Hlavní obsah

Odveze si Breda další debakl?

Nizozemská Eredivise tradičně končí play-off, ve kterém se bojuje o evropské poháry. Jeden z aspirantů na mety nejvyšší - Heerenveen - si v úvodním kole nedokázal poradit s Ajaxem a sen jménem Liga mistrů se mu rozplynul. S Bredou se tak utká o lepší pozici v Poháru UEFA.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Heerenveen v posledním kole základní části zachránil pátou příčku v tabulce a tím pádem postup do lepší části play-off. Horší umístění už to bylo z toho pohledu, že hned na úvod se musel potkat s nejsilnějším Ajaxem. Celek z hlavní nizozemské metropole nejdříve dokázal vyhrát v Heerenveenu 2:1 a poté svůj postup potvrdil i domácím vítězstvím.

Nyní tak čeká svěřence kouče Gertjana Verbeeka souboj s Bredou. „NAC jsou tuhým soupeřem, ale nám se proti nim vždy daří a máme dobré výsledky,“ konstatoval kouč domácích, který se musí obejít bez vykartovaného Michaela Bradleyho, jehož ve středové řadě nahradí Jakob Poulsen.

Breda má za sebou opravdu vynikající sezonu, ve které byly lepší už pouze tři celky. S jedním bodem méně skončilo Twente, které se tak v play-off střetlo právě s NAC. Vyřazovací část odstartovalo naprosto dokonale a domácím vítězstvím 3:0 si prakticky zajistilo postup. V odvetě navíc Breda naprosto vyhořela a po domácím výprasku 1:5 stvrdila svou účast v duelu útěchy.

V odvetě souboje s Twente nemohli hrát vykartovaní Ron Stam a Rogier Molhoek, kteří byli v prvním zápase vyloučeni. Dnes se do sestavy vrací, ale hrát ovšem nebude Victor Sikora, který musel dříve pod sprchy v odvetném zápase. „Musíme být ostří jak nože, jelikož soupeř je silný a během sezony nám způsobil nějaké problémy,“ konstatoval trenér Ernie Brandts, který kromě zmíněného Sikory bude postrádat Edwina Zoetebiera, Gertjana Tameruse a Matthewa Amoaha.

Díky výhodě domácího prostředí je pasován do role favorita Heerenveen, na který si můžete vsadit s kursem 1.60. Remíza je oceněna hodnotou 3.75 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 4.75.

Reklama