Hlavní obsah

Vyprodaná Letná uvidí souboj Sparty s Baníkem

Už dnes se může Sparta Praha radovat ze zisku mistrovského titulu. To by však musela druhá Slavia prohrát na půdě Mladé Boleslavy a svěřenci trenéra Bílka zdolat Baník Ostrava, který rovněž bojuje o příčky zaručující účast v pohárové Evropě.

Článek

Po výhrách nad předposledním Kladnem a již jistým sestupujícím Mostem zaváhali hráči v rudých dresech v pražském derby s Bohemians 1905 a po remíze 0:0 ztratili důležité body o konečné prvenství v soutěži. Poslední duel Pražané nezvládli a především díky opětovné nedisciplinovanosti kapitána Řepky prohráli s Brnem po brankách Střeštíka a Doška 0:2.

„Zápas nám nevyšel podle našich představ. Ovlivnilo ho hloupé vyloučení a pak jsme dostali ještě smolný gól. I v deseti jsme chtěli utkání otočit,“ dodal po prohře trenér Bílek, který mohl jenom litovat brzkého vyloučení Tomáše Řepky. Ten za svůj další nesportovní počin dostal od disciplinární komise trest na dva zápasy a dnes si tudíž nezahraje.

Důrazný obránce si odpykal polovinu ze dvouzápasového trestu už ve středečním semifinále Poháru ČMFS, ve kterém Sparta zdolala po brance mladého forvarda Jeslínka druholigové Bohemians. „Proti Brnu to byl to zkrátka den blbec, ale musíme rychle zvednout hlavy a bojovat dál. Na titul pořád máme,“ dodává obránce Kadlec, který si je vědom faktu, že pokud Sparta zbývající dva duely vyhraje, titul jí nikdo nevezme.

Diváci v Axa Aréně shlédnou duel dvou nejproduktivnějších celků a proti sobě se postaví i střelec deseti branek Miroslav Slepička a na druhé straně nejlepší střelec ligy – Václav Svěrkoš. Baník je však na hřištích soupeřů doslova poloviční – naposled slavili svěřenci trenéra Večeři venkovní vítězství v úvodu března, kdy rozstříleli Plzeň. Ostravané neuspěli ani na posledním výjezdu do Brna, kde hráli bez branek. Minulý týden Baník potvrdil především sílu v domácím prostředí a zdolal Kladno přesvědčivě 4:1.

„Jsou před námi poslední dva zápasy, ze kterých bychom rádi získali tolik bodů, abychom skončili třetí. Moc to chceme a všem slibuji, že se o to porveme. Celý tým se na utkání hodně těší,“ dodává trenér hostí Večeřa, který nejspíš nepošle kvůli zraněním na trávník defenzivní dvojici Čoupek-Řezník a kvůli kartám bude určitě chybět útočník Lukáš Magera.

Na vítězství domácí Sparty Praha vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.50. Ve výhru Baníku bookmakeři příliš nevěří. Odpovídá tomu i vysoký kurs na vítězství hostí 6.00 rovné. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, využijte kurs 3.60.

Reklama