnějším složení. „Máme široký kádr, a v lize nám už v podstatě o nic nejde,“ řekl kouč Liberce, který má už k dispozici i Petra Papouška a Tomáše Frejlacha.

Brno naopak stále válčí na obou bitevních polích a nutno podotknout, že nedělní výhrou se Spartou se Moravané výrazně přiblížili konečné třetí příčce v tabulce. Baník Ostrava totiž čeká o víkendu rovněž zápas na Letné, a jelikož Pražané ztratili náskok na Slavii, rozhodně půjdou do duelu na 100 procent. Brno naopak sehraje domácí utkání právě s Libercem, a jak už bylo zmíněno, ten v lize už o nic nehraje.

Svěřenci Petra Uličného rozhodně nemyslí na finále poháru jako domácí. Situaci jim navíc komplikují absence, které ve spojení s poměrně úzkým kádrem nevěstí nic dobrého. Už na Spartě chyběli zkušenému trenérovi Kuncl, Lira, Mareček, Živný, Okleštěk a Borák. K nim se nyní přidali Trousil s Poláchem, jejichž start však není naprosto vyloučen.

„Tomáš má zlomený prst na noze. Radíme se s lékařem, jak to udělat, aby mohl hrát a snad to s nějakým obstřikem půjde. U Honzy je to horší. Má silně pohmožděný lýtkový sval. Tohle budeme s doktorem konzultovat až po zítřejší rozcvičce těsně před zápasem. Kdyby Honza hrát nemohl, bylo by to samozřejmě velmi citelné oslabení. Pro jistotu jsme s sebou vzali Zdeňka Poláka z juniorky,” okomentoval stav svých dvou opor kouč Uličný.

Liberečtí vstoupí do utkání podle bookmakerů společnosti bwin v roli mírného favorita a vsadit si tak na ně můžete v kursu 1.90. Remízu ocenili kursem 3.15. Na Brno najdete u stejné společnosti kurs 3.70.

Reklama