Hlavní obsah

V Bundeslize jde o záchranu a o Pohár UEFA

Bayern má titul, Werder a Schalke se mohou těšit na Ligu mistrů, to jsou jediné zodpovězené otázky letošního ročníku německé nejvyšší soutěže. Pozornost se nyní soustředí především na boj o záchranu, o kterou usiluje i poslední Hansa Rostock. Hned několik klubů si pak brousí zuby na Pohár UEFA...

Článek

Werder Brémy - Hannover 96  (sobota 15:30)

Dvě kola před koncem ligového ročníku přivítají Brémy Hannover 96. Hannoverským se po zpackaném vstupu do jarní části začíná opět dařit a klub i díky brankám českého kanonýra Jiřího Štajnera momentálně okupuje osmé místo s minimální ztrátou na šestou příčku. Na druhé straně Brémy se snaží ukořistit pro sebe druhou pozici za vítězným Bayernem.

Brémští si v minulém kole připsali velmi cenné tři body za vítězství v Hamburku, a udrželi tak náskok na třetí Schalke na dvou bodech. To je sice jen nepatrný rozdíl, ale vzhledem k tomu, že zbývají odehrát jen dvě utkání, bylo vítězství v městě přístavů zřejmě rozhodující. Přitom Werder si vítězství vůbec nezasloužil a po předvedeném výkonu by mohl být rád i za remízu. Portugalský střelec Hugo Almeida však svou brankou nasměroval zelenobílé ke kýženému vítězství. Pro Hamburk byla prohra krutá, ale fotbal se nehraje na šance, ale na góly a na ty zvítězily Brémy.

Hannover zase dokázal doma udolat poslední Hansu Rostock v poměru 3:0. Boj o poháry už je ale zřejmě ztracen. S výtečnou formou se v závěru sezony potkal i český legionář Jiří Štajner, díky čemuž si vysloužil nový kontrakt. Předtím to vypadalo na odchod, Štajner toho příliš nenahrál a navíc nedával branky. To se ale na jaře zlomilo a Štajner se stal jednou z hlavních postav ambiciózního klubu. V příštím ročníku se ale bude muset vypořádat s tvrdou konkurenci v podobě Jana Schlaudraffa, který má do Hannoveru namířeno s mistrovského Bayernu, kde se příliš neprosadil.

Boj o druhé místo podle hráčů Werderu ještě stále není rozhodnut. "Stále ještě zbývají dvě kola, stát se může téměř cokoliv," prohlásil 32letý brémský středopolař Frank Baumann a dále dodává: "Fotbalová matematika je jasná. Máme před sebou dvě utkání, ve kterých můžeme získat maximálně šest bodů. To je náš cíl, vyhrát oba duely." Chorvatský kanonýr Werderu Ivan Klasnič prohlásil následovné: "Vedeme o dva body, a jsme tak na koni. Schalke může za současné situace jen doufat, že uděláme chybu. Bude to těžké, ale věřím, že to zvládneme; rozhodně je to v našich silách."

Thomas Schaaf, kouč Werderu, bude proti Hannoveru najisto postrádat suspendovaného Juricu Vranjese zřejmě také brankářskou jedničku Tima Wieseho, jenž se zranil při střetu s Ivicou Oličem v utkání proti Hamburku. Dieter Hecking, Schaafův protivník na lavičce soupeře, se nebude moci opírat o služby Michaela Tarnata, jenž laboruje s poraněným stehnem. Hannoveru bude chybět i Sergio Pinto, který bude stejně jako na druhé straně Vranjes pykat za přemíru nasbíraných karet. Dieter Hecking chce případným vítězstvím v Brémách započít bitvu o účast v Intertoto Cupu.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:

Vander - Fritz, Naldo, Mertesacker, Owomoyela - Jensen, Baumann, Borowski - Diego, Almeida, Klasnič.

Hannover 96 - pravděpodobná sestava:

Enke - Ismäel, Cherundolo, Schülz, Vinicius - Balitsch, Rosenthal, Bruggink, Huszti, Lala - Hanke, Štajner.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.25 - 6.65

Tip EuroFotbal.cz: 10

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart

V dalším utkání 33. kola německé Bundesligy přivítá Wolfsburg na domácím trávníku hosty ze Stuttgartu. Zatímco svěřenci Felixe Magatha v minulém utkání dokázali po remíze s Bayernem vydolovat tři body ze zápasu ve Frankfurtu, Stuttgart nečekaně prohrál v Dortmundu a připravil se tak o možnost předstihnout čtvrtý Hamburk, který rovněž utrpěl porážku v souboji s Brémami.

Wolfsburg a Stuttgart od sebe dělí pouhé tři body, o něž vede VfB. Stuttgart momentálně figuruje na páté příčce, zatímco Wolfsburg se drží o dvě příčky níže. V příští sezoně by v týmu vedeném ambiciózním Felixe Magathem, který ještě donedávna vedl fotbalisty Bayernu Mnichov, mohl nastat velký průvan. Vedení "Vlků" je úspěšnému kouči připraveno poskytnout nemalou finanční injekci nutnou ke kvalitativnímu vzestupu celku z města slavného automobilového koncernu Volkswagen. Již nyní je známa první velká posila, tou se stane Ital Christian Zaccardo, který momentálně hájí barvy sicilského Palerma. Krajní obránce, jenž reprezentoval Itálii na předloňském mistrovství světa právě v Německu, se tak vrací na půdu, na níž v roce 2006 získal s rodnou Itálií titul. O Zaccarda se řadu let zajímá několik velkých klubů jako AC Milán, AS Řím či Juventus Turín. S konkrétní nabídkou však dosud nikdo nepřišel, a tak začal jednat nenápadný Wolfsburg. A podařilo se, do Palerma by mělo putovat zhruba 8 milionů eur. Dalším v pořadí by mohl být stoper Andrea Barzagli, Zaccardův kolega z Palerma i italské reprezentace.

Ve Stuttgartu se naopak strachují o svou nejzářivější hvězdu Maria Gomeze, kolem nějž se točí kluby jako AC Milán, Chelsea, Juventus či Real Madrid. Blízkým cílem kouče VfB Armina Veha je ale utkání ve Wolfsburgu. "Vlci pro nás nebudou jednoduchým soupeřem. Ovšem naší výhodou zůstává, že vše pevně držíme ve svých rukou. Je to jen a jen na nás. Náš soukromý boj," okomentoval utkání zmiňovaný kouč. "Stále bojujeme se čtyřmi top kluby o účast v Poháru UEFA, teď není vhodná doba pro další zaváhání," uzavřel předzápasový rozhovor Veh.

"Chceme dostat Stuttgart na kolena," oponoval Vehův protějšek Magath. "Nyní nastala naše chvíle. Musíme chytit šanci za pačesy, proti Stuttgartu nebereme nic jiného než vítězství," přilévá olej do ohně wolfsburský kapitán Marcelinho.

Stuttgart nastoupí do duelu bez Jonathana Santany, jenž má namožená třísla. Kvůli poraněnému stehnu bude Armin Veh postrádat i Serdara Tasciho. Naopak do hry se vrací Thomas Hitzlsperger. Felix Magath si se zraněními nemusí lámat hlavu, k dispozici by měl mít kompletní soupisku.

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:

Benaglio - Costa, Madlung, Šimůnek, Josué - Gentner, Marcelinho, Riether, Krzynowek - Grafite, Džeko.

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:

Schäfer - Delpierre, Meira, Beck, Boka - Hilbert, Pardo, Hitzlsperger, Bastürk - Cacau - Gomez.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.55

Tip EuroFotbal.cz: 1

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt

V rámci předposledního kola německé bundesligy se tentokrát utkají všechny týmy v jeden den a ve stejný čas. Eintracht Frankfurt bude hostovat u Schalke 04 a bude si chtít určitě napravit reputaci z minulých šesti zápasů, které nedopadly zrovna nejlépe.

Na druhé straně domácí Schalke 04 bude bojovat o druhé místo za mistrovským Bayernem Mnichov. Pro Schalke to je poslední domácí zápas v sezóně, kterou chce zakončit právě na druhé pozici.

To, že to v sobotu nebudou mít domácí jednoduché, ví i trenér Büskens. "Eintracht nám v úvodním zápase připravil pár problémů," vzpomíná generální manažer Andreas Müller. "Frankfurtští jsou každopádně nepříjemným soupeřem, kterého nelze jen tak porazit," míní trenér Büskens a očekává v sobotu zápas plný trpělivosti. Od svých hráčů očekává soustředěnost hned od začátku zápasu. I když si potřebuje Schalke vylepšit skóre, nebude se bezhlavě hnát dopředu. Mimo jiné chtějí hráči Schalke využít domácího zápasu proti Eintrachtu, aby poděkovali svým fanouškům za jejich podporu, bez které by jistě úspěchů nedosáhli.

Pro sobotní zápas může trenér Büskens opět počítat s Levanem Kobiashvillim a Christianem Panderem. Dlouhodobě zranění Zlatan Bajramovič (zranění palce u nohy), Zé Roberto (natržená svalová vlákna) a Gustavo Varela (operace štítné žlázy), se zápasu nezúčastní.

Hráči Eintrachtu Frankfurt se opět setkají se svými bývalými spoluhráči Jermainem Jonesem a Albertem Streitem, kteří nastoupí v dresu soupeře. Frankfurtská marodka se rozrostla o dva hráče. Aarón Galindo byl ve středu nakopnut do kotníku, Faton Toski si natáhl třísla a do zápasu proti Schalke určitě nenastoupí. Marco Russ již s týmem trénoval, ale ještě se uvidí, zda se spoluhráči odjede.

Aby mohl Eintracht na Schalke bodovat, nesmí dělat chyby v obraně. V poslední době nebyla obrana ve formě. U Kyrgiakose je vidět, že se po vyléčeném zranění nedostal ještě do rytmu. Pro některé hráče to byl v této sezóně velký nápor. Trenér Funkel nemohl na určitých pozicích hráče častějí střídat. Ale proti Wolfsburgu ukázali vůli a dravost.

Schalke 04 - pravděpodobná sestava:

Neuer – Rafinha, Bordon, Krstajic, Westermann – Jones, Ernst – Rakitic – Asamoah, Kuranyi, Altintop.

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:

Pröll – Ochs, Kyrgiakos, Galindo, Spycher – Inamoto – Fink, Köhler – Weissenberger – Mantzios, Amanatidis.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.90 - 7.90

Tip EuroFotbal.cz: 10

MSV Duisburg - Bayern Mnichov

Jen a jen na vítězství musí doma proti mistrovskému Bayernu hrát Duisburg. Jedině tři body totiž "Zebrám" mohou uchovat šanci na záchranu v nejvyšší soutěži.

MSV v neděli vykřesalo naději výhrou 3:2 nad Leverkusenem, ve středu však prohrálo v důležitém utkání v Norimberku 0:2, z čehož vyplývá ztráta na záchranu tři body dvě kola před koncem. Na půdě "Clubu" navíc "Zebry" nepodaly vůbec dobrý výkon a kromě dvou střel z dálky si nevypracovaly snad jedinou dobrou příležitost. "Jsem strašně rozzuřený po tom, co jsme předvedli. Neviděl jsem absolutně nikoho za celých devadesát minut zabojovat," řekla rozčileně hlavní opora MSV Tom Starke.

"Byl to katastrofální výkon," nebral si 27letý brankář servítky. Proti mistrovi z Mnichova musí MSV zvítězit, což se mu ale nepodařilo téměř 29 let. Trenéru Rudimu Bommerovi bude chybět hlavně kapitán Ivica Grlič (svalové zranění), dále jsou mimo hru zranění Schröter, Meyer a z disciplinárních důvodů Bodzek a Willi.

Bayern dohrává sezonu v naprostém klidu a pohodě. Mistrovský titul si bavorský gigant definitivně zajistil minulý víkend remízou ve Wolfsburgu, s domácím doublem v kapse si pak ve středečním utkání doma pohrál s Bielefeldem a jen kvůli nemohoucné koncovce utkání skončilo pouze 2:0.

Trenér Ottmar Hitzfeld, který Bayern povede ve svém posledním venkovním utkání, nemůže počítat pouze s Hamitem Altintopem (zranění chodidla) a Miroslavem Klosem (operace nosu). Po mohutných oslavách a svalovém zranění se naopak do hry vrací Bastian Schweinsteiger.

MSV Duisburg - pravděpodobná sestava:

Starke - Lamey, Avalos, Schlicke, Veigneau - Tararache - Maicon, Tiffert - Georgiev - Ishiaku, Niculescu

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:

Kahn - Lahm, Lucio, Demichelis, Jansen - Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Ribery - Toni, Podolski

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.45 - 1.85

Tip EuroFotbal.cz: 2

Hansa Rostock - Bayer Leverkusen

V sobotu odpoledne přivítá poslední Hansa Rostock v DKB-Aréně obávaného soupeře Bayer04 Leverkusen. Proti žádnému jinému bundesligovému týmu nemá Hansa tak špatnou domácí bilanci, jako právě proti Bayeru. Z dvanácti domácích střetnutích prohrál Leverkusen v Rostocku jen dvakrát a třikrát se rozešly oba týmy nerozhodně.

Se sestupem z 1. Bundesligy se u Hansy Rostock ještě nikdo nesmířil. "Ztrátu pěti bodů ze dvou zápasů lze teoreticky dohnat. Pokud tato malá šance existuje, je naší povinností se o to pokusit," tvrdí trenér Pagelsdorf. "Samozřejmě je těžké v této situaci šířit optimismus, ale my tomu musíme věřit," dodal.

Pro zápas je Frank Pagelsdorf opět nucen pozměnit sestavu. Fin Bartels je vykartován a bez Gledsona se zřejmě bude muset obejít také. Trénovat začali Regis Dorn a Dexter Langen, ale na zápas to stačit nebude. Dále si pak nezahrají Wächter a bývalý hráč Leverkusenu Stefan Beinlich. Ovšem u Reneho Rydlewicze je pravděpodobný návrat do kádru a mohl by být možnou alternativou za Fina Bartelse.

V táboře Bayeru Leverkusen zavelel trenér Skibbe ke koncentraci na nadcházející zápas. Neúspěch proti hráčům Herthy je historie. Deprese a shon se nekonají. V mužstvu je stále velká motivace a nálada je bojovná. Trenér Skibbe ví, kde ho tlačí bota. Hráči by měli opět hrát přímočarý fotbal a nechat míč na zemi. I do osobních soubojů by měli jít odvážněji. Všichni jsou nespokojeni, jak Bayer posledních šest týdnů hrál. Hlavní je koncentrace plných 90. minut.

V pátek nasedli do letadla směrem Rostock i dva nováčci, Marcel Risse a Jens Hegeler. Risse, který slavil v zápase s Herthou svůj debut, by mohl proti Hanse nastoupit už od začátku. Naopak chybět bude vykartovaný Kiessling, pro nějž již sezona skončila, neboť dostal zákaz na dva zápasy. Arturo Vidal se vrací zpět po karetním trestu.

Hansa Rostock - pravděpodobná sestava:

Hahnel - M. Stein, Sebastian, Orestes, Pearce - Bülow, Rathgeb - Cetkovic, Kern – Hähnge

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:

Adler - Castro, Friedrich, Sinkiewicz, Gresko - Vidal, Rolfes - Barnetta, Barbarez, Dum - Bulykin

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.40 - 1.90

Tip EuroFotbal.cz: 10

Hertha BSC - 1. FC Norimberk

Další důležitý zápas před sebou mají hráči Norimberku, kteří srdnatě bojují o záchranu. Tentokrát zajíždějí do Berlína, kde se nevyhrává vůbec snadno, navíc domácí celek v posledních kolech chytil slušnou formu.

Hertha sice už naprosto o nic nehraje, přesto neprohrála v posledních pěti utkáních. Na svém kontě má navíc dvě výhry za sebou - minulou sobotu z Olympiastadionu odjíždělo s nepořízenou Karlsruhe (3:1), v minulém vloženém kole zase "Stará dáma" vyplenila Leverkusen, kde překvapivě vyhrála 2:1. "Zápas na Bayeru byl náš nejlepší venkovní zápas v této sezoně. Hráli jsme kompaktně, hráči odvedli poctivý výkon," mnul si spokojeně ruce trenér Lucien Favre.

Berlíňané chtějí v posledním domácím utkání vybojovat výhru pro své fanoušky. "Oni si to prostě zaslouží," prohlásil kapitán Arne Friedrich, který ale do utkání pravděpodobně nezasáhně, protože ho trápí hlezenní kloub. Společeně s ním je na marodce i Patrick Ebert (třísla) plus dlouhodobě absentující trio Lúcio, Schmidt, Grahn.

Stejně jako Hertha má i Norimberk velice slušnou formu. Z posledních čtyř utkání získal osm bodů, přesto je stále o bod za Bielefeldem šestnáctý a záchranu tak nemá zcela ve svých rukou. V minulém utkání doma vyhrál v existenčním zápase 2:0 nad Duisburgem a i v Berlíně bude muset "Der Club" hrát na vítězství. Pokud by totiž prohrál a jeho hlavní konkurenti zvítězili, rozloučil by se soutěží.

"Způsob, jak se vypořádat s naší situací, je ukázat sebevědomí. Jsem si jistý, že to zvládneme," neztrácí optimismus trenér Thomas von Heesen, který má hlavně v útočné fázi hodně jmen na výběr. "Náš ofenzivní potenciál je hodně velký. O sestavě se rozhodnu po předzápasovém tréninku," prozradil kouč FCN. Chybět mu budou kvůli zranění obránci Glauber (přitahovač), Reinhardt (stehenní sval) a český brankář Jaromír Blažek (břišní sval).

Hertha BSC - pravděpodobná sestava:Drobný - Chahed, Simunič, von Bergen, Skácel - Kačar, Mineiro - Lustenberger, Raffael, Piszczek - Pantelič 1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:Klewer - Jacobsen, A. Wolf, Abardonado, Pinola - Galásek, Engelhardt - Misimovič - Vittek, Koller, Saenko Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.40 - 2.35 Tip EuroFotbal.cz: 0 více informací

Energie Cottbus - Hamburger SV

V souboji dvou celků se zcela odlišným postavením v tabulce jde oběma o hodně. Hamburk po domácí prohře s Werderem Brémy ztratil poslední šanci na účast v příštím ročníku Ligy mistrů, a tak se teď musí soustředit alespoň na boje o Pohár UEFA. Na druhé straně Chotěbuz stále ještě nemá jistou účast v příštím ročníku nejvyšší německé soutěže, od sestupových pozic ji dělí pouhé dva body.

Velké zklamání prožili v posledním domácím utkání s Brémami svěřenci holandského kouče Huuba Stevense. I přes evidentní převahu Hamburk smolně prohrál 0:1 a Liga mistrů se příští sezonu opět bude muset obejít bez něj. Tým by měl po odchodu Stevense do Eindhovenu podle nejnovějších informací převzít Martin Jol, donedávna ještě lodivod anglického Tottenhamu Hotspur. Trenérský bard prý se již předběžně dohodl s Hamburkem na smlouvě a zbývá už prý jen doladit některé detaily jeho kontraktu. Huub Stevens by tak měl mít důstojného nástupce. Jol byl z londýnského celku propuštěn po neuspokojivých výsledcích v průběhu podzimu, kdy se tým plný hvězd potácel těsně nad hranicí sestupového pásma. Na místo Jola byl kontroverzním způsobem dosazen uznávaný španělský expert Juande Ramos, který během svého působení v Seville dokázal dvakrát po sobě zvítězit v Poháru UEFA a následně svůj klub protlačit až do milionářské Ligy mistrů.

Chotěbuz by se v sobotním duelu měla znovu opírat o služby českého útočníka Michala Papadopulose. Hráč s řeckými kořeny v mužstvu zatím pouze hostuje z Leverkusenu, v létě by se jeho hostování mohlo změnit v trvalý přestup; to však bude záviset také na případném setrvání Energie Chotěbuz v nejvyšší soutěži. Odchovanec ostravského Baníku ještě stále neukázal, proč v něj Arsené Wenger viděl tak nadějného hráče, že jej v dobách jeho působení v Arsenalu stavěl na trénincích do dvojice s fenomenálním Thierrym Henrym. Od té doby se Papadopulos nepřátelí se zrovna oslnivou formou. Po přestupu do Leverkusenu strávil spoustu utkání v rezervě, proto odchod do Chotěbuzi pro něj byl vysvobozením. V Energii se skvěle uvedl brankou, ale od té doby zase jako kdyby trochu usnul na vavřínech. Každopádně v případě potřeby umí být mužstvu velmi užitečný, což již několikrát potvrdil. Uvidíme, zda nastoupí i v Brémách.

Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:

Tremmel - Ziebig, Mitreski, da Silva, Cvitanovič - Angelov, Skela, Rost, Rivič - Papadopulos, Sörensen.

Hamburger SV - pravděpodobná sestava:

Rost, Kompany, Mathijsen, Boateng, Demel - Jarolím, de Jong, Trochowski - van der Vaart - Olič, Guerrero.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.25 - 2.30

Tip EuroFotbal.cz: 2

Karlsruher SC - VfL Bochum

Ve vyprodaném Wildpark Stadionu nastoupí v sobotu k poslednímu domácímu zápasu hráči Karlsruhe, jejichž soupeřem bude VfL Bochum. Velká sportovní událost to určitě nebude, protože oba týmy se stabilně zakotvily ve středu tabulky a velké posuny nahoru či dolů se už konat nemohou.

Dresy Karlsruhe ve Wildpark Stadionu naposledy obléknou tři hráči. Kapitán Mario Eggimann, který opustí nováčka Bundesligy směrem Hannover 96, Tamas Hajnal, jenž jde do Dortmundu a odchovanec Florian Dick. Nezahraje si obránce Andreas Görlitz, který má problém s hlezenním kloubem. Po svém zranění se k posledním dvěma zápasům do kádru vrací Godfried Aduobe, ovšem zatím bude na své nasazení čekat na lavičce náhradníků. Další zranění Bradley Carnell a Joshua Kennedy toto kolo také vynechají.

Poté, co je pro Bochum jasné setrvání v soutěži, se bude VfL ještě jednou pokoušet uhrát v Karlsruhe tři body. Naposledy se podařilo Bochumi proti KSC vyhrát v roce 1999 (3:1). Tehdy to byl ještě druholigový duel.

Otazníky visí nad účastí Marcela Maltritze. Obránce má po zápase proti Schalke problémy s palcem u nohy. Také Shinji Ono cítí únavu. Jinak určitě chybět budou zranění Bechmann a Imhof. Na druhé straně Danny Fuchs překonal chřipku, která ho trápila a může doufat ve svůj návrat.

Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:

M. Miller - Staffeldt, Eggimann, Franz, Eichner - Mutzel, S. Buck - Freis, Hajnal, Iashvili - Kapllani

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:

Laštůvka - Pfertzel, Drsek, Yahia, P. Bönig - Zdebel - Azaouagh, Dabrowski - Ono - Šesták, Epallé

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.50

Tip EuroFotbal.cz: 10

Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund

Po prohře v Mnichově potřebuje Bielefeld znovu doma vyhrát, aby měl boj o přežití v nejvyšší soutěži plně ve svých rukou. Tentokrát přivítá v malém vestfálském derby Borussii Dortmund, která už o nic nehraje.

Minulou sobotu doma Arminia velmi šťastně porazila Bochum a na šestnáctý Norimberk měla čtyři body náskoku, ten se však zpět na bod smrskl ve středu, kdy FCN získal tři body a Frontzeckův tým naopak prohrál dle očekávání na Bayernu 0:2. "S fanoušky v zádech by se proti Dortmundu měly udělat tři body," soudí motor záložní řady Rüdiger Kauf.

Kouč Michael Frontzeck, který by rozhodně nechtěl napodobit loňský rok, kdy z ligy vypadl s Cáchami, ale očekává "složité utkání, kde není místo na žádné když nebo ale". Do karet mu však hraje fakt, že až na Masmanidise, který má poraněné chodidlo, má k dispozici celý hráčský kádr, navíc Arminii se proti BVB doma daří, bilance z posledních patnácti utkání na "Almu" hovoří jasnou řečí: 10-3-2. Bielefeldský celek se bude jistě chtít také revanšovat za podzimní utkání, které pro něj skončilo debaklem 1:6.

Borussia v minulém kole opět po čtyřech kolech zvítězila, když doma přestřílela Stuttgart 3:2, a stále živí naději, že by v konečné tabulce nepovedné sezóny mohla skončit v první polovině. Ve formě se proti Stuttgartu konečně představil Alex Frei, který zaznamenal dvě branky. V útoku mu zdatně sekundoval Nelson Valdez, ten ale kvůli páté žluté do tohoto utkání nezasáhne.

Valdez není zdaleka jediným, kdo nebude moci do utkání zasáhnout. Chybí též další útočníci Petrič a Klimowicz, Frei tak zůstává jediným zdravým útočníkem Borussie! Dále jsou mimo hru brankáři Weindenfeller a Ziegler, záložníci Kehl a Kringe a obránce Degen. "Uvidíme, zda dáme tým dohromady," prohlásil starostlivě kouč Thomas Doll.

Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:

R. Fernandez - Kučera, Mijatovič, Bollmann, Schuler - Kauf - Kirch, T. Marx - Halfar, Wichniarek, Zuma

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:

Höttecke - Rukavina, Hummels, R. Kovač, Dede - Kruska, Tinga - Blaszczykowski, Federico, Buckley - Frei

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.40 - 3.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články