Hlavní obsah

Preview sobotních zápasů ruské Premier Ligy

Kazaň jede do Nalčiku a bude si chtít pojistit vedení v tabulce. Lokomotiv čeká domácí duel s Tomskem, FK Moskva se od spodních pater tabulky pokusí odlepit v duelu na hřišti Šinniku...

Ilustrační obrázek

Článek

Lokomotiv Moskva - Tom Tomsk  (sobota 14:00)

Lokomotiv Moskva potřebuje po třech remízách v řadě zvítězit, aby se udržel na špici tabulky. Na Lokomotiv stadionu mu bude stát v cestě sibiřský celek Tom Tomsk.

Lokomotivu se lepí smůla na paty, v předminulém kole proti Nalčiku nedal Odemwingie v nastaveném čase penaltu a Lokomotiv jen remizoval 0:0, o týden později přišel s Luč – Energijí Vladivostok o dvoubrankové vedení v poslední desetiminutovce. Lokomotiv tak hloupými chybami přišel o důležité body, které bude v konečném součtu určitě postrádat.

Tom Tomsk vydřel uprostřed týdne cennou bezbrankovou remízu s favorizovaným CSKA Moskva. Sibiřský tým podržel brankář Mandrykin, kterému složil poklonu i uznávaný lodivod CSKA Valerij Gazzajev. Momentálně se Tom pohybuje v klidném středu tabulky s jedenácti body na kontě.

Jak Lokomotiv, tak Tomsk počítají ztráty. V dresu Lokomotivu marodí trio Efimov, Denisov a Pereira. V dresu hostů zase Vejič a Mladenov, vykartovaný je Adžindžal.

Tom Tomsk na Lokomotiv umí, v posledních šesti vzájemných duelech vyhrál Tomsk dvakrát, třikrát se celky rozešly smírně a pouze jednou zvítězil Lokomotiv.

Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:

Levenec - Janbajev, Sennikov, Rodolfo, Spahič - Kociš, Gurenko, Torbinskij, Biljaletdinov - Odemwingie, Syčev.

Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:

Mandrykin - Evsikov, Jokič, Bugajev, Catînsus - Klimov, Mičkov, V. Volkov, Skobljakov - Strelkov, Maznov.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.40 - 6.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Spartak Nalčik - Rubin Kazaň

Vedoucí mužstvo soutěže Rubin Kazaň zavítá do Nalčiku. Tým lodivoda Berdijeva zatím suverénně proplouvá soutěží, ale zápasy na hřištích papírově slabších protivníků jsou vždycky ošidné.

Nalčik v týdnu porazil Luč – Energiji Vladivostok na jejím hřišti 2:0 a posunul se do klidného středu tabulky. V duelu s Lučí ale přišel o opory základní jedenáctky Gogua a Mašukova, kteří se nechali vykartovat. Výsledky Nalčiku v této sezóně jsou jako na houpačce, svěřenci Krasnožana vyhrávají zpravidla po třízápasových odmlkách.

Osmibodovým náskokem na čele se může pyšnit Rubin Kazaň. Kazanští uprostřed týdne vítězstvím proti FK Moskva napravili zatím ojedinělé zaváhání se Spartakem. Především venku je Rubin suverénní, patnáct bodů z patnácti možných je dechberoucí venkovní bilance. Fit stále není brankářská jednička Rubinu Ryžikov, do branky se tak opět postaví zkušený Kozko, který svůj tým v minulém kole famózními zákroky podržel. Zranění do hry nepustí ani Revišviliho a Bucharova.

V posledním vzájemném střetnutí vyhrál Rubin nad Nalčikem 2:1. Nicméně minulý rok přichystal Nalčik svému nadcházejícímu soupeři hořkou pilulku, v osmifinále Kubok Rossiji jej totiž v prodloužení vyřadil.

Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:

Chomič - Jatčenko, Džudovič, Amisulašvili, Kisenkov - Geterjev, Kočubej, Lago, Kažarov - Dzachmišev, Siradze.

Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:

Kozko - Ansaldi, Tomas, Šaronov, Kvirkvelja - Kobenko, Sibaja, Rjazancev, Semak, Karadeniz - Rebrov.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.90 - 2.80 - 2.02

Tip EuroFotbal.cz: 2

Šinnik Jaroslavl - FK Moskva

10. kolo otevře utkání Šinnik – FK Moskva. Branku jaroslavlského klubu bude hájit až třetí brankář – nezkušený Sergej Pesjakov.

Šinnik se nenachází v ideálním rozpoložení. Nejenže si z duelu se Spartakem neodnesl ani bod (2:4), navrch mu rozhodčí Dorošenko vykartoval důležité hráče – Djordjeviče, Kudrjašova, Laizansa a brankáře A.Stepanova. A protože dvojka Pravkin je na marodce, branku Šinniku bude hájit 19letý mladíček Sergej Pesjakov, čeká ho tak opravdový křest ohněm. Zranění do hry nepustí anii Bočkova. Jedinou dobrou zprávou pro domácí je uzdravení Damiana Gorawského, kterého trápil zadní stehenní sval. A teď jedno zajímavé číslo, porážka se Spartakem byla stodvacátou prohrou Šinniku v historii ruské Premier Ligy

Ani trenér Oleg Blochin, jak už se stalo v této sezóně tradicí, nemůže spoléhat na kompletní kádr. Zranění jsou St.Ivanov, Krunič, Okoronkwo a čerstvě také útočné eso měšťanů Hector Bracamonte. Kvótu žlutých karet navíc naplnil Epureanu. Uprostřed týdne FK Moskva nestačilo na Rubin, přestože vedoucí mužstvo soutěže především v první půlce jasně přehrávalo. Štěstí se však přiklonilo na stranu Rubinu, brankou Rjazanceva v předposlední minutě zvítězili hosté 2:1. FK Moskva se v tabulce krčí na místě, kam rozhodně nepatří, granátově červení jsou až čtrnáctí a po devíti odehraných kolech se jen jednou radovali z vítězství.

V utkání bude mírným favoritem FK Moskva, ve prospěch ambiciózního mužstva hovoří také bilance vzájemných zápasů. Šinniku v posledních čtyřech vzájemných duelech nedovolilo uhrát ani bod.

Šinnik Jaroslavl - pravděpodobná sestava:

Pesjakov - Čerkes, Basto, I. Stepanov, Ricardo - Gorawski, Drjagin, Bočkov, Buznikin, Bojarincev - Chazov.

FK Moskva - pravděpodobná sestava:

Ževnov - Kuzmin, Jop, Godunok, Stoica - Čížek, Rebeža, P. Bystrov, Kalešin - M. Lopez, Adamov.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 2.70 - 2.45

Tip EuroFotbal.cz: 2

Reklama