Hlavní obsah

Povzbuzené Bělorusko vyzve Česko

České hokejisty čeká dnes v podvečer souboj s Běloruskem, ve kterém si mohou zajistit účast ve čtvrtfinále. Každý bod však hraje svou roli, jelikož může přinést pro klíčový zápas přijatelnějšího soupeře.

Článek

Po výborném výkonu se Švýcarskem, které výběr Aloise Hadamczika porazil jasně 5:0, čeká reprezentaci souboj s outsiderem mistrovství. Bělorusové sice krátce před šampionátem podlehli Česku v přípravě jasně 7:2 a 7:1, ale v Kanadě mají velmi dobré výsledky. „Jenže tady na šampionátu máme my i Bělorusové úplně jiné týmy,“ konstatoval kouč Hadamczik.

„Bělorusové jsou pohybliví a hrají takovým tím ruským stylem v plném nasazení. Věřím však tomu, že když se tým dobře připraví, tak utkání zvládne,“ dodává trenér, jehož mužstvo zaváhalo prozatím jen s Ruskem, když prohrálo v prodloužení.

I Bělorusové překvapivě dotáhli zápas s Ruskem do prodloužení, respektive až na nájezdy, ve kterých včera Sborné podlehli. „S Rusy hráli vyrovnanou partii, i když mám pocit, že ruský tým začal třetinu hodně vlažně. Klidně mohl prohrávat víc než 0:2,“ myslí si kouč české reprezentace. Kromě zajímavého výsledku s Ruskem, překvapili Bělorusové především těsnou prohrou 5:6 se Švédskem.

Hlavními pilíři mužstva jsou bratři Andrej a Sergej Kosticynové, kteří válí v kanadském Montrealu. „Oba jsou výborní. Nevím, jestli teď hrají spolu, ale dobře si to dávají,“ říká jejich klubový spoluhráč Tomáš Plekanec, který dnes na ledě nebude chybět.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu český výběr. Na vítězství svěřenců Aloise Hadamczika vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.12. Myslíte si, že Bělorusko opět překvapí a dokáže uhrát remízu, pak si na to vsaďte - kurs je 5.00 rovných.

Reklama