Hlavní obsah

Brémy hostí Hannover

Konec sezony se blíží a i německá nejvyšší fotbalová soutěž se dostává do finiše. Bayern Mnichov již oslavil celkové prvenství, ale boj o druhé místo ještě neskončil. Brémy si aktuálně drží dvoubodový náskok před třetí Schalke a v dnešním souboji předposledního 33. kola proti Hannoveru chce své umístění potvrdit.

Článek

V loňské sezoně skončil Werder na třetí pozici a do Ligy mistrů se kvalifikoval přes Dinamo Záhřeb, avšak z milionářské soutěže se poroučel hned po úvodní fázi a ve vyřazovací časti Poháru UEFA vypadl hned v osmifinále s Glasgow Rangers. Letos jsou vyhlídky Brém ještě o něco lepší, ale v cestě za konečným druhým místem jim stojí nevyzpitatelný Hannover, který na začátku prosince svého soupeře především díky hattricku Mika Hankeho zdolal 4:3.

Domácí z posledních šesti utkání zaváhali pouze jedenkrát, když před dvěma týdny uhráli na půdě Karlsruher divokou remízu 3:3. V následujících dvou utkáních bodoval celek ze severu Německa pokaždé naplno, když porazil nevýraznou Chotěbuz a naposled silný Hamburg.

„Boj o Ligu mistrů ještě není zdaleka rozhodnut. Máme sice dva body náskok, ale nesmíme usnout na vavřínech,“ říká kapitán Werderu Frank Baumann, který kvůli karetnímu trestu na trávník určitě nevyběhne. „Čeká nás obtížný zápas a Hannover nedá svou kůži lacino. Hrají ve slušné formě brána do evropských pohárů se pro ně ještě neuzavřela,“ dodává trenér Thomas Schaaf, který kvůli suspendaci nemůže počítat se službami 28letého záložníka Jurici Vranjese.

Hannover aktuálně nepředvádí vůbec špatné výkony a od prohry s Wolfsburgem z úvodu dubna neprohrál. Nejprve zdolali Die Roten Frankfurt s Dortmundem a následně remizovali s Herthou Berlín a se Schalke. Naposled zdolali hosté Hansu Rostock 3:0 a dvěma góly se blýskl 21letý záložník Jan Rosenthal.

Celek z Dolního Saska ještě neřekl v boji o pohárové příčky poslední slovo a chtěl by se dotáhnout minimálně na šestou pozici zaručující účast v Poháru Intertoto. „Budeme bojovat až do posledního utkání. Čekáme na zaváhání Leverkusenu a Wolfsburgu. Pokud v Brémách uspějeme, čeká nás ještě napínavý finiš,“ dodává trenér Dieter Hecking.

Trenér hostí dá v útoku nejspíš opět přednost dvojici Hanke-Štajner. Na zelený pažit však kvůli zraněním jistojistě nevyběhne trojice Michael Tarnat (stehno), Chaftar Yanko, Thomas Brdarič (oba koleno) a karetní trest nepustí do hry Sergia Pinta.

Favoritem tohoto duelu je podle bookmakerů domácí Werder s kursem na výhru 1.40. Na vítězství hostujícího Hannoveru určila sázková kancelář bwin vysoký kurs 6.65 a na remízu si můžete vsadit v kursu 4.25.

Reklama