Hlavní obsah

Východní konferenci ovládla atlantická divize

Eurotip.cz

Severní Amerika si nyní užívá lední hokej vrchovatou měrou. V Kanadě probíhá mistrovství světa a v USA se nachází čtyři města, která se stále ještě mohou těšit z pokračujících bojů o Stanley cup. V západní konferenci včera sehrál kladnou roli odpočinek. Ve východní se začne finálová série mezi Pittsburghem a Philadelphií až dnes.

Článek

Tučňáci postupují zatím podle konečných výsledků sérií hladce. Nejprve si poradili bez jediné ztráty se soupeřem, kterému se zraněními rozložil elitní útok. Pittsburgh nevykolejilo ani ztracené třígolóvé vedení ve druhém zápase. Velmi dobře v prvním kole také chytal Fleury. V konferenčním semifinále již inkasoval celkově více branek, ale přesto dokázal opět jednou udržet čisté konto a přispěl k dalšímu poměrně hladkému postupu. Pittsburgh zatím hraje v play off podle jednoduché rovnice. Když dá gól, vyhraje. Navíc se mu daří v přesilových hrách i v oslabeních. Vedení klubu zatím může být velmi spokojeno s hokejisty, které do týmu přivedlo v poslední chvíli. Hossa se v útoku prosazuje a Dupuis příliš nezaostává, i když na ledě netráví tolik času. Obránce Gill nepřišel s myšlenkami na útok a své úkoly si plní zodpovědně, což je vidět i z toho, že se v +/- hodnocení pohybuje v kladných číslech. Veterán Roberts nedokončil středeční trénink Pittsburghu.

Philadelphia prožívá po loňském propadáku velký vzestup. Soupeři před ní mají respekt a do play off si ji nikdo nepřál. V obou zatím proběhnutých kolech play off dokázala využít uspokojení soupeřů a po prohraném prvním zápase vždy vývoj série otočila ve svůj prospěch. V první sérii dala ještě soupeři naději, když postoupila až po vyhraném prodloužení v sedmém zápase. Po druhém kole ovšem měla téměř týden na opočinek. Letci si mohli myslet, že díky tomu vyléčí některé rány, ale místo toho se dostali do dalších problémů. Zatímco v prvním kole se to týkalo především útoku, nyní se nervózní pohledy fanoušků budou upírat především do obrany. V předních řadách by měl tentokrát chybět snad jenom Gagne. Obrana Philadelphie dozná významné trhliny s absencí výrazné letní posily Timonena. Z rodinných důvodů neodehrál druhou sérii Modrý a celou sezónu absentuje Rathje. Mimořádná pozornost tedy bude upřena na brankáře Birona, který ve druhém kole mužstvu dosti pomohl, když se nechávalo permanentně přestřílet.

Bookmakeři bwin očekávají, že pro hosty opět začne série špatně a domácí budou pokračovat ve spanilé jízdě. Na vítězství Pittsburghu vypsali kurs 1,85 . Kluby pochází ze stejné divize a během sezóny se v jejich vzájemných zápasech hodně jiskřilo. Fyzicky náročným způsobem boje jsou proslulí především hosté. Pokud dnes Philadelphia vstoupí do série vítězně, stane se tak v kursu 3,3 .

Reklama